Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kobieto!!!

u mnie to taka glina, że zastanawiam się nad garncarstwem :lol: :lol:

heuhuehuehuehueheuh dobre ty to moze nie jest zly pomysl - ze tez na to nie wpadlam - my organizujemy wlasnie cos na ta droge bo jak przyjdzie deszcz to sie tam po prostu nie wjedzie!!!! a od drogi do dzialki jakies 160m :o :lol: :wink: :roll: bedziemy duposlizgiem dojezdzac!!!!!

Co organizujecie? :o

Ja myśle o używanych płytach betonowych. Widziałam kiedys w anonsach po 80zł/szt.

Albo tez szlaka z elektrowni czy tłuczeń z torów kolejowych. Ale te ostatnie oba to się kurzą latem bardzo :-?

o widzisz!! :roll:

też coś takiego muszę skołować :roll: 8)

My braliśmy wiosną z bocznicy w Jedlni Letnisku bo tam wymieniali tory i było tego całe góry. Najlepiej zapytaj w PKP gdzie mają coś takiego i chcą się tego pozbyć. Zazwyczaj przy wymianie torów czy podkładów wymieniają też tłuczeń i to jest ich odpadem.

:oops:

Ja śledzę jednak anonse. Czatuje na te zużyte płyty betonowe. Szybko by to położyli i byłoby na całe lata. No ale ja mam drogi dojazdowej jakieś 80m do bramy więc nie jest to dużo. Przy wiekszej ilości to już byłby problem.

A na działke mam też coś innego zamiast kostki. Muszę tylko przerobić ten temat i więcej się dowiedzieć. Kosztuje sporo mniej niż kostka brukowa a wygląda jak postarzana cegła. Narazie wiem niewiele. Ale w Pionkach jest podwórko w tym zrobione. Robi to Świerża. Różne kolory tego robią. Wykonywane jak Amerblok. :-? 8) Dam znać jak się dowiem więcej :wink:

Ale się rozgadałyście laseczki :wink: :lol: :lol: :lol:

Ja tak w dwoch zdaniach - parkiet trzy razy nie, szczególnie na salonach, przy imprezach. Gwarantuję wymianę po 2-3 latach :-? :-? :-?

No chyba, że wszystkich gości będziecie z butków wyzuwać :roll: :lol: :lol:

Rozpisywałam się chyba u Mayland na ten temat - z doświadczeń wlasnych. :-? :-?

Ciekawe co tam Mayland z tą niby kostką wymyśliła.... sama czekam z niecierpliwoscią :D

kollakao, jaką masz powierzchnię ścian??? Bo ci Twoi idą jak burza :o a ja usłyszałam, ze tynki u nas będą robić grubo ponad miesiąc :o :o :o

A może masz liczną ekipę ?? A z tym piaskiem kwarcowym to dobry pomysl ... Muszę go przedyskutować :wink: Czy Ty gdzieś widziałaś wcześniej taki tynk ? Czy zdecydowałaś się w ciemno 8) ?

Pięknie już u Ciebie :D I jak duuuuużo zrobione !!! Gratuluję :D :D :D

Szczególnie tych sił do pracy ... :roll: :roll: :roll: :lol:

czesc Reyzelku :) u mnie bedzie ok 900m2 (z garazem) tynkow jak nie wiecej - jeszcze dokladnie nie liczylismy ale cos kolo tego :roll: -no bardzo ladnie robia - codziennie zaczynaja o 7 rano i walcza do 16-17 a czasami nawet pozniej przy lampach :o :lol: !!!!!!

jest dwoch tynkarzy i jeden pomocnik - naprawde bardzo solidnie pracuja - bardzo!!!!!!

A ja na te tynki trafilam przez przepadek - zadzwonilam z gazety do faceta i powiedzial mi ze on robi tynki z agregaru ale wlasnie takie cementowo wapienne i ze wychodza jak gladzie i ze sa biale - ale ze gosvciu byl mlodym cwaniakiem i mnie zdenerwowal wiec zaczelam szukac gosci ktorzy recznie by robili takie tynki i znalazlam rowniez prze anonse i tych juz wzielam w ciemno - nie widzialm ich roboty, a zdecydowalam sie po rozmowie z tym panem - jakos mam czuja do ludzi - jak cos kombinuja to po prostu od razu widac :x :roll: :wink: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo sie ciesze ze jakos to wszytsko idzie!!!

Dzięki za info Kolakao... to moi cosik ściemniają chyba , bo powierzchnie raczej podobne ... No i muszę o tym kwarcu pogadac :)

aaa ... i jeszcze jedno 8) Kolakao, kochana, jak Ty prąd już masz to ten grudzień wraca do łask, co ???

I nie ma już wymówek.... :wink: :wink:

?No skrzynke na dzialce jak na razie mam - byc moze w sobote podlacza to wszystko do kupy - ale cos mi pogoda terminy psuje :((( - dzisiaj ekipy przyjechaly i pojechaly bo -5 bylo i nic sie nie dalo robic :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: