Reyzel 24.09.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 ha ! Zobacz co znalazłam : Deskowanie pod pokrycie koszy i innych miejsc, którymi może płynąć woda, zawsze należy wykonać na styk. Deski powinny mieć szerokość 12-15 cm i grubość 24-25 mm; tylko deska okapowa nie może być cieńsza niż 30 mm. No to chyba ta Twoja deska miesci się w tym przedziale, no nie ? No i ( chyba ) masz rację - praktycznie na tym wisi rynna - psze bardzo : http://www.muratorplus.pl/images/4415(2).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 24.09.2007 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 No to już się sama ciut dokształciłam. tzn. poszukałam w necie ... Umówmy się, że następnym razem zanim się tak zbłaźnię - najpierw poczytam eeeeeeeeeeee tam babo - bez przesady, i tak jestesmy niezle !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 24.09.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 zapomniałam dodać, ze ta deska okapowa to ta z numerem 12 Ależ fachmani z nas będą ( są ) Kolakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 24.09.2007 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 O NIE JESTES BOSKA - JA JEDNAK GLUPIUTKA JESTEM NAWET NIE WPADLAM NA TAKI POMYSL ZEBY POSZUKAC , SUPER ZARAZ SOBIE POPATRZE JAK TO MA BYC ZROBIONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 24.09.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 No to już się sama ciut dokształciłam. tzn. poszukałam w necie ... Umówmy się, że następnym razem zanim się tak zbłaźnię - najpierw poczytam eeeeeeeeeeee tam babo - bez przesady, i tak jestesmy niezle !!!!!!!!!!!! taaa.... i takiej wersji trzeba się trzymać Śmigam na budowę! a mam jakieś 50 km bo z pracy jadę ... Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 24.09.2007 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 No patzr a ja myslalam ze ona inaczej bedzie umocowana, no tak mi to jakos ten baranek tlumaczyl od dachu - patrze patrze jak to ma byc !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 24.09.2007 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 To smigaj bo jakas godzina jazdy przed toba - mysle ?!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 25.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Kolakao, na szczęście nie godzina - jakieś 40 minut, bo drogę mam dość dobrą i nie muszę się przez P-ń przebijać I tak codziennie - w tę i z powrotem ... Jak aparat - przemówił ludzkim głosem i zdecydował się zrobić parę zdjęć ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 25.09.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Jaka tu dziś cisza .... wszędzie, na całym forum.... ewakuacja zbiorowa czy cuś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 25.09.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No tak - aparat jak mi stanal tak mi stoi - chyba przyjdzie mi poszukac serwisu - reyzel pogoda piekna to wszyscy na dzialki wyjechali i dzialaja - a u mnie oczywsicie jak pogoda piekna to nikogo nie ma - moj tato tylko biedny sie boryka ze wszystkim, a dachowicze maja wejsc w przyszlym tygodniu i co w przyszlym tygodniu zapowiadaja DESZCZE - nie no nie no wszystko przeciwko mnie - brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 26.09.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 No tak, masz rację Kolakao - wszyscy się gdzies na dworze zapodziali U nas już dziś w nocy padało, ale akurat tym razem mi to nie przeszkadza, bo przynajmniej strop "się" podlewał A w przyszłym tygodniu niech nie pada !!! Nie wolno! Bo u Ciebie mają robić dach a u mnie górę - ścianki muszą podciągnąć! Deszcz zaklinamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.09.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 A w przyszłym tygodniu niech nie pada !!! Nie wolno! Bo u Ciebie mają robić dach a u mnie górę - ścianki muszą podciągnąć! Deszcz zaklinamy no zaklinamy zaklinamy a ten lysy dzisiaj w tvn mowil ze bedzie padac - no nie cos z tym tzreba zrobic, ja protestuje - moze jak zaczniemy zaklinac a pare osob to cos z tego wyjzdzie - musimy jeszce znalezc pare zainteresowanych, mayland odpada bo ma pokryte moze kaska i .. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.09.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ja się rozkichałam i zdycham pomalutku Niech nie pada bo i ja mam duzo roboty. I zamawiam pogodę na jeszcze kolejny tydzięń bo będą mi robić wylewki na tarasach Szkoda by było jakby spłynęły na podwórko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.09.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 No dobra mayland zaklinamy i dla ciebie - no ale musisz sie dolozyc do naszego zaklinania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.09.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 To ja będę pluć przez ramię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.09.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 To ja będę pluć przez ramię heuheuheuheuehu no dobra ty przynajmniej jakies konkrety, cholera ale jak ja bede zaklinac, nie praktykowalam wczesniej - no chyba trezba poszperac w necie - zaklinanie stosowane!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 To ja będę pluć przez ramię heuheuheuheuehu no dobra ty przynajmniej jakies konkrety, cholera ale jak ja bede zaklinac, nie praktykowalam wczesniej - no chyba trezba poszperac w necie - zaklinanie stosowane!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiesz jak Kolakao?? Już spieszę z wyjaśnieniami .... Idziesz na pole ( dobrze jest iść w kilka osób), po drodzę znajdujesz wierzbę, z której zrywasz witki, na tym polu ostawiasz się w kole i tańcząc i podskakując dokoła siebie, wymachujesz w górę tymi witkami, tak aby odgonić chmury i nawołujesz aby deszcz sobie odszedł .... Ps. To z kasiążki "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej )) Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.09.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 nie wiesz jak Kolakao?? Już spieszę z wyjaśnieniami .... Idziesz na pole ( dobrze jest iść w kilka osób), po drodzę znajdujesz wierzbę, z której zrywasz witki, na tym polu ostawiasz się w kole i tańcząc i podskakując dokoła siebie, wymachujesz w górę tymi witkami, tak aby odgonić chmury i nawołujesz aby deszcz sobie odszedł .... Ps. To z kasiążki "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej )) Polecam! o kurcze ale ja sama tego nie odprawie na polu jeszce mnie sasiedzi wyprowadza zanim sie tam wprowadze - ale jakby tak zebrac sie w pare osob tak jak mowisz to jestem do tego zdolna nawet z glosnym nawolywaniem - huehueheuheuheuheu a co mi tam byle pogoda byla - wszystkie chwyty dozwolone!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.09.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 No podobno działa - tak czarownice powiadają A sąsiadami się nie przejmuj ... a może się po prostu dołączą ?? Tak jak mówisz- wszystkie chwyty dozwolone, byle by tylko nie padało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 28.09.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Chyba dołączę do grupy odczynającej deszcze, bo mój cieśla ma sie zajwić w przyszłym tygodniu. Oby tym razem! kolakao, ja znowu do ciebie po prośbie pisałaś o wymiarach łat na dach, a skoro bedziemy miały takie samo pkrycie to może zdradzisz jakie u ciebie beda miały wymiary. mój projekt przewiduje 4x5, ale zwiekszam do 5x5. a jak u ciebie? aha, czy impregnujesz łaty i kontrłaty? ps. kiedy bedą foty pieknego szarego dachu?!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts