Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do -Budowanie czas zaczac :)

Recommended Posts

no to super ze sie przydalo - tzn mam rozumiec ze oni ci robili ten komin?? i jak podobalo ci sie, bo ja tak sobie bylam :roll:

cześć

oni robili komin

wykonanie średnio dodre, ale radykalnie lepsze od tego które ja miałam.

Dobrze, że chcieli zrobić, bo ja mam dach gotowy tzn podeskowany i opapowany.

zakładałaś już alarm? Ja szukam (tzn mam zamiar) jakiegoś fachowca do alarmu.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzien dobry :D Monika, czy mozesz mi zdradzić tę słodką tajemnicę z tym "kruszywem do betonu" ( zapomniałam wczesniej zapytać ) ??? Co to jest, pokruszony beton ? Drobny czy jak ?? I ile to kosztuje ... Byłabym wdzięczbna - bo pomysł jest całkiem całkiem :D

Już masz elektrykę zrobioną ?! Ale dajesz czadu :lol:

Czekam na zdjątka!

dzien dobry :D Monika, czy mozesz mi zdradzić tę słodką tajemnicę z tym "kruszywem do betonu" ( zapomniałam wczesniej zapytać ) ??? Co to jest, pokruszony beton ? Drobny czy jak ?? I ile to kosztuje ... Byłabym wdzięczbna - bo pomysł jest całkiem całkiem :D

Czekam na zdjątka!

ostatnio jak kupowalam kruszywo do betonu to przywiezli mi zwykle otoczaki rzeczne, a takie sa do bani - kruszywo do betonu powinno byc lamane z ostrymi bokami a nie okragle bo ze tak powiem takie polamane+beton ma lepsza wytrzymalosc :roll: - sie uczylo w koncu pare lat ehuehuehuehuehuheu pchali madrosci do tej kobiecej glowy cos z tego zostalo :lol: :lol: ale niewiele - i kosztuje to normalnie jak kruszywo, bo to jest zwykle kruszywo za 13 ton zaplacilam 650zl !!

No elektryka na zakonczeniu ale jeszcze troche zostalo!!!!!

No dzisiaj wreszcie porobie te zdjecia!!!

pozdrawiam

Czekam na zdjątka!

ostatnio jak kupowalam kruszywo do betonu to przywiezli mi zwykle otoczaki rzeczne, a takie sa do bani - kruszywo do betonu powinno byc lamane z ostrymi bokami a nie okragle bo ze tak powiem takie polamane+beton ma lepsza wytrzymalosc :roll: - sie uczylo w koncu pare lat ehuehuehuehuehuheu pchali madrosci do tej kobiecej glowy cos z tego zostalo :lol: :lol: ale niewiele - i kosztuje to normalnie jak kruszywo, bo to jest zwykle kruszywo za 13 ton zaplacilam 650zl !!

No elektryka na zakonczeniu ale jeszcze troche zostalo!!!!!

No dzisiaj wreszcie porobie te zdjecia!!!

pozdrawiam

hmm.. wybacz mi te natrętne pytania ale ja się nie uczyłam takich rzeczy :wink: i nie bardzo rozumiem :o Co zrobisz z tym kruszywem ?? Zalejesz je betonem jako ścieżki, czy po prostu wysypiesz coś jak żwir ??

heuheuheuheuheu

chyba sie reyzelku ogolnie nie zrozumialysmy :lol: , ogolnie potrzebne mi bylo kruszywo do betonu do zalania fundamentow( i tu potrzebowlam porzadnego lamanego kruszywa) pod slupy drewniane i dlatego kupilam te kruszywo, potrzebowalam moze tylko tone - ale tak ogolnie stwierdzilismy z mezem ze kupimy wiecej (bo mniej nie chca wozic :x ) a i tak sie przyda do konca budowy, np do wysypania sciezek czy wybetonowania schodow przed glownym wejsciem, ja tak poplatanie mowie i pewnie dlatego mnie nie zrozmumialas, jak cos zamieszam to ciezko dojsc o co mi chodzi :lol: :lol:

pozdrawiam

Powiedz mi ze wiesz o co chodzi bo jeszce wpadne w jakies kompleksy spowodowane zlym sposobem tlumaczenia co juz mi pare osob zarzucilo :roll: :roll: :roll: pozdrawiam

a zdjec nie bedzie bo mi aparat padl - a to dziad - jeszcze go poprobuje moze zagada :-? :x

Teraz to już wszystko rozumiem :D Przysięgam :lol: W kompleksy nie wpadaj, bo nie potrzebnie ... no wiesz, Ty jestes fachowcem a ja laikiem :roll: , więc dlatego nie załapałam o czym piszesz, tym bardziej, że u nas żadnego kruszywa nie było pod fundamenty. Ale to pewnie wynika z tego, ze co "budowa to obyczaj". No i widzisz, czegos nowego się dowiedzialam!

A z aparatem to pogadaj i to porządnie ! Co on sobie myśli ?! :evil: Ja tu na zdjęcia czekam a on sobie wolne robi ... no nie, wybacz ale to mu na sucho nie ujdze :wink: :wink: :wink:

Musze dzisiaj pojezdzic za deskami okapowymi - potrzebne mi bedzie 60mb - deska 25cm na 3,2cm - wg mojego taty bardzo gruba, ale z kolei facet od dachu mowi ze on tylko taka gruba daje nie chce innej - a jaka wt mieliscie albo miec bedziecie!!!!????

No to może zacznijmy od rozwiania wszelkich wątpliwości :lol: :lol: :lol: :lol: - masz na myśli podbitkę - jak to u nas mówią ? huahahabhhaha

Dobra ... to taki żarcik był, ale wiesz - ja z tych co się uczą i zadają pytania jeśli czegoś nie wiedzą niż z tch, co to udają że są wszechwiedzący i tylko kiwają głowami :roll: :roll: :roll:

My będziemy mieli taką samą podbitkę ( chyba, ze nam się jeszcze dekarz zmieni ... :-? ) - dokładnie z deseczki o tych wymiarach. Wiesz, pewnie lepiej dowieźć taką jak chce dekarz, niż potem będziesz wysłychiwała "że nie wyszło tak ładnie jak powinno bo przeciez on mówił że z innej deski miało być ... "

nie no nie zniknal, jak wisi tak wisial , no a te wywody nasze niezle niezle - jak slepy z gluchym heuheuheuheueuheu, prosze cie nie nabijaj sie ze mnie :lol: :lol: :lol: ja i to moje wyksztalcenie - 7 lat po studiach przyszlo mi budowac wlasny dom - bez praktyki - ale ale trzymam fason i czasami robie dobra mine do zlej gry !!!!!!

No to może zacznijmy od rozwiania wszelkich wątpliwości :lol: :lol: :lol: :lol: - masz na myśli podbitkę - jak to u nas mówią ? huahahabhhaha

Dobra ... to taki żarcik był, ale wiesz - ja z tych co się uczą i zadają pytania jeśli czegoś nie wiedzą niż z tch, co to udają że są wszechwiedzący i tylko kiwają głowami :roll: :roll: :roll:

My będziemy mieli taką samą podbitkę ( chyba, ze nam się jeszcze dekarz zmieni ... :-? ) - dokładnie z deseczki o tych wymiarach. Wiesz, pewnie lepiej dowieźć taką jak chce dekarz, niż potem będziesz wysłychiwała "że nie wyszło tak ładnie jak powinno bo przeciez on mówił że z innej deski miało być ... "

no to rozwiewamy heuheuehuheuheuehuehu dobre no wlasnie nie podbitke tylko deske okapowa, mialam dzisiaj poszukac i nie poszukalam, jakos dzsiiaj nie chce mi sie - zaczne jutro !!!!!!!!!!!

A tak na marginesie Kolakao, widzę, ze już nie wątpisz w ten grudzień, skoro napis zniknął :D :D :D Brawo!!! Trzymam mocno kciuki!

taaaa jak to zniknal -gdzie??? :o :o nie zauwazylam nawet; jak mi nie zaloza pradu to d.. zbita nie wpraowadze sie :cry: :cry: :cry: :cry: !!!!!!!!!!!!!!!!!!

No jak mamusię kocham - nie było go ! Tylko buźka uśmiechnięta została ... jakiegoś chochlika mam w kompie chyba :o Bo teraz znów coś tam o tym grudniu piszesz , ze niby moze czy coś ... :-? chyba niedowidzę :roll: :roll: :roll: Stara juz jestem :lol: :lol: :lol:

no to rozwiewamy heuheuehuheuheuehuehu dobre no wlasnie nie podbitke tylko deske okapowa, mialam dzisiaj poszukac i nie poszukalam, jakos dzsiiaj nie chce mi sie - zaczne jutro !!!!!!!!!!!

Kurde... Kolakao to ja naprawdę poproszę o kilka lekcji z budowlanki. I to wcale nie zarty!!! Wiesz, ja mądrala jestem ale zawsze po zakonczeniu jakiegoś etapu - czyli wiem o tym co za nami ale nie do końca o tym co przed :-? No zabij, ale byłam pewna że o tym samym mówimy... :lol: :lol: :lol: tzn. że niby ja wiem :-? No to słucham, co to ta deska okapowa ?????

huehuehue dobre ja tez jestem madrala :lol: bo dowiedzialam sie ze cos takiego bedzie mi potrzebne jakies dwa tygodnie temu buahahahahaha - taki ze mnie fachowiec - i tak do konca nie wiem jak to bedzie wisiec - tzn wg mnie wydaje mi sie :roll: :roll: ze na tym bedzie wisiec rynna , :) chyba ze mnie chlopaki od wiezby uswiadomia ze to sie z czym innym je :lol: :lol: :lol: