Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

aaa ... i jeszcze jedno 8) Kolakao, kochana, jak Ty prąd już masz to ten grudzień wraca do łask, co ???

I nie ma już wymówek.... :wink: :wink:

?No skrzynke na dzialce jak na razie mam - byc moze w sobote podlacza to wszystko do kupy - ale cos mi pogoda terminy psuje :((( - dzisiaj ekipy przyjechaly i pojechaly bo -5 bylo i nic sie nie dalo robic :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Skrzynka to chyba jedno a przecież pisałaś o kablu co to go wkopywali tym dziwnym ustrojstwem :o

Tak czy siak ... wiem coś o tej pogodzie :-? U nas dziś lało jak z cebra rano, więc ekipa murarzy się wcale nie pofatygowała ( a kominy nadal nie skonczone :evil: ) ale choć dekarze byli. Zajęli się malowaniem podbitki w garazu ... 8) A teraz robią na dachu, bo przestało padać :roll:

Mimo wszystko trzymam kciuki za ten grudzień :wink: :D :D :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wlasnie zeby mi zalozyli skrzynke na dzialce musieli przekopac jakies 150m i to robili tym cudenkiem - a teraz musza przekopac sie od tej skrzynki do domu !!!!!!!!!!! A jak mi teraz mroz scisnal ziemie to moze byc krucho!!!!!! :evil: :cry: :x

Kurcze ja coraz bardziej nie widze tego grudnia - obsunie sie nam ze 3 miesiace!!!!!!!!! ale toi tak blizej niz dalej :) :lol: 8) :D :D :wink:

No wlasnie zeby mi zalozyli skrzynke na dzialce musieli przekopac jakies 150m i to robili tym cudenkiem - a teraz musza przekopac sie od tej skrzynki do domu !!!!!!!!!!! A jak mi teraz mroz scisnal ziemie to moze byc krucho!!!!!! :evil: :cry: :x

Kurcze ja coraz bardziej nie widze tego grudnia - obsunie sie nam ze 3 miesiace!!!!!!!!! ale toi tak blizej niz dalej :) :lol: 8) :D :D :wink:

No nie .... z tym mrozem to nie przesadzaj :wink: :roll: Przecież az tak od razu nie zetnie :-? Mam nadzieję 8)

Będzie dobrze, ja w to wierzę Kolakao :D :D

Kolakao u mnie doszli z kanalizacją do osadnika i z osadnika do studzienki rozdzielczej i stanęli bo ziemia zmarzła i nie szło kopać :( Mam nadzieję, że niebawem pogoda się polepszy i skończymy to POŚ.

Dzisiaj spadło u mnie na działce tyle śniegu, że nic nie było widać co jest pod białym puszkiem. :o

Widzisz czyli kurcze niby taki jedniodniowy przymrozek i szlag trafia robote - no nie tak nam niewiele pozostalo do dokonzcenia - ja prawde mowiac tynki w ostatnim momencie zrobilam - o ile beda trzymac :roll: :roll: :roll: - w niedziele moi rodzice maja przywiesc koze od mojej babci to wstawimy i bedzie cieplej - no i drzwi musze zamontowac !!!!!!!!!

Widzisz czyli kurcze niby taki jedniodniowy przymrozek i szlag trafia robote - no nie tak nam niewiele pozostalo do dokonzcenia - ja prawde mowiac tynki w ostatnim momencie zrobilam - o ile beda trzymac :roll: :roll: :roll: - w niedziele moi rodzice maja przywiesc koze od mojej babci to wstawimy i bedzie cieplej - no i drzwi musze zamontowac !!!!!!!!!

W ostatniej chwili Kolakao?? :o A ja chcę je zimą robić ....

Wylewki to pikuś. Dom zadaszony, nie musi być zamknięty. NAwet dobrze, że bedzie przewiew. Zrobią szybko w jeden dzień, zobaczysz jak sprawnie to idzie.

Skad bierzesz piach do wylewek? Z Sołtykowa? Mi przywozili płukany z Wisły. Płaciłam 500zł za wywrotkę. Nie wiem ile biorą za ten szorstki z Sołtykowa.

Wylewki to pikuś. Dom zadaszony, nie musi być zamknięty. NAwet dobrze, że bedzie przewiew. Zrobią szybko w jeden dzień, zobaczysz jak sprawnie to idzie.

Skad bierzesz piach do wylewek? Z Sołtykowa? Mi przywozili płukany z Wisły. Płaciłam 500zł za wywrotkę. Nie wiem ile biorą za ten szorstki z Sołtykowa.

Kurcze jeszcze sie nie zastanawialam skad mam ten piasek brac :o :roll: :oops: - z soltykowa bralam na tynki, wlasnie dlatego ze byl szorstki :roll: czekaj nie pamietam - mysmy chyba za niego ostatnio placili 280zl za kamaza!!!

ja jakos nie jestem zwolenninczka robienia czegokolwiek w minusowej temperaturze, chyba ze masz ocieplany juz dom, jednak sciany pprzemarzaja - tynki beda mokre to tez nie za dobrze beda sie trzymac - sie jakos obawiam o moje a dzisija zostaly pierwszy raz minusem potraktowane :lol:

280m2 wylewki

Posżło:

4 palety cementu, 5 litrów plastyfikatora do wylewek (beto...coś tam), siatka zbrojeniowa na dół (powierzchnia dołu+15% na zakłady), taśma dylatacyjna biała 10cm - 4 rolki, folia czarna pod styropian - 2 rolki (tylko na dół dawaliśmy), 2 wywrotki piachu do wylewek.

ja jakos nie jestem zwolenninczka robienia czegokolwiek w minusowej temperaturze, chyba ze masz ocieplany juz dom, jednak sciany pprzemarzaja - tynki beda mokre to tez nie za dobrze beda sie trzymac - sie jakos obawiam o moje a dzisija zostaly pierwszy raz minusem potraktowane :lol:

No wiesz, zwolenniczką to niby też nie jestem i jak bedzie minus 10 to nic nie będziemy robić 8) Ocieplenia niestety jeszcze nie mam ... ale za to piece są przygotowane do grzania domu :roll: Mam nadzieje, że to wystarczy... :-?

280m2 wylewki

Posżło:

4 palety cementu, 5 litrów plastyfikatora do wylewek (beto...coś tam), siatka zbrojeniowa na dół (powierzchnia dołu+15% na zakłady), taśma dylatacyjna biała 10cm - 4 rolki, folia czarna pod styropian - 2 rolki (tylko na dół dawaliśmy), 2 wywrotki piachu do wylewek.

:o :o :o :o cóż za matematyczna dokładność !!! wow... w szoku jestem 8) :lol: :lol: :lol: