PawelSek 08.05.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam Mam takie pytanie. Jeżeli mam większą działkę z pozwoleniem na budowę dwóch domów to czy dzieląc ją na dwie mniejsze (zmienia się de facto numer działki) tracę pozwolenie? a tak dokładniej to: Pytanie wynika z tego, że aktualny plan zagospodarowania przestrzennego w gminie Czernichów właśnie został zaskarżony przez wojewodę małopolskiego. Ja natomiast kupiłem działkę dogadując się z kolegą, że po podziale odsprzedam mu część. Teraz okazuje się, że jeżeli aktualnie obowiązujący plan zostanie unieważniony to zostajemy z nieruchomością rolną. Tak, więc mam pomysł na takie rozwiązanie: 1) składam PB na pozwolenie na budowę na 2 domy2) uzyskuję pozwoleniea teraz plan zagospodarowania może być już anulowany bo pozwolenie mam w kieszeni 3) dzielę działkę na 2 części tak, że na każdej z nich ma powstać budynek4) sprzedaję drugą część z obowiązującym pozwoleniem na budowę i pytanie czy taki manewr jest możliwy.bo na pewno szybszy niż najpierw podział a później pozwolenie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedźPaweł Sęk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts