kolakao 05.09.2007 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ja też sama rozszalowywałam.Wiem co to znaczy. To bardzo trudne zajecie i łatwo o kontuzję. Mi ciągle coś na głowę spadało, że o gwoździach nie wspomnę Też zorszalowałam kawał chałupy. Schody jednak to tej pory są w szalunkach bo nie umię tego pieroństwa zdjąć Nie przemęczaj się i uważaj na siebie. Dziękuje za namiar na hydraulika. Elektryków też masz tanich. Mi robi kuzyn i cieszyłam się że po 25zł. Inni mi mówili po 35-50zł! Kurde grzebia się juz 3 tydzięń bo robią tylko popołudniami ALe nic nie mówię, idzie do przodu ha a moze ze mnie to taka krowa co duzy ryczy a malo mleka daje - ja tylko rozszalowalam maly 2 metrowy kawalek wienca - no wprawdzie cale 150 stempli ja powyciagalam ale jezeli chodzi o wieniec to tylko ten kawaleczek ; kurcze zobacze jak z tymi elektrykami bedzie, jak na razie byl w sobote i sluch po nim zaginal - tez ma popoludnaimi robic!!!! do 10 pazdziernika musi skonczyc bo wchodza tynkarze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.09.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ładne te drzwi, ale dziewczynki jeszcze ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 06.09.2007 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ładne te drzwi, ale dziewczynki jeszcze ładniejsze dziekowac dziekowac - bardzo nam milo!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 07.09.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No Kolakao, jak widzę jest duuuuuże światełko w tunelu A ekipa od dachu naprawdę super, że się sama pofatygowała Moi murarze to by już się nie fatygowali ... Drzwi superaśne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 07.09.2007 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No Kolakao, jak widzę jest duuuuuże światełko w tunelu A ekipa od dachu naprawdę super, że się sama pofatygowała Moi murarze to by już się nie fatygowali ... Drzwi superaśne no niezli sa naprawde, dzisiaj nie dzwonie czy przyjechali bo sie okarze ze ich nie ma i po opiniii ale jak sie juz zbiore to szybciutko na budowe- aparacik w rece i bede pstrykac, zebyscie widzieli z jaka precyzja ciesla tnie to drewno jak wycina kawalki drewna z tych wielkich bali, po prostu jakby kroil nozem tort - a ta precyzja - bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 07.09.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No to mnie zawsze zastanawiało, jak można ułożyć ( profesjonalnie ) więźbę, takie wieeeelllllkiiiie bale, które mają utrzymać kilku tonowy dach bez żadnych metalowych dodatków ... tylko dobrze docinając i składając jak jakieś lego ... Sama jestem ciekawa jak i moim to wyjdzie się okaże czy są prawdziwymi fachowcami Czekamy na te zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Drzwi są po prostu cudne Bardzo w moim typie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 10.09.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 kolakao, czy masz impregnowana więźbe? jesli tak, to czym?bo na fotach nie widze zeby drzewo miało zielonkawy kolor... ps. dostałaś bardzo dobre ceny za elewacje! u mnie taka robota chodzi od 35zł/mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 10.09.2007 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 kolakao, czy masz impregnowana więźbe? jesli tak, to czym? bo na fotach nie widze zeby drzewo miało zielonkawy kolor... ps. dostałaś bardzo dobre ceny za elewacje! u mnie taka robota chodzi od 35zł/mkw witam mikazuu - wiezbe impregnowalam, nazwy nie pamietam niestety, ale specjalnie wybralam brazowy kolor zeby nie bylo widac tak bardzo jak zielonej- ma tylko taki brazowawy kolor ta moja wiezba wiesz jezeli chodzi o elewacje to u nas w radomiu sa mniej wiecej takie ceny - pytalam sie szwagra i mowi ze tak chodzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.09.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ocieplenie faktycznie u nas tak "chodzi". Ciekawi mnie jak u Ciebie wyjdzie. Sama się zastanawiam czy robić teraz czy na wiosnę. Ale jak wstawie okna to nie wiem czy wytrzymam Masz juz wykonawcę wylewek? Proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 11.09.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja na pewno nie wytrzymam - juz mam umowionego wykonawce na ocieplenie - jedne ekipa bedzie robic tynki a na zewnatzr beda ocieplac kurcze mam ekipe do wylewek, ale ze tak powiem ma ja moj hydraulik za ktorym ta ekipa chodzi i ja nawet gosci nie widzialam wiem ze jak on skonczy to oni po prostu wejda i nie mam do nich kontaktu pozdrawiam monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.09.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja jak narazie to walczę z przesądami i przekonaniami najbliższych. Wiesz te wszystkie mądrości, że dom musi odstać, że ściany oddychają, że okien na zimę nie wstawiać bo sie wietrzy dom itd... Budowali domy conajmniej 20 lat temu! Takie problemy są nieraz bardziej dokuczliwe niż ganiatyka za wykonawcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 13.09.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 cześć Wam Ja mam namiar na wylewkarzy. U moich znajomych zrobili ok. Sama zamierzam skorzystać z ich usług za ok 2 tygodnie. Poszukam nr tel wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.09.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Kolakao napisz cos więcej proszę o roletach. Czemu teraz montujesz skrzynki? Rolety będą pod ociepleniem? Czy podnoszenie bedzie lektryczne czy ręczne od środka? Jakie rolety zamówiłaś? Co kształtuje cene w roletach? Wogóle ile kosztują? Wiem, duzo pytań ale jeszcze nie ruszyłam tego tematu. Narazie myslałam o montażu po ociepleniu, z kasetami na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 13.09.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 cześć Monika Jaki ładny domek już widać. Nie będę chwalić cieśli , ale rzeczyiście ich robota robi wrażenie. Mam pytanie o komin. Ile zł płaciłaś za wykonanie? Od cegły? czy od całości? Równo murowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 13.09.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Kolakao napisz cos więcej proszę o roletach. Czemu teraz montujesz skrzynki? Rolety będą pod ociepleniem? Czy podnoszenie bedzie lektryczne czy ręczne od środka? Jakie rolety zamówiłaś? Co kształtuje cene w roletach? Wogóle ile kosztują? Wiem, duzo pytań ale jeszcze nie ruszyłam tego tematu. Narazie myslałam o montażu po ociepleniu, z kasetami na wierzchu. Ja się wtrącę cena za mkw, ale bardzo dużo doliczają za różne dodatki np kolor i rygielki Najprościej i najszybciej sprawę rolet można załatwić tak-zamówić http://pomiar i dopiero poczekać na wycenę np z firm 1.taparella/sienkiekicza 2.m........./klejowa 3.stryjeks/chyba wrocławska Ja z Taparelli wzięłam wycenę, pan za tydzień przyjechał na pomiar, wycena za 5 dni po tel ponaglających o ok tysiąc zł wyższa od pierwotnej, chociaż wymiary podałam zgodne z pomiarem. Ogólnie strata czasu. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 13.09.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 rolety jeszcze są na łąkowej, Kalińskiej i Zbrowskiego, ale tam wycen nie brałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Ja bedę chyba zamawiać rolety tam gdzie okna tj. na Obrońców. Taparella to rzeczywiście strata czasu. Maja dużo zleceń, zawalaja terminy i wogóle trudno o cokolwiek sie doprosić. Przechodziłam to z nimi rok temu w pracy. Nic nie doradzili, podpowiedzieli itp. Zrobili suchy pomiar i cena była wyzsza niz u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 13.09.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Kolakao napisz cos więcej proszę o roletach. Czemu teraz montujesz skrzynki? Rolety będą pod ociepleniem? Czy podnoszenie bedzie lektryczne czy ręczne od środka? Jakie rolety zamówiłaś? Co kształtuje cene w roletach? Wogóle ile kosztują? Wiem, duzo pytań ale jeszcze nie ruszyłam tego tematu. Narazie myslałam o montażu po ociepleniu, z kasetami na wierzchu. O kurcze ale dalas - no montuje teraz skrzynki bo chce zeby bylo wszystko schowane, wg mnie te skrzynki zamontowane na zew. szpeca dom no i dokladnie tak jak napisalas beda pod ociepleniem, ja bede miala reczne podnoszenie - jak bede miala 70 lat to sobie zamontuje elektryczne huehuehue - takie moje teorie , te rolety to tzw RKS-y ; jezeli chodzo cene za rolety to bylam w wyzej przez was wymienionych i najbardziej odp. mi metrol, ja za swoje zaplacilam 8tys - wiem duzo ale i tak tam bylo najtaniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 13.09.2007 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 No i oczywiscie chodzilo mi jeszcze o styropianowe nadproza a takie mieli tylko na klejowej i w stryjeksie - ale w strj duzo drozej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts