Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie :)

Tak, troszkę ucichło bo czasu mało.

U mnie wczoraj było kopanie fundamentów, wprawdzie padało, ale czas to pieniądz a koparka zbyt delikatnym urządzeniem nie jest :) Dzis na szczęście nie pada więc panowie kończą ręcznie. W przyszłym tygodniu przyjeżdżaja bloczki betonowe i zacznie sie...;)

Musze w końcu wyskoczyć na działke z aparatem i cyknąć kilka fotek na forum.

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witam Oławiaków :)

Też zaczynam budowę w Bystrzycy Oławskiej. Wczoraj wkońcu otrzymałem pozwolenie i teraz załatwiam kredyt. Troche mam mało czasu bo od września mam już ekipę, a materiału jeszcze nie mam.

bar_kam gdzie wkoncu kupiłeś bloczki. Ja większość materiałów będę kupował w CDN-e ale bloczki mają drogie.

Jeszcze potrzebuje beton z gruchy no i dachówke zamówić , masakra troche mnie to chyba przerasta.

pozdr

Witam kolejnego forumowicza w naszej grupie oŁawskiej

Będziemy sąsiądami bo my budujemy w Janikowie :D

Jak dla nas CDN jest zdecydowanie za drogi w innych miejscach możesz dostać materiały taniej i szybciej.

Napisz koniecznie jaki projekt wybrałeś i z jakiej pracowni i jaką masz ekipę.

Jeśli załatwiasz kredyt zapraszam też do zaglądnięcia na stronę w muratorze temat banku PKO w ktorej opisałam historie swojego kredytu a było ciekawie!! :D

A to link do stronki z naszym domkiem Edytką

Pozdrawiam

:wink:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1949954#1949954

Dziekuję za miłe przyjęcie ;) .

My budujemy projekt z muratora M04a "Wspaniały", a naszymi Bob budowniczymi będzie lokalna ekipa z Dobrzynia AD-MAR.

Do dachu mamy inną ekipę , ale nie pamiętam nazwy.

Generalnie masakra jest z dachówką. Może ktoś z was poleci gdzie kupować i tak aby była dostępna. O Roobenie to chyba można zapomnieć bo terminy dalekie a i ceny nie zapewniają stałej w momencie zamówienie (tak przynajmniej mi mówili w Bystrzycy ). Zastanawiam się nad dachem z Jungemajera. No ale póki co czekam na wyceny.

No i kredyt. Dzisiaj składam wniosek.

Nasza dachowka to erlus jakaś niemiecka firma podobno dobra , wygląda super!

Kupowaliśmy ją w firmie Dachmix ze strzelina.

Bardzo fachowa obsługa , przystępne ceny i szybka realizacja!

Okna dachowe i rynny tez tam braliśmy.

Powodzenia!!! czekamy na dalsze wieści!!

Witam wszystkich budowniczych z Oławy. Super, że tylu tu Was.

Chyba i ja sie podłącze do tego nieocenionego źródła informacj,i jezeli pozwolicie oczywiście.

Właśnie składam wniosek o pozwolenie, a zaczne budowe może pod koniec września jak Bóg da i ...Starostwo.

Na początek mam prośbę do wszystkich doświadczonych w boju : szukam dobrego kierownika budowy ! Ekipę budowlańców już mam, chyba są dobrzy ale dobry nadzór to podstawa. Może macie jakieś sugestie dla początkujacej i zielonej budowlanki???

Ps. Jakby co to mój adres : [email protected]

Pozdrawiam wszystkich

Witamy wszystkich Oławian i Oławianki :)

Też się do nich zaliczmy. Nasz domek budujemy w Zabardowicach.

Teraz mamy dylamaty związane z dachówką, projektantką wnętrz i szambem :)

Dachówkowe dylematy to RUPP(BRASS) czy ROBEN /stary nie MAX bo to podobno "słabizna"/ czy może jeszcze coś innego?.

Jeśli chodzi o projektantkę i szambo to będziemy wdzięczni za namiary.

Z góry dziękujemy.

Pozdrawiamy

Rafał i Ula

Witamy serdecznie kolejnych forumowiczów

Ale co mnie martwi niektórzy Oławianie zaniedbują nasza stronke zwłaszcza ci którzy ją założyli

Szkoda bo chetnie pooglądąłbym wasze postepy

U mnie kolejny etap zaczYna sie już jutro buduja szczyty wienieć itd a ok środy wchodzą dekarze ;-))

Już nie moge się doczekać naszego ślicznego daszku dopiero wtedy będzie naprawde widac jak wygląda nasza Edytka.

Czekam na wieści i pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam wszystkich ponownie, widzę, że Grupa Oławska jest coraz liczniejsza. Przepraszam, że nie odzywałem się tak długo ale nawał obowiązków i urlop (a jakże, budowa domu nie wyklucza wyjazdu na urlop, skromnego bo skromnego ale jednak wyjazdu :)) wykluczyły mnie ze społeczności forumowej na chyba 2 miesiące.

Nadal niestety zawalam z fotkami z budowy, qwięc chociaz opiszę na jakim jestem etapie. Mam praktycznie wymurowany parter, w tym tygodniu zaczną powstawać kominy. Strop za jakieś 2 tygodnie, właśnie jutro zamawiam w CDN (cena jak u producenta w Betardzie, taniej niz w hurtowni w której stale brałem towar czyli Tadej w Brzegu.

Pod koniec września będe mieć już więźbę z tartaku (680zł za kubik :)) W Oławie prawie po 900 zł za kubik i nie do dostania.......

A tak ogólnie to ...drogo jak cholera.....ale brniemy dalej....ważne żeby zatrzymać się na liczniku kasy w okolicach 400 tys.... ;))

Czy ja myślałem że będzie tanio? hmmmm, to byłem w duuuuużym błędzie....

powodzenia, postaram się zaglądać częściej i może w końcu foty wrzucę.

Acha, okna nam wycenili na około 35 tys - plastik, kolor, rolety, szprosy, zamki w klamkach - full wypas, acha i moskitiery... bo nie lubie mieć tyłka pociętego przez komary...;)

Witam was Oławianie :D

Niestey mój kierownik sie nie sprawdził, wiec nie polecam

Polecam za to firmę "DACHY Z BLACHY" a zwąłszcza pana Jankowiaka. Brałam tam wszystko na dach. Wówczas miał najlepsze ceny

A tak wogóle to mieszkam sobie juz 5 miesiac i czuję sie jak na wakacjach gdy rano pije kawę na tarasie :D

Pozdrawiam Was i pytajcie, może będe w stanie pomóc. :D

A witaj zabo-goniu :) Jak to dobrze, że moja ekipa nie jest z tego rejonu, nie naciągaja mnie na hurtownie i składy budowlane, w łapę dostaja tylko ode mnie i to sporo...:/

A Dachy z Blachy to polecam także, mozna sie bez problemu dogadać i ceny też ok. Kupiłem tam dach i kominy.

hej

Szparałam i wyszperałam. Znalazłam swoich ziomali!!!! :lol: super

Ja też zaczynam budowe domku. I też jestem z sobieskiego i robie zakupy w Kauflandzie :D

jesteśmy na etapie robienia fundamentów, A dokłądnie ławy sobie pomału schną a my szukamy bloczków.

I mam pytanie do Agnieszki, ta hurtownia w MInkowicach - masz jakieś jej namiary? możesz podesłać. W ogóle jaką hurtownie polecacie na zakup bloczków.

Pozdrawiam mocno

No to witam ziomali ;) A gdzie budujecie?

Jesteście w tym dobrym położeniu, że materiały trochę staniały i z dostępnością jest o wiele lepiej niż kilka miesięcy temu.

Ja brałem bloczki z Tedeja z Brzegu, nie wiem niestety po ile sa teraz, cement jak dla mnie maja po 10,5 za worek ale to z jakimś rabatem, bo trochę kaski juz u nich zostawiłem.

bar_kam dzięki wielkie za informacje. Będę dziś dzwoniła :)

Ja buduje się w Nowym Otoku, i póki co ciesze się z tej aury bo ławy lubią wodę.

amelka ka - więc wyglada na to, że może będziemy sąsiadami ;)

chociaż skoro wylałaś ławy to pewnie budujesz po lewej stonie jadąc z Oławy, a ja po prawej w "starej" części Nowego Otoku. Mnie niestety pogoda nie cieszy bo mi sie prace opóźniają... :(

o prosze, dopiero są ławy a już sąsiadów mam :lol:

a z tą pogodą to też już słonce mogłoby się pojawić bo u mnie też będzie zastój :cry: