Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

dzieki bardzo za informacje na pewno skorzystam :) dobrze miec spr informacje niedaleko kieleckiej buduje tez moj szwagier - musze posprawdzac na mapie gdzie te ulice sa hueheheueu ja jakies tego typu rzeczy kupowalam w hurtowni na staromiejskiej - przedluzenie walowej - nie wiem tak do koncxa jakie tam ceny ale potzrebowalam np takich srub gwintowanych metrowych 75 sztuk to tylko tam mieli taka ilosc :)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Dowalili z tą POŚ. Jaką chcesz robić? Po wykopach na fundamenty widzę, że grun trudnoprzepuszczalny. A jaki poziom wód gruntowych? Ja kupiłam POŚ i sama bedę go montować. Kosztowało mnie 2900+ok 800 koparka i kruszywo. Wyjdzie niedrogo.Jakby co to wiem gdzie u nas mozna kupić niedrogo poś z drenażem :wink: :lol:

Co do postępów prac to nie załamuj się. Rodzina Ci duzo pomaga a to najpewniejsi robotnicy :lol:

Ja się użaram z murarzami :evil: Dziś sie szykuje przeprawa bo mnie wkurzyli nieźle :evil: Okno w złym miejscu i podciag przy łączeniu ze szczytem niezaizolowany :evil: Jestem jak najlepszy kontroler PIP :lol: :wink: :lol:

Ciekawe czemu jak wracam z pracy to ich juz nie ma a potem nie odbieraja telefonów? :-? :lol: Pomalutku jestem u schyłku wytrzymałości nerwowej :lol:

Co do kredytu to my sie chyba w życiu nie doczekamy. Czekam juz półtora miesiąca :cry: Normalnie aż Ci zazdraszczam :lol: :lol: Zajrzę niebawem :wink: :lol:

no dokladnie z POS dal czadu z cena - dlatego zastanawiamy sie nad podlaczeniem do kanalizacji - tak jak mowisz u nas grunt kiepski, glina glina glina i ta oczyszczalnia miala byc zrobiona na wzniesieniu tzn trzeba by bylo taki pagorek ze zwirku zrobic i do tego przepompownia, zwiru od cholery i cena wyszla magiczna!!

a co do rodziny to wlasciwie mi nie pomaga nie liczac mojej tesciowej ktora namietnie gotuje wspanialae obiady dla ekipy, no i moj tato - jest wielki!!! dobrze ze przyjezdza wreszcie w poniedzialek!!

u ciebie chyba ekipa liczy wiecej osob i robota jakos sie posuwa do przodu, bo u mnie aktualnie 2 osoby i jakby sie nic nie dzaialo!!!!

pozdrawiam

cześć

Nie przejmuj się ekipą. Jakoś przeżyjesz. Kiedyś skończą i pójdą.

U mnie akurat poszli zanim skończyli, ale daliśmy radę.

Ze wszystkich ekip jakich korzystaliśmy mogę tylko polecić montaż okien z Czachowskiego. Było ok.

Za pkt el płaciliśmy 25 zł, bez materiału. Ty masz mieć zdecydowanie taniej.

pozdrawiam Iwona

A jak tam wasze rolety, zamowione :) ??

cześć

Jeszcze nie. Znalazłam w Kielcach rolety ok 1000zł taniej na całości. I to w pierwszym pkt z brzegu, bez szukania.

Uważam, że rynek radomski jest bardzo ubogi jeśli chodzi o rolety i stąd te ceny.

Ile płaciłaś i gdzie kupowałś pręty do krat??

Za prety zaplacilam 60zl - za 5 sztuk; znalazlam goscia przez anonse w jedlni letnisko - na miejscu znalazl mi dwa te bardziej pokrecone a trzy kolejne zrobil od reki :)

Kurcze prawde mowiac nawet nie pomyslam o kielcach - a roznica jest duza w cenie !!!!

Ja jak zobaczylam roznice w geberitach miedzy bartycka a radomiem - to stwierdzilam ze jade do wa-wy po geberity!!!!!

mozna kupic i po 600zl a w radomiu widzialam ostatnio za 900!!!

pozdrawiam

monika

cześć

Nie wiem co napisać w sprawie zmiany ekipy.

Miałam trochę podobną sytuację..... Korzystaliśmy z fachowców z Anonsów i to przed sezonem. Ogólnie porażka. Po cieśli z Anonsów musieliśmy sobie DUŻĄ wódkę kupić....a potem kilka rzeczy do dachu kupować jeszcze raz. Tylko mogę doradzić ABSOLUTNIE żadnych zaliczek, przedpłat przed końcem roboty. NIGDY. Roboty nie skończą, a Ty będziesz miała tylko kłopot.

Rozliczyłaś się już z dotychczasowym wykonawcą??, bo jeśli nie to może z nim rozmawiaj, żeby skończył to co zaczął.

Dużo brakuje do zalania stropu?

Na 100% coś wymyślisz....- bo nie masz innego wyjścia. Dasz radę.

Pozdrawiam Iwona

obecny pracownik powiedzial ze strop zaleje, i to co mial zrobic zrobi - przynajmniej tyle - pieniadze dostaje co tydzien - wiec ogolnie jak podliczylam niej jest tragicznie - martwi mnie tylko czy w srodku sezonu znajde jakas ekipe - nie pozostaje mi nic innego jak szukac i znalezc - dzieki za wsparcie, potzrebne jak nie wiem co :) dzieki

monika

cześć

Szybko poradziłaś sobie z nową ekipą. Ile biorą zł za samą dachówkę?

Twój domek ma spory ten strop i zbrojenia też dużo :o . Moim zdaniem jest ładnie ułożone.

Gdzie kupowałaś druty po 2300?

Rolety kupiłaś bez montażu?

Ja czekam na tynkarza PONAD MIESIĄC. Już wiem, że będzie "cudnie".

pozdrawiam Iwona

No witam witam

cynk (na ta sama ekipe) dostalam jednoczesnie od goscia z forum i od pana z dach komplexu - za sama dachowke biora 45zl od metra ale troche sie targowlaam wiec zeszli z ceny - ale ogolnie maja zamontowac wszystko oprocz podprzybitki - a wiec wszystkie obrobki blacharskie,montaz rynien itd

Sama nie wierzylam ze znajdzie sie ktos tak szybko i na dodatek polecany jako b dobry!!!

Strop jest wielgasny!!!! no ale to parterowka wiec i wielgachny strop!!!

mi sie tez podoba to ulozenie ciekawe co powie jutro nasz kierownik budowy bo jeszcze nie widzial :roll:

a stal kupilam na chorzowskiej - wjezdza sie tak jak do gips-polu tam jest sklad - sama sie o nim dowiedzialam od sasiada - szkoda ze nie wiedzialm jak kupowalam stal na strop - bo pojechalam tam po sama koncowke :cry: :evil:

a rolety kupilam z montazem ale im zalegaly i odebralam a za montaz zaplace pozniej!!!

no ja wlasnie tez sie musze umowic z jakims tynkarzem ale najpierw poszukam po znajomych moze cos beda mieli

pozdrawiam

monika