Kasia_i_Robert 25.10.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witaj andzik.78, postanowiłam u ciebie wrzucić swoje trzy grosze. Domek będę podglądać na bieżąco bo taki podobny do mojej Karminy , masz rację ten domek ma coś w sobie. Połączenie stylu i funkcjonalności. My musieliśmy pozostawić garaż w bryle budynku, ale wy na swojej działeczce to możecie sobie poszaleć, ho ho. Temat dachu jest mi bardzo bliski, od poniedziałku powinni zacząć, mam nadzieję, a co do cen, no cóż, ja płacę 55 zł za m2 położenia dachówki z wykończeniem (o więźbie nie wspominam nawet) a że dach masz taki sam...to kalkulacja prosta 12,5 tyś. no i budujemy wcale nie tak daleko od ciebie (Sieradz) P.S. gratuluję wspaniałych synów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 25.10.2007 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Kasiu bardzo się cieszę,ze zajrzałaś do mnie.Domki prawie identyczne mamy, przynajmniej z zewnątrz . Sieradz wcale daleko nie jest,mąż pochodzi z tamtych stron..Kto wie , może w przyszłości wymienimy się osobiście poglądami na temat naszych Karminowych domków?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 25.10.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 No to super - niech wchodza i niech pna sie do gory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpiet 25.10.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 20 zł za m2 połozenia dachu Ja w grudniu 2005 płaciłem 23,5 . Bierz i nie zastanawiaj się, tylko spisz umowę !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpiet 25.10.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Macie bardzo fajne dzieczaczki Będzie miał kto rozrabiać w nowym domku. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 25.10.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Andzik, no widzisz jaki ten świat mały, kto wie może kiedyś uda nam się wypić kawkę w Karmince, tylko musimy najpierw do kraju wrócić Przejrzałam twój projekt i z zewnątrz faktycznie prawie identyczne, w środku również wprowadziliśmy kilka zmian m.in. obniżyliśmy salon i jadalnię o jeden stopień, zobaczymy jak to się sprawdzi. Ściskam ciepło i życzę postępów w budowaniu. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 26.10.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Andziczku, super, że pogoda dopisuje, to i robota idzie. Rozumiem, że ciągniecie ściany ile się da (pogoda). Uściski dla ... majstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 26.10.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Wczoraj podpisaliśmy z mężem umowę z murarzem na wykonanie budynku jednorodzinnego w którego w skład wchodzi: -wymurowanie fundamentów z bloczków M3 -mury zewnętrzne 25cm -ścianki działowe ,kominy ponad dach klinkier -schody zewnętrzne -dwa balkony i strop - ścianki kolankowe kwota 23 000zł. Ja też za tyle chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 26.10.2007 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Wczoraj podpisaliśmy z mężem umowę z murarzem na wykonanie budynku jednorodzinnego w którego w skład wchodzi: -wymurowanie fundamentów z bloczków M3 -mury zewnętrzne 25cm -ścianki działowe ,kominy ponad dach klinkier -schody zewnętrzne -dwa balkony i strop - ścianki kolankowe kwota 23 000zł. Ja też za tyle chcę Wyobraź sobie, że mnie ta kwota widziała się duża! Ale w tedy jeszcze forum nie znałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 26.10.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Andziczku, super, że pogoda dopisuje, to i robota idzie. Rozumiem, że ciągniecie ściany ile się da (pogoda). Uściski dla ... majstra. Nie , nie, w tym roku tylko fundamenty do końca chcemy wyprowadzić ,bo nar azie tylko ławy są wylane. Zimą ponowne zmagania z papierami a wiasną ruszamy pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 26.10.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 z papierami?? A cóż jeszcze masz do załatwienia. Nie mów tylko, że pozwolenia brak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.10.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 z papierami?? A cóż jeszcze masz do załatwienia. Nie mów tylko, że pozwolenia brak, No właśnie, jakie papiery masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 26.10.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 z papierami?? A cóż jeszcze masz do załatwienia. Nie mów tylko, że pozwolenia brak, No właśnie, jakie papiery masz na myśli? hm pozwolenie na budowę mamy od niedawna To jest bardziej pogmatwane. Budujemy sie na działce rodziców, zima chcemy przepisać na nas a później starać się o kredyt. Mam nadzieję,ze dostaniemy jakiś -ja nie pracuję zawodowo, tylko mąż. Mam dochody ale nie mogę ich udowodnić. Pomagam rodzicom w gospodarstwie.A dla banku liczą się tylko udokumentowane dochody. Pewnie pomyślicie,że zgłupieliśmy i się porywamy z motyką na słońce ale my musimy mieć swój dom i kiedyś będziemy mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 26.10.2007 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Dzięki temu,ze tu zaglądacie i coś skrobniecie jest mi lżej .Fajnie,ze jesteście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 26.10.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 20 zł za m2 połozenia dachu Ja w grudniu 2005 płaciłem 23,5 . Bierz i nie zastanawiaj się, tylko spisz umowę !!! Pozdrawiam Chłopak mojej siostry razem z ojcem zakładają dachy. I to on mi taka cenę powiedział. Z tego co wiem maja coraz więcej roboty. Wiecie jak to jest ,jeden drugiemu powie-moim zdaniem to jest najlepsza reklama. Muszę siostrze powiedzieć,żeby czasem z nim nie zrywała a jak już to niech poczeka z tym z rok. (ale z tego co widzę to raczej w odwrotnym kierunku zmierza ) A dzieci , tak ,są cudowne. Uzupełniają się. A jak broją.....Myślę,że jak zamieszkamy już we własnym , to im trochę przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Andzik będzie dobrze Ja od roku nie pracuję, jestem luskusowym dodatkiem do męża Problemy z otrzymaniem kredytu z powodów ... długo by wymieniać i też chcemy się budować!!! Nawet działki jeszcze nie mamy, ale są marzenia do spełnienia i to najważniejsze!!!! Cały czas kibicuję - pamiętaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.10.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Andzik, trzymam kciuki, będzie dobrze JA TO WIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.10.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 A ja sie martwilam ze tylko ja jako jedna z nielicznych jestem jak to braza powiedziala luksusowym dodatkiem do meza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 26.10.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Andzik jak tak postanowiliście to tak będzie, domek stanie i basta, a i chłopcy będą mieli miejsca a miejsca na zabawy i psoty Trzymam kciuki, bo wiem co czujesz. My też kilka lat się przymierzaliśmy do budowy i ciągle coś nas wstrzymywało. Teraz to dopiero czuję jaka to radość widzieć jak to wszystko nabiera kształtów i daje nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 26.10.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 A ja sie martwilam ze tylko ja jako jedna z nielicznych jestem jak to braza powiedziala luksusowym dodatkiem do meza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jest nas więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts