mayland 03.11.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Ale dobrze masz z tą kanalizacją! Cieszę się razem z Tobą Podziwiam też zapał i trud włożony w pracę przy cegłach i sprzątaniu. Wiem jak trudno czyści się po tynkach dlatego doceniam tym bardziej No ale że jeszcz emiałaś siłę ten piach.... no no zaszalałaś kobieto Zakwasów być nie powinno boś wprawina w bojach Czekam na fotki wytynkowanego domku Kolakao masz kogoś do wylewek? U mnie już wszystko skończyli i u siostry też. Mają ekspresowe tempo i jesteśmy obie zadowolone z wykonania. Płaciłyśmy po 11zł/m2. Wylewki suche z miksokreta. Na drugi dzień już chodziłam po domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.11.2007 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 No narobilam sie znowu dzisiaj jak lysy kon - a pogoda iscie irlandzaka dzisiaj byla - nie wiem jak u ciebie ale ja myslalam ze mi powyrywa wlosy razem z cebulkami - toz to nie kilecczyzna zeby tak wialo No do wylewek mam - moj hydraulik ma ekipe ktora chodzi za nim i tez robi z miksokreta - mam nadzieje ze bedzie ok!! CEna taka sama!1!!!! Musze juz dac znac hydr ze tynkarze koncza wkrotce i ze bedzie mogl wchodzic - wreszcie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.11.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 U mnie dzis nie wiało az tak. Też sprzątałam trochę po karton gipsach. Żeby tylko nie padało w nocy bo wylewki mi schną Nie popracowałam dzię sobie. Jakaś taka jestem dziś bez sił. Chyba ciśnienie bo padnieta jestem okropnie. O 15 byłam już w domu i polegiwałam w wannie Nie mam dzis na nic siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.11.2007 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 No to zaklinamy i plujemy zeby nie padalo !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.11.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Kurcze z tym klinkierem to szkoda Ale wiesz, takie decyzje mimo tego, że są trudne do podjęcia potem owocują. Gratuluję zdecydowania i męskiej decyzji!!!!!!!!! Ja mam okno w łazience na dole w pionie. Teraz zdecydowałam, że ma być... poziome Już powiedziałam panu by to zmieniał Mogę jeszcze zmienić bo to otwór w luksferach więc jeszcze jest czas na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.11.2007 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 No niby szkoda bo musze zaplacic za robote - ale pozniej bym zalowala ze mi takie murzysko wyszlo a nie zgrabny murek - malz wlasnie przyjechal i powiedzial ze juz to sciagnal - troszke sie zastanawialismy czy sciagac czy nie !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.11.2007 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Musze konczyc bo mnie druga polowa zgania z krzesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.11.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Druga połowo Kolakao weź Ją na kolana i nie zganiaj Jej No ale skoro sam zdjął cegłę to niech sobie chłopina przed kompem posiedzi chwilkę Zasłużył A w tej Irlandii to gdzie? Moja rodzinka siedzi w okolicy Corku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.11.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Kolakao, Ty masz pałera Ja jedynie sprzątam na działce i to od czasu do czasu Pustaków fundamentowych nawet nie dam rady przesunąć, te na ściany ledwo uniosłam Może przy wykończeniówce się przydam?? Aha, bym zapomniała, za to jestem niezastąpiona w robieniu zakupów budowlanych Mam dar przekonywania co do upustów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.11.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Druga połowo Kolakao weź Ją na kolana i nie zganiaj Jej No ale skoro sam zdjął cegłę to niech sobie chłopina przed kompem posiedzi chwilkę Zasłużył A w tej Irlandii to gdzie? Moja rodzinka siedzi w okolicy Corku. niestety na nic sie zdalo musialam zejsc, ale przynajmniej w slusznej sprawie siedzial i szukal klinkieru na parapety :) - a teraz juz spi, dwa piwka i po mezu!!!!! A nie my to bylismy w Dublinie!!!!!!!!!! Podobalo mi sie ale juz pozniej bardzo mi sie tesknilo za Polska i wrocilam, no i budowa domku sie zaczela i ktos musial tego wszystkiego pilnowac - ale teraz malz zastanawia sie czy wrocic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 03.11.2007 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Kolakao, Ty masz pałera Ja jedynie sprzątam na działce i to od czasu do czasu Pustaków fundamentowych nawet nie dam rady przesunąć, te na ściany ledwo uniosłam Może przy wykończeniówce się przydam?? Aha, bym zapomniała, za to jestem niezastąpiona w robieniu zakupów budowlanych Mam dar przekonywania co do upustów No mam czasami dosyc - a mi wlasnie z upustami kiepsko idzie chociaz ostatnio udalo mi sie wyrwac pare !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 05.11.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Kolakao czekamy na te zdjęcia po tynkowaniu Jak sobie pomyślę, ile to będzie u mnie trwało ... to mnie ciarki po plecach przechodzą Wymyśliłam sobie tynk tradcyjny ... Wiesz co reyzel nie jestes sama ja tez wymyslilam sobie tradycyjne - maja skonczyc w przyszlym tygodniu - ladnie im idzie - podoba mi sie!!!!!!! Kolakao, jaką masz powierzchnię ścian??? Bo ci Twoi idą jak burza a ja usłyszałam, ze tynki u nas będą robić grubo ponad miesiąc A może masz liczną ekipę ?? A z tym piaskiem kwarcowym to dobry pomysl ... Muszę go przedyskutować Czy Ty gdzieś widziałaś wcześniej taki tynk ? Czy zdecydowałaś się w ciemno ? Pięknie już u Ciebie I jak duuuuużo zrobione !!! Gratuluję Szczególnie tych sił do pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 05.11.2007 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 kollakao, jaką masz powierzchnię ścian??? Bo ci Twoi idą jak burza a ja usłyszałam, ze tynki u nas będą robić grubo ponad miesiąc A może masz liczną ekipę ?? A z tym piaskiem kwarcowym to dobry pomysl ... Muszę go przedyskutować Czy Ty gdzieś widziałaś wcześniej taki tynk ? Czy zdecydowałaś się w ciemno ? Pięknie już u Ciebie I jak duuuuużo zrobione !!! Gratuluję Szczególnie tych sił do pracy ... czesc Reyzelku u mnie bedzie ok 900m2 (z garazem) tynkow jak nie wiecej - jeszcze dokladnie nie liczylismy ale cos kolo tego -no bardzo ladnie robia - codziennie zaczynaja o 7 rano i walcza do 16-17 a czasami nawet pozniej przy lampach !!!!!! jest dwoch tynkarzy i jeden pomocnik - naprawde bardzo solidnie pracuja - bardzo!!!!!! A ja na te tynki trafilam przez przepadek - zadzwonilam z gazety do faceta i powiedzial mi ze on robi tynki z agregaru ale wlasnie takie cementowo wapienne i ze wychodza jak gladzie i ze sa biale - ale ze gosvciu byl mlodym cwaniakiem i mnie zdenerwowal wiec zaczelam szukac gosci ktorzy recznie by robili takie tynki i znalazlam rowniez prze anonse i tych juz wzielam w ciemno - nie widzialm ich roboty, a zdecydowalam sie po rozmowie z tym panem - jakos mam czuja do ludzi - jak cos kombinuja to po prostu od razu widac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo sie ciesze ze jakos to wszytsko idzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.11.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No pewnie że idzie i to jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 05.11.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.11.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Jak tak robota idzie to człowiek zaczyna snuć plany. Zrobię to i to i możńa mieszkać. ALbo to i tamto i może pomeiszkiwać chociaż. A moze wejsć i kończyć mieszkajac w murach? Czy lepeij poczekać aż wszystko zrobimy? Mnie męczą tysiace pytań Staram się nimi głowy sobie nie zaprzątać ale wiem, ze bedę musiała podjąć decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.11.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Jak tak robota idzie to człowiek zaczyna snuć plany. Zrobię to i to i możńa mieszkać. ALbo to i tamto i może pomeiszkiwać chociaż. A moze wejsć i kończyć mieszkajac w murach? Czy lepeij poczekać aż wszystko zrobimy? Mnie męczą tysiace pytań Staram się nimi głowy sobie nie zaprzątać ale wiem, ze bedę musiała podjąć decyzję Mnie się wydaje, że trzeba zrobić wszystko, albo prawie wszytko, ponieważ: 1) prowizorka jest najtrwalsza 2) jak robisz jedno, a za jakiś czas drugie to to pierwsze zdązy się już zniszczyć 3) jak nie robisz wszytkiego ( w miarę wszystkiego) na raz to narażasz się na to, że będzie krasiu basiu Wg mnie można sobie odpuścić kupowanie jakiś mało potrzebnych mebli, ale pomieszczenie ma stać gotowe i czekać na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.11.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No to ja sie nie wyrobię nie położę parkietu przed latem przyszłego roku bo podłogi będą za mokre a paneli nie chcę na dole Myślałam, że jak wykończymy to wejdziemy bez parkietu a ten latem połozymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.11.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No to ja sie nie wyrobię nie położę parkietu przed latem przyszłego roku bo podłogi będą za mokre a paneli nie chcę na dole Myślałam, że jak wykończymy to wejdziemy bez parkietu a ten latem połozymy. mayland, napisałam wg mnie Wy możecie zrobić inaczej, ale pomyśl sama nie szkoda ci będzie całej reszty pomieszczeń?? przecież położenie parkietu to nie jest sprawa bezkurzowa malowanie potem, czyli wyjęcie tego pomieszczenia z użytku na jakiś czas Odpada: mus jest zrobic to wcześniej!! Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 05.11.2007 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja sie tez nie wyrobie dziewczyny - nie chce klasc parkietu z tego samego powodu co ty mayland, a reszte zobaczymy - juz kiedy s jak mialam mieszkanie to mialam pare prowizorek i teraz sobie obiecalismy ze nie wprowadzimy sie jak nie bedzie wszystkiego na tip top - ale chyba nam nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts