Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

mayland napisał:
Ja też sama rozszalowywałam.Wiem co to znaczy. To bardzo trudne zajecie i łatwo o kontuzję. Mi ciągle coś na głowę spadało, że o gwoździach nie wspomnę :lol: Też zorszalowałam kawał chałupy. Schody jednak to tej pory są w szalunkach bo nie umię tego pieroństwa zdjąć :lol:

Nie przemęczaj się i uważaj na siebie. :lol:

Dziękuje za namiar na hydraulika. Elektryków też masz tanich. Mi robi kuzyn i cieszyłam się że po 25zł. Inni mi mówili po 35-50zł! Kurde grzebia się juz 3 tydzięń bo robią tylko popołudniami :-? ALe nic nie mówię, idzie do przodu :lol:

ha a moze ze mnie to taka krowa co duzy ryczy a malo mleka daje - ja tylko rozszalowalam maly 2 metrowy kawalek wienca :roll: :roll: - no wprawdzie cale 150 stempli ja powyciagalam ale jezeli chodzi o wieniec to tylko ten kawaleczek :roll: ; kurcze zobacze jak z tymi elektrykami bedzie, jak na razie byl w sobote i sluch po nim zaginal :evil: - tez ma popoludnaimi robic!!!! do 10 pazdziernika musi skonczyc bo wchodza tynkarze!!!!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Reyzel napisał:
No Kolakao, jak widzę jest duuuuuże światełko w tunelu :D A ekipa od dachu naprawdę super, że się sama pofatygowała :) Moi murarze to by już się nie fatygowali ... :-?

Drzwi superaśne :D

no niezli sa naprawde, dzisiaj nie dzwonie czy przyjechali bo sie okarze ze ich nie ma i po opiniii :lol: :lol: :lol: :lol:

ale jak sie juz zbiore to szybciutko na budowe- aparacik w rece i bede pstrykac, zebyscie widzieli z jaka precyzja ciesla tnie to drewno :o :o :o jak wycina kawalki drewna z tych wielkich bali, po prostu jakby kroil nozem tort - a ta precyzja - bardzo mi sie podoba :)

No to mnie zawsze zastanawiało, jak można ułożyć ( profesjonalnie ) więźbę, takie wieeeelllllkiiiie bale, które mają utrzymać kilku tonowy dach bez żadnych metalowych dodatków ... tylko dobrze docinając i składając jak jakieś lego ... :roll: Sama jestem ciekawa jak i moim to wyjdzie :D się okaże czy są prawdziwymi fachowcami :o

Czekamy na te zdjątka :D

Mikazuu napisał:
kolakao, czy masz impregnowana więźbe? jesli tak, to czym?

bo na fotach nie widze zeby drzewo miało zielonkawy kolor...

ps. dostałaś bardzo dobre ceny za elewacje! u mnie taka robota chodzi od 35zł/mkw

witam mikazuu - wiezbe impregnowalam, nazwy nie pamietam niestety, ale specjalnie wybralam brazowy kolor zeby nie bylo widac tak bardzo jak zielonej- ma tylko taki brazowawy kolor ta moja wiezba :)

wiesz jezeli chodzi o elewacje to u nas w radomiu sa mniej wiecej takie ceny - pytalam sie szwagra i mowi ze tak chodzi!!

Ja na pewno nie wytrzymam - juz mam umowionego wykonawce na ocieplenie :) - jedne ekipa bedzie robic tynki a na zewnatzr beda ocieplac :)

kurcze mam ekipe do wylewek, ale ze tak powiem ma ja moj hydraulik za ktorym ta ekipa chodzi i ja nawet gosci nie widzialam wiem ze jak on skonczy to oni po prostu wejda i nie mam do nich kontaktu

pozdrawiam

monika

Ja jak narazie to walczę z przesądami i przekonaniami najbliższych. Wiesz te wszystkie mądrości, że dom musi odstać, że ściany oddychają, że okien na zimę nie wstawiać bo sie wietrzy dom itd... Budowali domy conajmniej 20 lat temu! :o Takie problemy są nieraz bardziej dokuczliwe niż ganiatyka za wykonawcami :-?

Kolakao napisz cos więcej proszę o roletach. Czemu teraz montujesz skrzynki? Rolety będą pod ociepleniem? Czy podnoszenie bedzie lektryczne czy ręczne od środka? Jakie rolety zamówiłaś? Co kształtuje cene w roletach? Wogóle ile kosztują? :lol: :lol:

Wiem, duzo pytań ale jeszcze nie ruszyłam tego tematu. Narazie myslałam o montażu po ociepleniu, z kasetami na wierzchu. :-?

mayland napisał:
Kolakao napisz cos więcej proszę o roletach. Czemu teraz montujesz skrzynki? Rolety będą pod ociepleniem? Czy podnoszenie bedzie lektryczne czy ręczne od środka? Jakie rolety zamówiłaś? Co kształtuje cene w roletach? Wogóle ile kosztują? :lol: :lol:

Wiem, duzo pytań ale jeszcze nie ruszyłam tego tematu. Narazie myslałam o montażu po ociepleniu, z kasetami na wierzchu. :-?

Ja się wtrącę :wink:

cena za mkw, ale bardzo dużo doliczają za różne dodatki np kolor i rygielki

Najprościej i najszybciej sprawę rolet można załatwić tak-zamówić http://pomiar i dopiero poczekać na wycenę np z firm

1.taparella/sienkiekicza

2.m........./klejowa

3.stryjeks/chyba wrocławska

Ja z Taparelli wzięłam wycenę, pan za tydzień przyjechał na pomiar, wycena za 5 dni po tel ponaglających o ok tysiąc zł wyższa od pierwotnej, chociaż wymiary podałam zgodne z pomiarem. Ogólnie strata czasu.

[/url]

Ja bedę chyba zamawiać rolety tam gdzie okna tj. na Obrońców. Taparella to rzeczywiście strata czasu. Maja dużo zleceń, zawalaja terminy i wogóle trudno o cokolwiek sie doprosić. Przechodziłam to z nimi rok temu w pracy. Nic nie doradzili, podpowiedzieli itp. Zrobili suchy pomiar i cena była wyzsza niz u konkurencji.

mayland napisał:

O kurcze ale dalas :) - no montuje teraz skrzynki bo chce zeby bylo wszystko schowane, wg mnie te skrzynki zamontowane na zew. szpeca dom :( no i dokladnie tak jak napisalas beda pod ociepleniem, ja bede miala reczne podnoszenie - jak bede miala 70 lat to sobie zamontuje elektryczne huehuehue - takie moje teorie :), te rolety to tzw RKS-y ;

jezeli chodzo cene za rolety to bylam w wyzej przez was wymienionych i najbardziej odp. mi metrol, ja za swoje zaplacilam 8tys - wiem duzo ale i tak tam bylo najtaniej

pozdrawiam