Reyzel 06.11.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 aaa ... i jeszcze jedno Kolakao, kochana, jak Ty prąd już masz to ten grudzień wraca do łask, co ??? I nie ma już wymówek.... ?No skrzynke na dzialce jak na razie mam - byc moze w sobote podlacza to wszystko do kupy - ale cos mi pogoda terminy psuje (( - dzisiaj ekipy przyjechaly i pojechaly bo -5 bylo i nic sie nie dalo robic Skrzynka to chyba jedno a przecież pisałaś o kablu co to go wkopywali tym dziwnym ustrojstwem Tak czy siak ... wiem coś o tej pogodzie U nas dziś lało jak z cebra rano, więc ekipa murarzy się wcale nie pofatygowała ( a kominy nadal nie skonczone ) ale choć dekarze byli. Zajęli się malowaniem podbitki w garazu ... A teraz robią na dachu, bo przestało padać Mimo wszystko trzymam kciuki za ten grudzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.11.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 No wlasnie zeby mi zalozyli skrzynke na dzialce musieli przekopac jakies 150m i to robili tym cudenkiem - a teraz musza przekopac sie od tej skrzynki do domu !!!!!!!!!!! A jak mi teraz mroz scisnal ziemie to moze byc krucho!!!!!! Kurcze ja coraz bardziej nie widze tego grudnia - obsunie sie nam ze 3 miesiace!!!!!!!!! ale toi tak blizej niz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 06.11.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 No wlasnie zeby mi zalozyli skrzynke na dzialce musieli przekopac jakies 150m i to robili tym cudenkiem - a teraz musza przekopac sie od tej skrzynki do domu !!!!!!!!!!! A jak mi teraz mroz scisnal ziemie to moze byc krucho!!!!!! Kurcze ja coraz bardziej nie widze tego grudnia - obsunie sie nam ze 3 miesiace!!!!!!!!! ale toi tak blizej niz dalej No nie .... z tym mrozem to nie przesadzaj Przecież az tak od razu nie zetnie Mam nadzieję Będzie dobrze, ja w to wierzę Kolakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 06.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ps. Kolakao, czekam na te duże czerwone litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.11.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 No nie .... z tym mrozem to nie przesadzaj Przecież az tak od razu nie zetnie Mam nadzieję Będzie dobrze, ja w to wierzę Reyzel ja troche pesymista - niedowiarek jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Kolakao u mnie doszli z kanalizacją do osadnika i z osadnika do studzienki rozdzielczej i stanęli bo ziemia zmarzła i nie szło kopać Mam nadzieję, że niebawem pogoda się polepszy i skończymy to POŚ. Dzisiaj spadło u mnie na działce tyle śniegu, że nic nie było widać co jest pod białym puszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.11.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Widzisz czyli kurcze niby taki jedniodniowy przymrozek i szlag trafia robote - no nie tak nam niewiele pozostalo do dokonzcenia - ja prawde mowiac tynki w ostatnim momencie zrobilam - o ile beda trzymac - w niedziele moi rodzice maja przywiesc koze od mojej babci to wstawimy i bedzie cieplej - no i drzwi musze zamontowac !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.11.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Moje drzwi mają być we wtorek za tydzień. Kominkiem grzejemy ale zimno mimo wszystko. Czekam na piec i grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.11.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Tak latamy po tych komentarzach, że już nie wiem gdzie, co i komu pisalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.11.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Kurcze ja tez mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu wreszcie mi te dzrwi dostarcza, a na drzwi do garazu jeszcze sobie poczekam z 3 tygodnie - jak nie wiecej - ja dopiero bede miec co robione w przyszlym tygodniu - kurcze jak te wylewki beda robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 06.11.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Tak latamy po tych komentarzach, że już nie wiem gdzie, co i komu pisalam kiekei ... sama prawda a potem, ze się komuś w dziennik wpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 06.11.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Widzisz czyli kurcze niby taki jedniodniowy przymrozek i szlag trafia robote - no nie tak nam niewiele pozostalo do dokonzcenia - ja prawde mowiac tynki w ostatnim momencie zrobilam - o ile beda trzymac - w niedziele moi rodzice maja przywiesc koze od mojej babci to wstawimy i bedzie cieplej - no i drzwi musze zamontowac !!!!!!!!! W ostatniej chwili Kolakao?? A ja chcę je zimą robić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Wylewki to pikuś. Dom zadaszony, nie musi być zamknięty. NAwet dobrze, że bedzie przewiew. Zrobią szybko w jeden dzień, zobaczysz jak sprawnie to idzie. Skad bierzesz piach do wylewek? Z Sołtykowa? Mi przywozili płukany z Wisły. Płaciłam 500zł za wywrotkę. Nie wiem ile biorą za ten szorstki z Sołtykowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.11.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Wylewki to pikuś. Dom zadaszony, nie musi być zamknięty. NAwet dobrze, że bedzie przewiew. Zrobią szybko w jeden dzień, zobaczysz jak sprawnie to idzie. Skad bierzesz piach do wylewek? Z Sołtykowa? Mi przywozili płukany z Wisły. Płaciłam 500zł za wywrotkę. Nie wiem ile biorą za ten szorstki z Sołtykowa. Kurcze jeszcze sie nie zastanawialam skad mam ten piasek brac - z soltykowa bralam na tynki, wlasnie dlatego ze byl szorstki czekaj nie pamietam - mysmy chyba za niego ostatnio placili 280zl za kamaza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.11.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 To niedrogo jeśli to taki sam piach jak na wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.11.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Widzisz czyli kurcze niby taki jedniodniowy przymrozek i szlag trafia robote - no nie tak nam niewiele pozostalo do dokonzcenia - ja prawde mowiac tynki w ostatnim momencie zrobilam - o ile beda trzymac - w niedziele moi rodzice maja przywiesc koze od mojej babci to wstawimy i bedzie cieplej - no i drzwi musze zamontowac !!!!!!!!! W ostatniej chwili Kolakao?? A ja chcę je zimą robić .... ja jakos nie jestem zwolenninczka robienia czegokolwiek w minusowej temperaturze, chyba ze masz ocieplany juz dom, jednak sciany pprzemarzaja - tynki beda mokre to tez nie za dobrze beda sie trzymac - sie jakos obawiam o moje a dzisija zostaly pierwszy raz minusem potraktowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.11.2007 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 To niedrogo jeśli to taki sam piach jak na wylewki. No musze sie zapytac - mayland a co oni tam jeszce laduja do tego agregatu??? zeby wyszla wylewka - napewno cement - ale cos jeszcze? ile poslzo ci cementu i piachu? ile mialas m2 wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.11.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 280m2 wylewkiPosżło:4 palety cementu, 5 litrów plastyfikatora do wylewek (beto...coś tam), siatka zbrojeniowa na dół (powierzchnia dołu+15% na zakłady), taśma dylatacyjna biała 10cm - 4 rolki, folia czarna pod styropian - 2 rolki (tylko na dół dawaliśmy), 2 wywrotki piachu do wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 06.11.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Widzisz czyli kurcze niby taki jedniodniowy przymrozek i szlag trafia robote - no nie tak nam niewiele pozostalo do dokonzcenia - ja prawde mowiac tynki w ostatnim momencie zrobilam - o ile beda trzymac - w niedziele moi rodzice maja przywiesc koze od mojej babci to wstawimy i bedzie cieplej - no i drzwi musze zamontowac !!!!!!!!! W ostatniej chwili Kolakao?? A ja chcę je zimą robić .... ja jakos nie jestem zwolenninczka robienia czegokolwiek w minusowej temperaturze, chyba ze masz ocieplany juz dom, jednak sciany pprzemarzaja - tynki beda mokre to tez nie za dobrze beda sie trzymac - sie jakos obawiam o moje a dzisija zostaly pierwszy raz minusem potraktowane No wiesz, zwolenniczką to niby też nie jestem i jak bedzie minus 10 to nic nie będziemy robić Ocieplenia niestety jeszcze nie mam ... ale za to piece są przygotowane do grzania domu Mam nadzieje, że to wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 06.11.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 280m2 wylewki Posżło: 4 palety cementu, 5 litrów plastyfikatora do wylewek (beto...coś tam), siatka zbrojeniowa na dół (powierzchnia dołu+15% na zakłady), taśma dylatacyjna biała 10cm - 4 rolki, folia czarna pod styropian - 2 rolki (tylko na dół dawaliśmy), 2 wywrotki piachu do wylewek. cóż za matematyczna dokładność !!! wow... w szoku jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts