Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziennik budowy-komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wkońcu się udało są komentarze, a co do architektów to chyba lepsi tacy co coś doradzą, niż tacy co robią tylko tak jak im się każe, ja miałam z tych drugich to nawet słowem się nie odezwał co do proponowanych zmian i do tej pory żyję w nieświadomości czy dobrze zrobiłam czy źle.

• 1 month później...
  • 2 months później...
Witam ,przez całe wakacje cisza na budowie,a teraz wszystko na '' hura''. Pan architekt tak sobie wszystko wymyślił,że z tego jego gadania wynikało żeby w jednym dniu wykopać i zalać fundamenty :D :D :D :D :D .On nas przetrzyma teraz my jego. Tak sobie żartuję ale w sumie facet doradza nam żeby było dobrze a nie drogo.A jak będzie to się okaże.Pozdrawiam.

Hej Andzik :D

Nareszcie Ci się ruszyło co?

U nas było podobnie :evil: . 2 miesiące ciszy przed burzą :lol: . No i mamy tę swoją burzę :o . Ruszyliśmy z kopyta w poniedziałek. Dziś wielkie zwożenie materiałów, jutro ławy.

Pewnie będziemy szły równo, będę do Ciebie zaglądać :wink:

Pozdrawiam i życzę pogody

Bardzo się,cieszę,że czytacie mój dziennik a jeszcze bardziej z komentarzy ,które piszecie :D .Mam nadzieję ,że pogoda się poprawi i te fundamenty zalejemy. Bo jak na razie to mamy pod górkę albo raczej górę. Chęci są, deski są, paliki są architekt jak na razie też jest, tylko pogody nie ma :evil: :evil: Pozdrawiam wszystkich cieplutko.

Cześć andzik78! :D Czyżbyś miała na imię Ania? A pytam dlatego, że ja mam na imię Ania i czasami mówią do mnie andzia... :p A co do Twojego domku, widzę że masz dokładnie takie same wymagania jak ja... salon, gabinet na dole, kuchnia ze spiżarnią, u góry 2 pokoje dla dzieci + sypialnia i garderoba i łazienka przy pralni... :o gdzieś to już słyszałam. Powiedz gdzie się budujesz i jak możesz to pokaż swój projekt

Pozdrawiam :wink:

Bardzo mi miło :):) Tak mam na imię Ania.Niektórzy wołają na mnie Andzik więc postanowiłam taki nick mieć. Tym bardziej, że tak końcówka to tez moje nazwisko

:D :D :D :D :D :D :D Dostałam je w prezencie ślubnym..... :D :D :D :D . Mój domek jest projektem indywidualnym. Podpatrzyłam dużo z Karminy z pracowni Archipelag.Z tym ,że kuchnie mam zamkniętą i wykusz jest przesunięty do pokoju dziennego.Mieszkam ok 15 km od kalisza :D :D :D :D

A pewnie,że się pochwalę ale najpierw muszę nauczyć się wstawiać linki i fotki :D :D .Puki co zapraszam na stronę http://www.archipelag.pl projekt Karmina. Dom wizualnie podobny. Kuchnie będę miała zamkniętą i wykusz został przesunięty do pokoju dziennego. Zamiast garażu -pokój. Kotłownia będzie większa. Jak murarz przywiezie mi projekt to postaram się cos wkleić. pozdrawiam.

Andzik pytałaś o moje bloczki fundamentowe. Nie wiem czy Cię usatysfakcjonuje moja odpowiedź, bo wiem tylko, że to są bloczki montażowe, szerokość 24cm, wysokość ok.13cm, nie wiem jak z długością. Poza tym są prawie pełne, mają tylko 2 otwory w środku - na wylot. Nie wiem jaka firma. Aha, bloczki porządne, równe.