BJ75 09.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam Wszystkich No i My też zaczęliśmy budować nasz domek Wybraliśmy projekt GL 126 Bryza z Atrium Na podczątku mieliśmy troszkę problemów z drogą dojazdową ale udało sie nam wszystko załatwić i mamy juz pozwolenie na budowę Poniżej kilka zdjęć z mojej działki i z robienia fundamentów http://foto.onet.pl/f9old,gypg0k8akci8,8gflc,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 10.05.2007 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Już mnie drażnią te problemy z materiałami - jak za czasów KOMUNY Niczego nie można dostać a ceny co miesiąc wyższe Ale udało nam sie w końcu zdobyc materiały Wczoraj nawet zamówiliśmy dachówkę Roben Średzka falista plus kasztan Czy ktoś ma może ta dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 14.05.2007 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 W sobotę robiliśmy drenaż fundamentów. Gdyby nie deszcz, to juz mielibyśmy gotowe Ale pogoda dopisuje więc dzisiaj skończymy Mam nadzieję, że dzisiaj przywioza nam wreszcie pospółkę do fundamentu Cały ubiegły tydzień próbowaliśmy się umówić z przewoźnikami i za każdym razem coś im wypadało a od środy chcemy zacząć murowanie Nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz 78 14.05.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 witam też jestem zainteresowany tym projektem napisz co zmieniliście i gdzie budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 16.05.2007 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Nasz domek budujemy w województwie śląskim w Gminie Brenna W projekkcie gotowym wprowadziliśmy następujące zmiany:1. Kuchnie przenieśliśmy do małego pokoju na parterze,2. z salonu wydzieliliśmy jadalnie - 3m od strony garażu3. dodaliśmy okienko w wiatrołapie i drzwi zewnętrzne do kotłowni4. podnieśliśmy ściankę kolankową o 1 pustaczka5. zabudowaliśmy spiżarkę pod schodami6. połowę okien dachowych usunęliśmy7. trochę zmian w stolarce okiennej i drzwiowej wprowadziliśmy8. schody na półzabiegowe zmieniliśmy i to chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 17.05.2007 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Pospółkę dowieźli nam dopiero we wtorek W środę buł "koparkowy" i rozgarnął pospółkę na drodze i wrzucił trochę do funfamentu a dzisiaj zaczynamy murowanie. Próbowałam znaleźć jakiś dekarzy i cieśli do dachu - ale na razie z marnym skutkiem Ci, którzy są poleceni to przeważnie nie mają terminów Ale na razie jestem na liście rezerwowej Podobno sporo osób wycouje się z budowania z uwagi na braki materiałów lub ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 17.05.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 już pierwszy narożnik stoi Oby tak dalej Jak zrobię zdjęcia - to postaram się wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 18.05.2007 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 dzisiaj murarz powiedział nam, że w sobotę nie przyjdzie :evil: Myślałam, że do wtorku się uwiną z robotą a tu klapa Mam nadzieję, że przynajmniej pogoda sie nie popsuje i będzie można jakiegoś grila zapalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 21.05.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Dzisiaj rano znowu murarz zadzwonił, że nie przyjdzie Mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja, bo jak nie to trzeba będzie szukać kogoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 21.05.2007 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Dzisiaj rano znowu murarz zadzwonił, że nie przyjdzie Mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja, bo jak nie to trzeba będzie szukać kogoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 28.05.2007 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 No i ścianki już stoją Teraz próbuję załatwić drewno na szalunki trochę ciężko mi idzie - tam gdzie taniej to terminy odległe Ale muszę mieć to juz teraz - więc 420/m3 z transportem - przyjadą deseczki juz w czwartek na plac budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 04.06.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Deseczki przyjechały ale producent zmienił sobie cenę - zamiast 420zł/m3 to policzył sobie 430zł/m3. No ale już wszystko wyjaśnione W sobiotę wwoziliśmy podsypkę do fundamentów - ponad 20t taczkami na dzisiaj zostało jeszcze 10t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ75 13.06.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ostatnio troszkę był przestój w pracach ale juz mamy nadproża zalane i dzisiaj kominy będa murowane i ostatnia warstwa ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts