Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziennik budowy-komentarze

Recommended Posts

Witaj andzik.78,

postanowiłam u ciebie wrzucić swoje trzy grosze. Domek będę podglądać na bieżąco bo taki podobny do mojej Karminy :D , masz rację ten domek ma coś w sobie. Połączenie stylu i funkcjonalności. My musieliśmy pozostawić garaż w bryle budynku, ale wy na swojej działeczce to możecie sobie poszaleć, ho ho.

Temat dachu jest mi bardzo bliski, od poniedziałku powinni zacząć, mam nadzieję, a co do cen, no cóż, ja płacę 55 zł za m2 położenia dachówki z wykończeniem (o więźbie nie wspominam nawet) a że dach masz taki sam...to kalkulacja prosta 12,5 tyś. :-? no i budujemy wcale nie tak daleko od ciebie (Sieradz)

P.S. gratuluję wspaniałych synów

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu bardzo się cieszę,ze zajrzałaś do mnie.Domki prawie identyczne mamy, przynajmniej z zewnątrz :D . Sieradz wcale daleko nie jest,mąż pochodzi z tamtych stron..Kto wie , może w przyszłości wymienimy się osobiście poglądami na temat naszych Karminowych domków?? :D :D :D :D pozdrawiam

Andzik, no widzisz jaki ten świat mały, kto wie może kiedyś uda nam się wypić kawkę w Karmince, tylko musimy najpierw do kraju wrócić :-? Przejrzałam twój projekt i z zewnątrz faktycznie prawie identyczne, w środku również wprowadziliśmy kilka zmian m.in. obniżyliśmy salon i jadalnię o jeden stopień, zobaczymy jak to się sprawdzi.

Ściskam ciepło i życzę postępów w budowaniu.

Kasia

Wczoraj podpisaliśmy z mężem umowę z murarzem na wykonanie budynku jednorodzinnego w którego w skład wchodzi:

-wymurowanie fundamentów z bloczków M3

-mury zewnętrzne 25cm

-ścianki działowe ,kominy ponad dach klinkier

-schody zewnętrzne

-dwa balkony i strop

- ścianki kolankowe

kwota 23 000zł.

:o :o :o

Ja też za tyle chcę :cry: :cry:

Wczoraj podpisaliśmy z mężem umowę z murarzem na wykonanie budynku jednorodzinnego w którego w skład wchodzi:

-wymurowanie fundamentów z bloczków M3

-mury zewnętrzne 25cm

-ścianki działowe ,kominy ponad dach klinkier

-schody zewnętrzne

-dwa balkony i strop

- ścianki kolankowe

kwota 23 000zł.

:o :o :o

Ja też za tyle chcę :cry: :cry:

Wyobraź sobie, że mnie ta kwota widziała się duża! Ale w tedy jeszcze forum nie znałam....

Andziczku, super, że pogoda dopisuje, to i robota idzie. Rozumiem, że ciągniecie ściany ile się da (pogoda).

Uściski dla ... majstra. :D

Nie , nie, w tym roku tylko fundamenty do końca chcemy wyprowadzić ,bo nar azie tylko ławy są wylane. Zimą ponowne zmagania z papierami a wiasną ruszamy pełną parą :D

z papierami?? :o

A cóż jeszcze masz do załatwienia. Nie mów tylko, że pozwolenia brak, :-?

No właśnie, jakie papiery masz na myśli? :roll:

hm :-? pozwolenie na budowę mamy od niedawna :D

To jest bardziej pogmatwane. Budujemy sie na działce rodziców, zima chcemy przepisać na nas a później starać się o kredyt. Mam nadzieję,ze dostaniemy jakiś -ja nie pracuję zawodowo, tylko mąż. Mam dochody ale nie mogę ich udowodnić. Pomagam rodzicom w gospodarstwie.A dla banku liczą się tylko udokumentowane dochody.

Pewnie pomyślicie,że zgłupieliśmy i się porywamy z motyką na słońce ale my musimy mieć swój dom i kiedyś będziemy mieli. :D :D

20 zł za m2 połozenia dachu :o

Ja w grudniu 2005 płaciłem 23,5 .

Bierz i nie zastanawiaj się, tylko spisz umowę !!!

Pozdrawiam :)

Chłopak mojej siostry razem z ojcem zakładają dachy. I to on mi taka cenę powiedział. Z tego co wiem maja coraz więcej roboty. Wiecie jak to jest ,jeden drugiemu powie-moim zdaniem to jest najlepsza reklama. Muszę siostrze powiedzieć,żeby czasem z nim nie zrywała a jak już to niech poczeka z tym z rok. :D :D :D :D :D (ale z tego co widzę to raczej w odwrotnym kierunku zmierza :D :D )

A dzieci , :D :D tak ,są cudowne. Uzupełniają się. A jak broją.....Myślę,że jak zamieszkamy już we własnym , to im trochę przejdzie.

Andzik będzie dobrze :D Ja od roku nie pracuję, jestem luskusowym dodatkiem do męża :wink: Problemy z otrzymaniem kredytu z powodów ... długo by wymieniać i też chcemy się budować!!! Nawet działki jeszcze nie mamy, ale są marzenia do spełnienia i to najważniejsze!!!! Cały czas kibicuję - pamiętaj!!!

Andzik jak tak postanowiliście to tak będzie, domek stanie i basta, a i chłopcy będą mieli miejsca a miejsca na zabawy i psoty :wink:

Trzymam kciuki, bo wiem co czujesz.

My też kilka lat się przymierzaliśmy do budowy i ciągle coś nas wstrzymywało. Teraz to dopiero czuję jaka to radość widzieć jak to wszystko nabiera kształtów i daje nadzieję.