Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

no metrol to jedna wielka kiszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RAZ JESZCZE NIE POLECAM!!!!

Zapłaciłaś już za montaż rolet??

My za montaż zapłaciliśmy ze znacznym opóźnieniem, wprost proporcjonalnym do terminu usuwania usterek :wink: . Każemu się od życia coś należy :lol: .

Wiesz co zaplacilam, a wlasciwie to malz zaplacil ale i tak ich montaz jest do bani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem bardzo ciekawa jak u ciebie wygladaja rewizje - u mnie tragedia!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

My mamy rolety w systemie integro.

Technicznie to wypadło baaaardzo słabiutko.

Teraz mam przykryte styropianem, wiec wyglada to lepiej :lol: :wink: .

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak milo ze cos piszecie i odzywacie sie - naprawde bardzo mi milo - wczoraj malz przyjechal prawie o 24 wszedl do pokoju i widzi ze net dziala i mowi : i co nadalas juz wszystko na forum, zdazylas czy za szybko przyjechalem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!

Oczywsicie ze zartuje z nowa zel heuheuhuehuehue jak bylismy jeszcze w irlandii to sie zastanawialismy nad australia - mielismy jakichs znajomych ktorzy tam byli i mowili ze jest cudownie, ludzie wspaniali, klimat tez - ale jednak stw ze jak tak dalej bedziemy kursowac to nigdy nie zbudujemy domu no i jednak wrocilismy do polski, ale mam jeszcze pare miejsc w ktorych moglabym pomieszkac - francja, australia - no a mojego malza ciagnie do rosji czasami :roll: :roll: :lol: :lol: - gdyby nie dzieci pewnie bysmy w jeszcze pare miejsc pojechali - czlowiek sie robi bardziej kompromisowy ze tak powiem jak pozyje w innej kulturze :lol: no i doceni to co mau siebie - albo zobaczy jeszcze wieksze wady niestety!!! - jak to sie mowi - sa plusy dodatnie i sa plusy ujemne!!!!!!!!!!!!!!!!!

no metrol to jedna wielka kiszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RAZ JESZCZE NIE POLECAM!!!!

Zapłaciłaś już za montaż rolet??

My za montaż zapłaciliśmy ze znacznym opóźnieniem, wprost proporcjonalnym do terminu usuwania usterek :wink: . Każemu się od życia coś należy :lol: .

Wiesz co zaplacilam, a wlasciwie to malz zaplacil ale i tak ich montaz jest do bani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem bardzo ciekawa jak u ciebie wygladaja rewizje - u mnie tragedia!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

My mamy rolety w systemie integro.

Technicznie to wypadło baaaardzo słabiutko.

Teraz mam przykryte styropianem, wiec wyglada to lepiej :lol: :wink: .

Wiesz co ja tez mam taka nadzieje ze jak przykryje to styropianem to bedzie lepiej - jak na razie nie mysle o tym bo mnie po prostu szlag trafia jak to widze - my tez mamy integro, ale przyklejanie rewizji klejem zeby nie odstawaly to po prostu smiech na sali - dopiero jak nam montowali kontraktony to to zobaczylismy - bez komenatarza - STRZEZCIE SIE METROLU NA KLEJOWEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I NIE DAJCIE SIE OSZUKAC SLODKO MOWIACEMU SZEFOWI!!!!!!!!!!!!!!!

Kolakao, widzę, ze Cię jednak ciągnie na obczyznę :wink: :lol: Ale może na razie naciesz się nowym domkiem a jak Ci się znudzi - to szukaj nowych miejsc na ziemi dla siebie :D :D :D

Mnie też czasem ciągnie gdzieś w swiat ... ale zadowolona jestem w życia, które tu mam. I nie wiem, czy gdzieś mogłabym mieć lepiej :roll:

A poza tym mój mąż ... on chyba nie dałby się namówić na emigrację. :roll:

Mayland smiem twierdzić, że chyba masz już skonkretyzowane plany ? 8) :D

Ja też myśle o emigracji. Co prawda czasowej ale jednak..... :roll: Mam dosć ciułania i pomiatania :roll: No i chcę wyjechać by inglisza się poduczyć :lol:

Nie jedz tylko sie uczyc do irl albo anglii bo tam polak na polaku polakiem pogania i nawet jakby czlowiek bardzo chcial to nic z tego nie wyjdzie - huehuheuheuheuheuheu!!!!!!!!!!

Kolakao, widzę, ze Cię jednak ciągnie na obczyznę :wink: :lol: Ale może na razie naciesz się nowym domkiem a jak Ci się znudzi - to szukaj nowych miejsc na ziemi dla siebie :D :D :D

Mnie też czasem ciągnie gdzieś w swiat ... ale zadowolona jestem w życia, które tu mam. I nie wiem, czy gdzieś mogłabym mieć lepiej :roll:

A poza tym mój mąż ... on chyba nie dałby się namówić na emigrację. :roll:

Mayland smiem twierdzić, że chyba masz już skonkretyzowane plany ? 8) :D

Wiesz Reyzelku czasami mnie ciagnie - u nas jednak jest wschod i ciagle jestemy tylko troche przed murzynami, a mentalnie to daleko za :oops: - wiesz gdzies caly czas mam w pamieci jak moja corcia pierwszy raz poszla do szkoly - a ja wtedy zostalam na korytarzu - caly czas ktos sie o mnie martwil, przynosili mi kawe, gazety, krzeslo - zagladali do corki do klasy, dyrektor codziennie rano otwieral szkole i wital wszytskie dzieci - podchodzil i rozmawial z rodzicami, poranny dzwonek nalezal do dyrektora - nie musialam sie umawiac przez sekretariat zeby z nim porozmawiac - mial zawsze czas :) - i wiele by jeszcze mowic - u nas tego nie bedzie nigdy - ktos na stolku to jest wielka persona za granica czlowiek jak kazdy inny, do ktorego nie tzreba sie w pas klaniac!!!!!!!!!!!!! itd itd ..............

