Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sprawdzenie ew. Wz przed podziałem działki

jawol2

Recommended Posts

Witam,

Czy jest mozliwe uzyskanie wiążącej odpowiedz od Gminy że mogą zostać wydane pozytywne warunki zabudowy dla wyodrębnianych działek.

Nie chcemy dzielić geodezyjnie całych 48a teraz -ze względu na koszty. planujemy wyodrębnienie z tego areału 3 -4 działek . na jednej bedziemy budować pozostałe pójdą pod młotek. Od razu powiem że wg pozostałych przepisów podział jest możliwy i teoretycznie WZ jest możliwe na tych mniejszych działkach. Ale nie chcę od razu inwestować w geodetę tylko uzyskać jakieś wiążące info z gminy . Proszę o poradę ponieważ ew. chciałbym mieć wiedzę w konfrontacji z urzędnikami.Jest taka procedura?

pozdr

J

ja akurat ida ta sama droga co ty, przed podzialem dzialki na dwie, zloze wniosek o warunki zabudowy z podzialem, najpierw jednak musze uzyskac warunki techniczne od gestorow i z tymi warunkami technicznymi zlozyc wlasnie wniosek o warunki zagospodarowania z podzialem, tak mi powiedzieli w urzędzie. Zlozylam juz wnioski do gestorow (czas oczekiwania okolo miesiaca) a potem bede skladala wniosek o warunki z podzialem. Tylko w moim przypadku tych warunkow dla mojej dzialki nie ma, moze dla twojej dzialki te warunki juz sa i nie trzeba isc ta droga z gestorami. Musisz zapytac w urzedzie miasta, spojrza na mapke i od razu wiedza.

Wnioskuj o wydanie warunkow zabudowy na 3-4 domy. Nie powinni ci robic z tym problemy. Podzial mozesz zrobic kiedy tylko bedziesz chcial. Podobnie z ksiega wieczysta. Pojdz do urbanistyki, zagadaj z kolesiami i nie powinni robic zadnego problemu. Aha, jeszcze przydalby sie dobry geodeta do tego.

Powodzenia!!!