Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

ha ! Zobacz co znalazłam :

Deskowanie pod pokrycie koszy i innych miejsc, którymi może płynąć woda, zawsze należy wykonać na styk. Deski powinny mieć szerokość 12-15 cm i grubość 24-25 mm; tylko deska okapowa nie może być cieńsza niż 30 mm.

No to chyba ta Twoja deska miesci się w tym przedziale, no nie ? :wink:

No i ( chyba :) ) masz rację - praktycznie na tym wisi rynna - psze bardzo :

http://www.muratorplus.pl/images/4415(2).jpg

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to już się sama ciut dokształciłam. tzn. poszukałam w necie ... :-? Umówmy się, że następnym razem zanim się tak zbłaźnię - najpierw poczytam :oops: :oops: :oops:

eeeeeeeeeeee tam babo - bez przesady, i tak jestesmy niezle !!!!!!!!!!!!

taaa.... i takiej wersji trzeba się trzymać :lol:

Śmigam na budowę! a mam jakieś 50 km bo z pracy jadę ... :-? Pozdrawiam!!!

No tak - aparat jak mi stanal tak mi stoi - chyba przyjdzie mi poszukac serwisu :x :x :evil: - reyzel pogoda piekna to wszyscy na dzialki wyjechali i dzialaja - a u mnie oczywsicie jak pogoda piekna to nikogo nie ma - moj tato tylko biedny sie boryka ze wszystkim, a dachowicze maja wejsc w przyszlym tygodniu i co w przyszlym tygodniu zapowiadaja DESZCZE - nie no nie no wszystko przeciwko mnie - brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

No tak, masz rację Kolakao - wszyscy się gdzies na dworze zapodziali 8) U nas już dziś w nocy padało, ale akurat tym razem mi to nie przeszkadza, bo przynajmniej strop "się" podlewał :wink:

A w przyszłym tygodniu niech nie pada !!! Nie wolno! Bo u Ciebie mają robić dach a u mnie górę - ścianki muszą podciągnąć!

Deszcz zaklinamy :evil: :evil: :evil: :wink:

A w przyszłym tygodniu niech nie pada !!! Nie wolno! Bo u Ciebie mają robić dach a u mnie górę - ścianki muszą podciągnąć!

Deszcz zaklinamy :evil: :evil: :evil: :wink:

no zaklinamy zaklinamy a ten lysy dzisiaj w tvn mowil ze bedzie padac - no nie cos z tym tzreba zrobic, ja protestuje - moze jak zaczniemy zaklinac a pare osob to cos z tego wyjzdzie - musimy jeszce znalezc pare zainteresowanych, mayland odpada bo ma pokryte moze

kaska i .. :roll: :lol: :lol: [/b]

To ja będę pluć przez ramię :wink: :lol:
heuheuheuheuehu no dobra ty przynajmniej jakies konkrety, cholera ale jak ja bede zaklinac, nie praktykowalam wczesniej - no chyba trezba poszperac w necie :lol: :lol: :lol: - zaklinanie stosowane!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiesz jak Kolakao?? Już spieszę z wyjaśnieniami .... Idziesz na pole ( dobrze jest iść w kilka osób), po drodzę znajdujesz wierzbę, z której zrywasz witki, na tym polu ostawiasz się w kole i tańcząc i podskakując dokoła siebie, wymachujesz w górę tymi witkami, tak aby odgonić chmury i nawołujesz aby deszcz sobie odszedł .... :wink:

:lol: :lol: :lol:

Ps. To z kasiążki "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej :))) Polecam!

nie wiesz jak Kolakao?? Już spieszę z wyjaśnieniami .... Idziesz na pole ( dobrze jest iść w kilka osób), po drodzę znajdujesz wierzbę, z której zrywasz witki, na tym polu ostawiasz się w kole i tańcząc i podskakując dokoła siebie, wymachujesz w górę tymi witkami, tak aby odgonić chmury i nawołujesz aby deszcz sobie odszedł .... :wink:

:lol: :lol: :lol:

Ps. To z kasiążki "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej :))) Polecam!

o kurcze ale ja sama tego nie odprawie na polu jeszce mnie sasiedzi wyprowadza zanim sie tam wprowadze - ale jakby tak zebrac sie w pare osob tak jak mowisz to jestem do tego zdolna nawet z glosnym nawolywaniem - huehueheuheuheuheu a co mi tam byle pogoda byla - wszystkie chwyty dozwolone!!!!!!!

Chyba dołączę do grupy odczynającej deszcze, bo mój cieśla ma sie zajwić w przyszłym tygodniu.

Oby tym razem!

kolakao, ja znowu do ciebie po prośbie :wink:

pisałaś o wymiarach łat na dach, a skoro bedziemy miały takie samo pkrycie to może zdradzisz jakie u ciebie beda miały wymiary. mój projekt przewiduje 4x5, ale zwiekszam do 5x5. a jak u ciebie?

aha, czy impregnujesz łaty i kontrłaty?

ps. kiedy bedą foty pieknego szarego dachu?!!!! :)