Naprawde nawet jak nam sie wydaje inaczej jeszcze dlugo musimy sie uczyc!!!!

WIele jest różnic kulturowych. Mnie najbardziej w naszym społeczeństwie drażni brak tolerancji i powszecna chęć równania wszystkich we wszystkim. A tekst "co ludize pomyslą" trafia mnie najbardziej :lol: Daltego też, w ramach protestu bedę mieć zajebiście czerwony dom który będzie jak latarnia na tej wsi :lol: :lol: :lol:

Oby tylko dzięcioły się o neigo nie rozbijały :wink: :lol:

A to mi przypomnialas - u mojego taty w domu dzieciol przyfrunal tylko raz ale jak sie uczepil do styropianu na szczycie domu to wyrabal taka dziure ze tato jak sobie przypomni i popatrzy ( bo dziura niestety jest dalej) to zemsci jak nie wiem co !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj tak zaimprezowaliśmy u Mayland, że nawet nie zdązyłam dojśc do Ciebie Kolakao :)

No wiem dziewczyny, ze różnic jest pewnie wiele. Moze ja inaczej spoglądam na wiele spraw, bo z pewnością różnica poziomu ( życia, ludzi, kultury, rozwoju) poznania i okolic a Radomia jest odczywalna. I pewnie tym bardziej człowieka to wkurza, skoro widział że w normalnym świecie może być inaczej.

Kolakao! Z niecierpliwością czekam na efekt finałowy zewnętrznego wykończenia Twojego domku. My też zamierzamy kłaść klinkier na elewacje naszego domku, ale jeszcze się głowimy, jaki?

Budujemy Karmine *Archipelag*

http://forum.muratordom.pl/post2109242.htm#2109242

Przyjemnego wykańczania domku w środku :wink:

Pa

Kolakao! Z niecierpliwością czekam na efekt finałowy zewnętrznego wykończenia Twojego domku. My też zamierzamy kłaść klinkier na elewacje naszego domku, ale jeszcze się głowimy, jaki?

Budujemy Karmine *Archipelag*

http://forum.muratordom.pl/post2109242.htm#2109242

Przyjemnego wykańczania domku w środku :wink:

Pa

No jak kladlismy klinkier to facet nas probowal naklonic do oblozenia calego domu klinkierem ale za wysokie progi na........ ladnie by bylo ale za drogo :) wystarczylo tylko na opaske - ale jest ladnie!!!! od gory na pewno bedziemy polozymy drewno do wysokosci okien a pomiedzy jakis piaskowy tynk - bedzie dobrze - !!!!!!

Mam nadzieje ze wam rozniez bedzie sie wszytsko ukladac dobrze!!!!!!!!

Z kąd mieliście taki pomysł, na takie wykańczanie zewnętrzne swojego domku??? Sami tak, czy ktoś susgerował, radził Wam??? Ciekawe jaki będzie efekt końcowy????

Ale proszę podajcie nazwe tego klinkieru i cene jeśli możecie??? Może my nasz domek obłożymy też żółtym, a nie brązowym??? Bo myślimy o CRH (bursztyn, amber albo supernowa) ale nie wiemy jak wszystko dobrać kolorystycznie, żeby wyszło super :p Może doradzicie? :wink:

Wiesz co sami tego nie wymyslilismy - glownie jak sie nam cos gdzies to podobalo to pamietalismy o tym - chcielismy miec dom naturalnie wygladajcy, bez zadnych wyskokow (zeby wszyscy w okolicy go widzieli ) mial sie wkomponowac, mial byc neutralny :D mam nadzieje ze taki wyjdzie!!!!!

A nasz klinkier jest firmy ekoklinkier z bogdanki - kolor siena nova - melanz!!!!

Cena za sztuke calej cegly:2,27zl/sztuka!! nie wiem jaka jest teraz cena

Wg mnie wprowadzanei zbyt duzej ilosci kolorow zrobi misz-masz -dobrze dobrane dodatki robia najwieksze wrazenie - to jest moje skromne zdanie!!

No się dzieje :D Ale fajnie!!!! I wiesz co, podoba mi się ten klinkier coraz bardziej!! Ja w swoim mam w orginale klinkiem na garau (pasy pionowe pomiędzy oknami) i ścianie ogrodowej -też pasy pomiędzy! Zastanawiałam się nad tym rozwiązaniem, ale u Ciebie widzę, że to fajnie może wyglądać!!

Jak zdróweczko, może jakaś mała imprezka :oops: :p