Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kolakao poratuj mnie, dobra kobieto namiarem na ekipę do ocieplenia domu przed zimą :o

Slonce dam ci namiar na moja ekpie ktora bedzie mi robila tynki od poniedzialku i beda tez robic u mnie docieplenie domu prawdopodobnie!!!!!! Wzielam ich z anonsow ale dali namiar na pare domow gdzie robili i bylo ok !!!

Zadzwon moze cos z tego wyjdzie :) , pozdrawiam !!!

Kolakao ja a propos tej rewelkacyjnej klameczki .... :o Jeśli o takim "incydencie" nie było mowy w ofrecie ( że będziesz coś musiała sama montować, że cosik Ci przyślą oddzielnie ) to możesz zarządać zwrotu tej zaliczki - oni nie wywiązali się/ złamali warunki umowy, jaką z nimi zawarłaś podpisując zamówienie.

A tak poza tą klameczką - miło spojrzeć, jak już zarys dachu widać :D :D :D

Ps. Śliczne te Twoje gwiazdeczki :wink:

Zastanawiam sie jeszcze co zrobic z tymi drzwiami jak na razie nic nie wymyslilismy - moze w srode pojedziemy na bartycka i tam cos wymyslimy,

dach jakos sie pnie do gory a raczej w sile rosnie, no i dziekuje za te pozytywy dla moich gwiazd :lol: :) 8) - no w koncu niedaleko pada jablko od jabloni - jakos sie musze dowartosciowac nie :lol: :lol:

czytając wątek z klamką ''lekko ''się zdziwiłam.... pewnie teraz w częściach drzwi przyślą ... tym co mówią inni o Waszym domku to się nie przejmuj, my jeszcze dobrze fundamentów nie skończyliśmy a już słyszę,od sąsiadów '' po co wam taki duży dom?'' a inny to mnie na maksa wkurzył bo zaczepił najbliższą sąsiadkę z pretensjami dlaczego podpisała nam zgodę na budowę?Bo budujemy się blisko jej granicy. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a sam mieszka kilometr od mojej budowy. A dziewczynki masz bardzo ładne :) pozdrawiam

Kolakao ja a propos tej rewelkacyjnej klameczki .... :o Jeśli o takim "incydencie" nie było mowy w ofrecie ( że będziesz coś musiała sama montować, że cosik Ci przyślą oddzielnie ) to możesz zarządać zwrotu tej zaliczki - oni nie wywiązali się/ złamali warunki umowy, jaką z nimi zawarłaś podpisując zamówienie.

A tak poza tą klameczką - miło spojrzeć, jak już zarys dachu widać :D :D :D

Ps. Śliczne te Twoje gwiazdeczki :wink:

Zastanawiam sie jeszcze co zrobic z tymi drzwiami jak na razie nic nie wymyslilismy - moze w srode pojedziemy na bartycka i tam cos wymyslimy,

dach jakos sie pnie do gory a raczej w sile rosnie, no i dziekuje za te pozytywy dla moich gwiazd :lol: :) 8) - no w koncu niedaleko pada jablko od jabloni - jakos sie musze dowartosciowac nie :lol: :lol:

No wiesz, o Tobie nikt nie ma odwagi tak pisać :roll: :lol: A to, że gwiazdeczki po mamusi takie śliczne są , to przecież wiadomo :D

Bylam dzisiaj u Urzedowskiego na obroncow drzwi zew maja piekne ale takie jak mi sie podobaja maja tylko debowe i ogolnie wycenili mi je na ok 6tys - no i okres oczekiwania oczywiscie ok 12 tyg - no niestety nie dla psa kielbasa

Kolakao skąd ja to znam ... 8) zawsze dziwnym trafem sposoba mi się zawsze to co okazuje się być najdroższe... No i niestety zazwyczaj potem trzeba korygować to co się bardzo podoba na to co się ma w zasięgu kieszeni :o :wink: :wink:

No dokladnie tak jest z tymi drogimi rzeczami nawet jak ostatnio chcialam sobie kupic torebke - obejrzalam sobie wszystkie i mowie: ta, a pani do mnie ale prosze pani ta torebkakosztuje 300zl czy dalej chce ja pani zobaczyc - no poczulam sie jak julia roberts w pretty women!!!!!!!!!!

No tak to juz jest - ale co tam nie stac mnie na torebke za 300 ale doloze do tego 700 i bede miala piekne dzwi wewnetrzne - heuhueheuheuheuheu - wprawdzie jedna sztuke ale doloze jeszcze troche i bede miala caly komplet huehuheueuheuheuheu - no dobra koncze te moje wywody!!!

pozdrawiam

czytając wątek z klamką ''lekko ''się zdziwiłam.... pewnie teraz w częściach drzwi przyślą ... tym co mówią inni o Waszym domku to się nie przejmuj, my jeszcze dobrze fundamentów nie skończyliśmy a już słyszę,od sąsiadów '' po co wam taki duży dom?'' a inny to mnie na maksa wkurzył bo zaczepił najbliższą sąsiadkę z pretensjami dlaczego podpisała nam zgodę na budowę?Bo budujemy się blisko jej granicy. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a sam mieszka kilometr od mojej budowy. A dziewczynki masz bardzo ładne :) pozdrawiam

Andzik ja mialam tez niezle - ostatnio przyszedl do mnie sasiad(ten ktory chcial od nas kase za podlaczenie sie do jego slupa) i mowi ze mu plyta przed wjazdem popekala :o :o :o -i ze to niby nasza wina - chory jakis - aut tam jezdzi od groma a ten do nas przylazl - no niechby trafil na mnie!!! Taka menda czepliwa, nie dostal kasy za prad bo w koncu ciagnelismy od drugiego sasiada ktory nawet pozwolil sobie wpisac do KW zapis dla energetyki, to teraz sie czepia ze mu plyta popekala i jeszcze zaczal gadke ze jak sobie myslimy ze w jeden sezon postawimy dom to mozemy podskaiwac - mowie ci nie wiadomo o co facetowi chodzi - chyba go zazdrosc zzera - no nie wiem co jest grane :evil: :roll: :o

pozdrawiam

No dokladnie tak jest z tymi drogimi rzeczami nawet jak ostatnio chcialam sobie kupic torebke - obejrzalam sobie wszystkie i mowie: ta, a pani do mnie ale prosze pani ta torebkakosztuje 300zl czy dalej chce ja pani zobaczyc - no poczulam sie jak julia roberts w pretty women!!!!!!!!!!

No tak to juz jest - ale co tam nie stac mnie na torebke za 300 ale doloze do tego 700 i bede miala piekne dzwi wewnetrzne - heuhueheuheuheuheu - wprawdzie jedna sztuke ale doloze jeszcze troche i bede miala caly komplet huehuheueuheuheuheu - no dobra koncze te moje wywody!!!

pozdrawiam

Co za babsztyl w tym sklepie Cię obsługiwał :evil:

No i fakt... teraz wiekszość wydatków przelicza się na to co może być z te pieniążki w nowym domu :wink: :D :D

Choć mi rozsądku- niestety często - brakuje... 8) :lol: :lol:

Pozdrawiam serdecznie!

pozdrawiam

Co za babsztyl w tym sklepie Cię obsługiwał :evil:

No i fakt... teraz wiekszość wydatków przelicza się na to co może być z te pieniążki w nowym domu :wink: :D :D

Choć mi rozsądku- niestety często - brakuje... 8) :lol: :lol:

Pozdrawiam serdecznie!

No chyba nie wygladalam na taka co moglaby wydac tyle pieniedzy na torebke - w kazdym razie w ogole sie tym nie przejelam a nawet smiac mi sie chcialo - bo mi to lotto :lol: :lol: :lol: nie musze tak szykownie wygladac!!! huehuehuehue

Reyzel nie przejmuj sie mi tez brakuje - nie jestes sama!!!! to taka nasza kobieca przypadlosc!!!!!!!!

