Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

Pozdrowienia na początek.

Napisz kto od strony fachowej - dokumentacji nadzoruje Twoją budowę (kierownik budowy?)

Twój dziennik super się czyta, bo dużo w nim emocji (pozytywnej - to dobrze :D ). Troszkę mało o błędach, stąd moje pytanie o nadzór (mąż jak rozumiem bywa na budowie incydentalnie).

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrowienia na początek.

Napisz kto od strony fachowej - dokumentacji nadzoruje Twoją budowę (kierownik budowy?)

Twój dziennik super się czyta, bo dużo w nim emocji (pozytywnej - to dobrze :D ). Troszkę mało o błędach, stąd moje pytanie o nadzór (mąż jak rozumiem bywa na budowie incydentalnie).

No jak milusio sie robi, znaczy ze ktos czyta i w jakis sposob wspiera duchowo :D a od strony fachowej no niby moj kierbud ale jak do tej pory byl na budowie moze 3 razy (jak stawiali sciany i jak milei zalewac strop) no dwa razy- jak do tej pory bledy sie nie rzucily w oczy :roll: - i wszystko jest jak nalezy to zasluga tez mojego majstra facet zna sie na budowie i jakos to sie ciagnie !!! a poza tym ja czytam czytam i jeszcze raz czytam, a moj malz nadzoruje z pomoca netu - robie zdjecia i wysylam!!!!

Ma chyba tez male znaczenie ze jestem po politechnice (budownictwo) ale nigdy po studiach nie pracowalam w zawodzie wiec ciezko powiedziec ze sie na tym znam - powiem wiecej nie znam sie :roll: :roll: :lol: same studia to za malo tym bardziej ukonczone 7 lat temu :lol:

ale trzeba to jakos ciagnac panowie i panie !!!!!!! Jestem dzielna i potrafie stawic czolo wyzwaniom :wink: :D 8)

Hej Kolakao! No i jak tam ogrodzenie, skończone?? Jak nie to pokaż im na co stać zdenerwowaną i zdeterminowaną kobitkę :lol:

Przeczytałam wstecz a propos planowanej przeprowadzki .... no Ty chyba żartujesz, że wątpisz w ten termin :wink: :wink: ??? Przecież jest to jak najbardziej realne - mam taki przykład związany z budową dokładnie tego samogo domku, co my budujemy. Zaczęli w kwietniu- wprowadzili się przed gawiazdką ! A zaznaczam, ze mieli dwie kondygnacje to zrobienia, a to troszkę więcej czasu zjamuje - jakby nie patrzeć. Tak więc ŻADNEGO POWĄTPIEWANIA tylko trzymać się ściśle planu zrobionego przez Małza ( to Kasia "anielica- diablica" :D tak pisze o swoim ) . Za co usilnie trzymam kciuki :D

Dzieki Reyzel trzymam sie jak moge ale jak mam sie trzymac jak np dzisiaj dostalam wiadomosc od obecnego murarza ze nie bedzie obmurowywal fundamentow bo ostatnio lodowka byla pusta -a bylismy umowieni tylko na obiady i to mial zawsze - a sniadania i kolacje byly po prostu w mojej dobrej woli i nawiasem mowiac dla mojego taty ktory rowniez z nimi mieszkal na tej dzailce w przyczepie - mowie ci opadaj mi rece czasami - wiec jestem aktualnie na etapie szukania murarza do obmurowania fundamentow - nie wiem kto mi przyjdzie tylko do fundamento!!!!

Ale jestem dobrej mysli - ZADNEGO POWATPIEWANIA

Bardzo fajny dziennik. Bardzo cie podziwiam ze sama to ciagniesz, a maz daleko. Ja moge zwalac rozmowy z budowlancami na mojego meza, wygodna jestem. Sama zalatwiam drzwi, okna itp

czesc dorbie witam w moich komenatzrach :) ciagne i ciagne uciagnac nie moge :wink: - dobrze jest, brakuje mi czasami osobnika plci meskiej do zwalenie na niego roboty, ale sama sie na to pisalam wiedzialam w co wchodze i pewnnie weszlabym raz jeszce gdyby mnie o to zapytano :D - ten typ tak ma!!!

No Ty chyba żartujesz??? Jedzenie?? Obiadki, kolacyjki i jeszcze śniadanka??? Normalnie mnie zszokowałas... :o :o :o Ja pier..... że się tak brzydko wyrażę :evil: Czy to aby nie LEKKIE przegięcie ? Naprawdę się nie dziwię, że Ci ręce opadają... Ale tym bardziej chylę przed Tobą czoła, że tak to trzymasz ( i się ) w ryzach... :D

Trzymam kciuki, żebyć znalazła jakiegoś normalnego gościa. A moze sąsiadka z budowy "obok" o będzie kogoś dla Ciebie miała ? Bo ja to Ci mogę kogoś polecić ale troszkę za daleko jestem ... i mogli by Cię sporo wykasować :-?

Fiu fiu... Kolakao - Ty po tej politechnice i budownictwie na dodatek, to tylko szybciutko jakąś firmę budowlaną zakładaj :D No i śmiem twierdzić, że na brak klienteli narzekać nie będziesz - forumowiczów to Ci jest dostatek, którzy chętnie by Cię wynajęli :D :D :D

oki skoro tak mowisz czekam na pierwsze zamowienia - mozliwosc nadzoru, ew drobnych prac na budowie, niczego sie nie boje chocby tygrys to dostoje :lol: :lol: :D

No Ty chyba żartujesz??? Jedzenie?? Obiadki, kolacyjki i jeszcze śniadanka??? Normalnie mnie zszokowałas... :o :o :o Ja pier..... że się tak brzydko wyrażę :evil: Czy to aby nie LEKKIE przegięcie ? Naprawdę się nie dziwię, że Ci ręce opadają... Ale tym bardziej chylę przed Tobą czoła, że tak to trzymasz ( i się ) w ryzach... :D

Trzymam kciuki, żebyć znalazła jakiegoś normalnego gościa. A moze sąsiadka z budowy "obok" o będzie kogoś dla Ciebie miała ? Bo ja to Ci mogę kogoś polecić ale troszkę za daleko jestem ... i mogli by Cię sporo wykasować :-?

Wlasnie dzisiaj moje dobre serce sie wyczerpalo, jak ktos ma miekkie serce to ma twarda dupe - wlasnie sie utwardzilam - szkoda ze tak pozno - baran jestem i tyle - a slow niecenzuralnych polecilo dzisiaj o wiele wiecej!!!!!!!!!!!! Po prostu mnie wku.................. na maksa!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Bardzo fajny dziennik. Bardzo cie podziwiam ze sama to ciagniesz, a maz daleko. Ja moge zwalac rozmowy z budowlancami na mojego meza, wygodna jestem. Sama zalatwiam drzwi, okna itp

czesc dorbie witam w moich komenatzrach :) ciagne i ciagne uciagnac nie moge :wink: - dobrze jest, brakuje mi czasami osobnika plci meskiej do zwalenie na niego roboty, ale sama sie na to pisalam wiedzialam w co wchodze i pewnnie weszlabym raz jeszce gdyby mnie o to zapytano :D - ten typ tak ma!!!

kolakao, to Ty się nadajesz do naszego klubu, który utworzyłyśmy z Verunią :lol:

Chodzi o to budowanie w pojedynkę :wink:

kolakao, to Ty się nadajesz do naszego klubu, który utworzyłyśmy z Verunią :lol:

Chodzi o to budowanie w pojedynkę :wink:

No to przyjmijcie mnie w swoje szeregi - wstydu mam nadzieje nie przyniose :roll:

Uffff...witaj kolakao i wszystkie dobre duszyczki...wczoraj mialam ciezki dzien...no wiecie zalewanie stropu :wink: oczywiscie panowie sie nie wyrobili i ok godz pompa i beczka musialy czekac myslalam ze mnie szczysci jak to zobaczylam wpadlam do tych moich wujkow na mur i mine mialam niekiepska bo....zaraz kazali lac beton ...jedni lali a drudzy uwijali sie ze schodami a bylo na to 3 dni czasu dobrze choc ze transpet nie liczy czasu postoju pompy poszlo 9.5 m betonu nawet lekko braklo a potem wujki juz w zgodzie przystapili do zalewania schodow a potem :lol: robaka :o poszlo 7 butelek przeciez ja zbankrutuje :roll:

ja jestem pelna dobrych mysli no i cierpliwa jestem i raczej konkretna...ale to zarcie budowlane tez mnie doprowadza do szalu :evil: moi np po zupie robic nie beda musi byc zawsze drugie danie no i sniadanie tez no wiecie konserwy be...a na poczatku to nawet kwestia zgrania obiady pora czyli 14 to byla sprawa najwazniejsza chcialam im nawet wiecej placic oni nie ...doslownie slyszalam"...jo pier...bez jedzynia robil nie bede...po kluskach tez..."a ja pracuje i dzieci sa w domu a maz w pracy 16 godzin...co teraz zrobisz kolakao przeciez nastepny tez bedzie chcial z jedzeniem tak jest im wygodnie...ja licze na to tylko ze moze ci od dachu podejda do sprawy inaczejno ale czy ja wiem to tez podobno jakis tam wujek...kurde

przepraszam ze sie tak rozpisuje... :oops: ..nie wiem czy to nawet tak wypada bo to twoje komentarze moze faktycznie pomysle o dzienniku :roll:

Ja mam sprawę jasną. Sami jadamy u rodziny więc nie gotuję. Albo zupka u teściowej albo jedzenie z barów przywożone z miasta. Trudno żebym im jeszcze gotowała. Sprawa jasna była od samego początku. Żadna z ekip nie dostaje jedzenia. Murarzą pozwoliłam tylko wchodzić do domku i robić sobie kawę. Potem zaczęli się gościć na całego. Wypijali nam nawet piwo z lodówki! Ale ucięliśmy to i skończyły się niezręczne historie. Pozostałe ekipy już nawet kawy nie dostawały.

Złożyło się, że elektrykę robi nam kuzyn. Bez wyjątku. Zresztą on tym bardziej wie, że nie mam ani czasu ani warunków na gotowanie.

Poza tym mam wrażenie, że pomimo jedzenia wykonawcy niewiele opuszczaja na cenie :-?

ja jestem pelna dobrych mysli no i cierpliwa jestem i raczej konkretna...ale to zarcie budowlane tez mnie doprowadza do szalu :evil: moi np po zupie robic nie beda musi byc zawsze drugie danie no i sniadanie tez no wiecie konserwy be...a na poczatku to nawet kwestia zgrania obiady pora czyli 14 to byla sprawa najwazniejsza chcialam im nawet wiecej placic oni nie ...doslownie slyszalam"...jo pier...bez jedzynia robil nie bede...po kluskach tez..."a ja pracuje i dzieci sa w domu a maz w pracy 16 godzin...co teraz zrobisz kolakao przeciez nastepny tez bedzie chcial z jedzeniem tak jest im wygodnie...ja licze na to tylko ze moze ci od dachu podejda do sprawy inaczejno ale czy ja wiem to tez podobno jakis tam wujek...kurde

przepraszam ze sie tak rozpisuje... :oops: ..nie wiem czy to nawet tak wypada bo to twoje komentarze moze faktycznie pomysle o dzienniku :roll:

Mam to gdzies ja nie zatrudniam zadnej ekipy rodzinnej, dzisiaj jestem wkurzona wiec wybacz :) za slowa - ale zadnej ekipie nawet slowkiem nie wspomne o jakimkolwiek jedzeniu :x , mam to ogolnie gdzies czym sie beda zywili i co beda pili - utwardzilam sie na maksa !!!