Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

280m2 wylewki

Posżło:

4 palety cementu, 5 litrów plastyfikatora do wylewek (beto...coś tam), siatka zbrojeniowa na dół (powierzchnia dołu+15% na zakłady), taśma dylatacyjna biała 10cm - 4 rolki, folia czarna pod styropian - 2 rolki (tylko na dół dawaliśmy), 2 wywrotki piachu do wylewek.

o dziekowac bardzo !!!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzisz czyli kurcze niby taki jedniodniowy przymrozek i szlag trafia robote - no nie tak nam niewiele pozostalo do dokonzcenia - ja prawde mowiac tynki w ostatnim momencie zrobilam - o ile beda trzymac :roll: :roll: :roll: - w niedziele moi rodzice maja przywiesc koze od mojej babci to wstawimy i bedzie cieplej - no i drzwi musze zamontowac !!!!!!!!!

W ostatniej chwili Kolakao?? :o A ja chcę je zimą robić ....

ja jakos nie jestem zwolenninczka robienia czegokolwiek w minusowej temperaturze, chyba ze masz ocieplany juz dom, jednak sciany pprzemarzaja - tynki beda mokre to tez nie za dobrze beda sie trzymac - sie jakos obawiam o moje a dzisija zostaly pierwszy raz minusem potraktowane :lol:

No wiesz, zwolenniczką to niby też nie jestem i jak bedzie minus 10 to nic nie będziemy robić 8) Ocieplenia niestety jeszcze nie mam ... ale za to piece są przygotowane do grzania domu :roll: Mam nadzieje, że to wystarczy... :-?

my tez nie mamy - niestety :cry: , ale i piecow nie mamy - dopiero jakas wysluzona koza ma przyjechac w niedziele od mojej bbaci i bedziemy dogrzewac!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Jak sama zapisujesz, zamawiasz, odbierasz towar a potem patrzysz czy zostało czy może braknie to potem długo pamietasz :lol:

swiete slowa - ja mam malza od miesiaca i on koczuje na dzialce to zaczynam sie powoli gubic i nie wiem co, za ile i po co ??? a wczesniej - wszystko wiedzialam od "a" do "z" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kolakao, piece to moze zbyt mocne słowo, którego uzyłam :lol: :lol: :lol: Jakieś beczki z rurami do podłączenia do komina 8) Takie sobie wymyślili i nie chcieli, zeby jakies kozy kupowac. A na prawdziwy piec i kominek jest zdecywodowanie za wczesnie zeby wstawić ... jeszcze by nózek który dostał 8) :p

no ja dzisiaj wpadlam na "wspanialy" pomysl zeby kupic docelowy kominek i juz go podlaczyc ale mnie wlasnie malz uswiadomil ze moga dostac nog!!!

Kolakao, piece to moze zbyt mocne słowo, którego uzyłam :lol: :lol: :lol: Jakieś beczki z rurami do podłączenia do komina 8) Takie sobie wymyślili i nie chcieli, zeby jakies kozy kupowac. A na prawdziwy piec i kominek jest zdecywodowanie za wczesnie zeby wstawić ... jeszcze by nózek który dostał 8) :p

no ja dzisiaj wpadlam na "wspanialy" pomysl zeby kupic docelowy kominek i juz go podlaczyc ale mnie wlasnie malz uswiadomil ze moga dostac nog!!!

W naszym przypadku jedno to nóżki 8) a drugie to to, że my mamy kominek z płaszczem wodnym, który ma wystarczyć na dłuuuugie lata :roll: a podczas dalszych prac ekipy, będą spalać wszelkie drewno, co to się po budowie zostało m.in. wszystkie stemple. No a zalecenie jest takie aby w kominku nie palić drewnem żywicznym ... :-? No więc nie będziemy sobie "na dzień dobry" zawalać kominka.... I tym oto sposobem, mamy piece XXI wieku :wink: :lol: :lol:

o czecs Reyzel ja dzisiaj taczkowalam pare godzin na dzialce - glina jest wszechobecna po prostu tragedia, obydwie drogi do dzialki (no jedna troche mniej ) sa rozkopane i zostawiamy auto na gl drodze i dochodzimy prawie 200m piechotka no dobra 160 :roll: - a sasiedzi nie chca z nami jakos tej drogi zreperowac - bo im nie zalezy - do bani - moglibysmy sami ale dlaczego mamy placic za wszystko i podawac na talerzu!!!!!!!!!! poczekamy az scisnie mroz i bedzie mozna jakos tamtedy jezdzic :lol: :cry:

o czecs Reyzel ja dzisiaj taczkowalam pare godzin na dzialce - glina jest wszechobecna po prostu tragedia, obydwie drogi do dzialki (no jedna troche mniej ) sa rozkopane i zostawiamy auto na gl drodze i dochodzimy prawie 200m piechotka no dobra 160 :roll: - a sasiedzi nie chca z nami jakos tej drogi zreperowac - bo im nie zalezy - do bani - moglibysmy sami ale dlaczego mamy placic za wszystko i podawac na talerzu!!!!!!!!!! poczekamy az scisnie mroz i bedzie mozna jakos tamtedy jezdzic :lol: :cry:

hejka :D

u nas się zakopał star przywożący cegłę :o :-? takie bagno przez te opady :evil:

poza tym raz pan kierowca stara musiał drogę myć z tej gliny :o bo mamy taką panią sąsiadkę, która dzowni do staży miejskiej z powodu brudnej ulicy, więc gościu za węża chwycił jechał z koksem aż miło :lol: :lol: :lol:

Kuźwa ludzie to mają problemy :o :o :o :o Brudna droga.... :o :o :o :evil:

Nooo, ona na szczęscie nie jest bezpośrednim moim sąsiadem, mieszka na samym końcu ślepej uliczki, ale dziwoląg z niej starszny: sprawa w sądzie jest bo pani przeszadzały dzieci biegające i krzyczące ( jak to dzieci na wakacjach) po tejże ślepej uliczce i po łąkach, z którymi ja sąsiaduję, czujecie??????? :o

Kuźwa ludzie to mają problemy :o :o :o :o Brudna droga.... :o :o :o :evil:

Nooo, ona na szczęscie nie jest bezpośrednim moim sąsiadem, mieszka na samym końcu ślepej uliczki, ale dziwoląg z niej starszny: sprawa w sądzie jest bo pani przeszadzały dzieci biegające i krzyczące ( jak to dzieci na wakacjach) po tejże ślepej uliczce i po łąkach, z którymi ja sąsiaduję, czujecie??????? :o

no to trzeba ja jakos zneutralizowac :lol: :roll: :oops: