Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziennik budowy-komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andzik u nas też liczył każdy bloczki inaczej, potem bloczki na ścianę itd. Śmiechu mieli w hurtowni z naszego projektanta i z murarzy, bo każdy wiedział swoje. Raz dokupiliśmy, potem oddaliśmy, a jak jednak zabrakło to znowu dokupywaliśmy :oops: :lol: No ale mieliśmy to szczęście, że nie robili nam w składzie problemów i wszystko przyjmowali spowrotem. Mało tego jak mieliśmy jakieś zwroty to oni wysyłali samochód na swój koszt by to od nas odebrać. To się nazywa współpraca :wink:

Jeszcze nie raz nie dwa będziecie dokupować materiały, bo się obliczenia komuś pomyliły. Miej tylko pewność, że tam skąd bierzecie materiały, jakby co przyjmą Wam spowrotem.

Powodzenia

Czyli co? Taka maszyna do zagęszczania jest potrzebna??

są różne metody.

Zagęszczanie tzw skoczkiem warstwami 25-30c.. Tylko trzeba ściane z zewnątrz obsypać, aby nie popękała.

Niektórzy leją dużo wody i grunt też się zagęszcza, ale słabiej. Poza tym woda też kosztuje.

Pozcytaj min.

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47424

Dobrze ,że można na was liczyć.

Jeszcze dobrze fundamenty nie zasypane a ja kuchenki oglądam :D

Takie o to cudeńko znalazłam w komentarzach Kasi (braza znalazła) ja pozwoliłam sobie pokazać ją również w moich komentarzach.

http://www.electrosharks.pl/galerie/plyta-gazowa-ardo-pfs-60_1064.jpg

http://sklep.stelar.pl/files/products/piekarnik_ardo_HRN060R.jpg

Gość elutek

andziku, kuchenka wygląda na solidną -

chyba tym razem dzieci jej nie przewrócą? :roll: :wink:

a jeśli chodzi o wczesne planowanie - zaraz po kupnie działki

poszliśmy z mężem do sklepu meble oglądać... 8) :lol:

/nowych mebli do dziś nie ma :lol: /

Andzia to normalne, że już planujesz co i jak ma wyglądać. :D

Kuchenka bardzo ładna, taka w stylu retro chyba. :roll: :lol:

Czy to znaczy, że całą kuchnię zaaranżujesz w takim stylu?

Myślę o brązowych mebelkach.Styl klasyczny. Bardzo lubię kolor brązowy i pomarańczowy. Marzy mi się salon z brązowym wypoczynkiem i ściany koloru pomarańczowego. Ten kolor nie gładki ale przecierany. Jak znajdę odpowiednia fotkę to wkleję. W kuchni też meble brązowe. Okna oczywiście też.. Hm czy nie będzie za ciemno?

andziku, kuchenka wygląda na solidną -

chyba tym razem dzieci jej nie przewrócą? :roll: :wink:

a jeśli chodzi o wczesne planowanie - zaraz po kupnie działki

poszliśmy z mężem do sklepu meble oglądać... 8) :lol:

/nowych mebli do dziś nie ma :lol: /

:) :) Mam nadzieję ,ze do czasu przeprowadzki tego typu pomysły wyjdą im z głowy. Jak tak dalej pójdzie to remont w domu babci będę musiała zrobić..

Mniej więcej wiem jak chcę urządzić dom. Mam nadzieję,że mi w tym pomożecie i będziecie wyrażać swoje opinie na temat wklejanych prze ze mnie fotek.

Andzik ta kuchnia jest cudna i również w moim stylu.

Płytki wyglądają na bardzo ładne, niestety co do kolorów to sie dalej nie wypowiem :-? Bo zieleń widzę tylko zieleń :roll:

Nie mogę się doprosić o nowy monitor, mąż się nie spieszy bo na kompie nie siedzi , a jak się kiedyś wkurzę to sobie na allegro kupie :evil:

Sama łazienka jest piękna , marzy mi się podobna ale tylko marzy :roll:

Bo zieleń widzę tylko zieleń :roll:

Anetko, ale się obśmiałam.http://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_01.GIF

Toż to ja myślałam, że Ty po prostu zielony kolor lubisz, a nie, że monitor Ci fiksuje.

Andzia, kuchnia mi się podoba, choć muszę przyznać, że nie w moim stylu. Osobiście preferuję nowocześniejsze, ale inne style też mnie inspirują.

A jeśli chodzi o płytki łazienkowe, to nie bardzo mnie przekonują. :roll: Wersja nr. 2 całkowicie odpada :-? , w pierwszej, to nie wiem, czy to wina, jak dla mnie, mdłego koloru, czy tego wzoru... :roll: :-?

Ale nie przejmuj sie opinią jakiejś tam obcej baby. :lol: Najważniejsze, aby Tobie się podobały. :D A i tak pewnie jeszcze ze sto razy koncepcja Ci się zmieni. Ja bynajmniej tak mam (niestety :x ).