Ja ostatnio pękłam :oops: Zaszalałam i kupiłam jeansy Lee :oops: Biorąc pod uwagę fakt, że ich z tyłka prawie nie zdejmuję nie żałuję zakupu :p :lol: :lol:

Moja kolezanka znów przeliczała wszsytko na... klamki :lol: Il eto klamek kupi za to czy tamto :wink: Ciekawe na co ja będę przeliczać :wink: :lol:

Ja ostatnio pękłam :oops: Zaszalałam i kupiłam jeansy Lee :oops: Biorąc pod uwagę fakt, że ich z tyłka prawie nie zdejmuję nie żałuję zakupu :p :lol: :lol:

Moja kolezanka znów przeliczała wszsytko na... klamki :lol: Il eto klamek kupi za to czy tamto :wink: Ciekawe na co ja będę przeliczać :wink: :lol:

Pewnie każdy z nas przejdzie taki etap :wink: Choć powiem szczerze, że z mężem obiecaliśmy sobie, że budujemy się tylko i wyłącznie pod warunkiem, że nie "zabierzemy" sobie wszystkiego i dom nie powstanie tylko i wyłącznie poprzez ciągłe wyrzeczenia :roll: Życie jest zbyt krótkie żeby sobie wszystkiego odmawiać = kosztem czegoś. Wybudować się zdązymy- najwyżej nie zrobię sobie marmurowych podłóg :wink: :lol: :lol: :lol: ( hueueue nawet mi się nie podobają ) i tym podobnych ale np. na wakacje zawsze pojadę. Ale to są kompromisy a nie wyrzeczenia :D

Tak to jest babeczki z naszymi domami i budowaniem - ja tez jakos strasznie nie mam takiego czegos ze nie moge bo przeciez buduje dom - ale sklamalabym jakbym nie powiedziala ze nie mysle o tym ze jak sobie kupie cos fajnego i drozszego to nie mam malych wyrzutow ale na szczescie moj jacek podchodzi do tego w bardzo fajny sposob i mowie a co tam kupuj wliczymy w koszty budowy!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak to jest babeczki z naszymi domami i budowaniem - ja tez jakos strasznie nie mam takiego czegos ze nie moge bo przeciez buduje dom - ale sklamalabym jakbym nie powiedziala ze nie mysle o tym ze jak sobie kupie cos fajnego i drozszego to nie mam malych wyrzutow ale na szczescie moj jacek podchodzi do tego w bardzo fajny sposob i mowie a co tam kupuj wliczymy w koszty budowy!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

No to możemy sobie ręce podać Kolakao - nie odmawiam sobie - czasem nawet poza granicami rozsądku - w obecnej chwili i biorąc pod uwagę budujący się dom :oops: - ale faktycznie potem myslę, że to chyba mało odpowiedzialne było :) a z drugiej strony, tak jak napisalam wcześniej- nie będę sobie wszystkiego odmawiać ! A co ! :lol: :lol: Dom i jego budowa ma nas cieszyć a nie smucić z powodu tego, ze własnie trzeba było zrezygnowac z czegos innego, z innych przyziemnych przyjemności !!! ( oczywiscie nie mam na myśli zakupu porsche czy lotu na księżyc :lol: :lol: :lol: :lol: )

Nooooooooo fajna jest - bardzo mi sie podoba - ale jak na razie polozyna tylko na domu i tylko z tej strony -dobre nie - nad garazem klada jeszce kontrlaty!!!!Ale efekt jest bardzo ladny - baaaaaaardzo ladny - no i popadne w swojodachozachwyt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!

No Kochana, masz ku temu poważne powody i jest to w pełni uzasadniony swojodachozachwyt! :wink: :lol: :lol: :lol: Sama pewnie tak będę piac z zachwytu kiedy wreszcie i moja dachówka znajdzie się na dachu 8)

Pewnie każdy z nas przejdzie taki etap :wink: Choć powiem szczerze, że z mężem obiecaliśmy sobie, że budujemy się tylko i wyłącznie pod warunkiem, że nie "zabierzemy" sobie wszystkiego i dom nie powstanie tylko i wyłącznie poprzez ciągłe wyrzeczenia :roll: Życie jest zbyt krótkie żeby sobie wszystkiego odmawiać = kosztem czegoś. Wybudować się zdązymy- najwyżej nie zrobię sobie marmurowych podłóg :wink: :lol: :lol: :lol: ( hueueue nawet mi się nie podobają ) i tym podobnych ale np. na wakacje zawsze pojadę. Ale to są kompromisy a nie wyrzeczenia :D

ot Reyzel, mądrego to i miło posłuchać :D :D

dokładnie tak samo sobie postanowiliśmy :D