dzabij 09.05.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam. Powoli przygotowuję się do rozpoczęcia budowy, jak wiadomo podstawowe elementy krajobrazu to kibelek, tymczasowy prąd i jakaś woda Punkty 1 i 2 mają się nie najgorzej, natomiast mam kilka pytanek o wodę: - ile wam more-less m3 wody poszło ? - ja kombinuję z wodą od sąsiada. Z wodociągu. Założę u niego podlicznik i jakąś rurką po płocie chcę zasilić moją działkę w wodę (ok 50 metrów akwaduktu) I teraz pytanie zasadnicze, jaką rurę polecacie ? Ma to byc tanie i tymczasowe rozwiązanie. Najtańsze są chyba z polietylenu do zgrzewania, ale ja chyba wolałbym coś rozwijanego z kręgu (nie mam zgrzewarki, poza tym z jednego kawalka bezpieczniej). Fajne są takie ogrodowe czarne, chyba "Gardena" ale nieco drogo wychodzi. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 10.05.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Najtańszy, i do ewentualnego wykorzystnia PÓZNIEJ byłby zwykły wąż ogrodowy (mięki,zilony - castorama, obi itp) - jak ktoś go z płotu sobie "nie pożyczy" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 10.05.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam. Powoli przygotowuję się do rozpoczęcia budowy, jak wiadomo podstawowe elementy krajobrazu to kibelek, tymczasowy prąd i jakaś woda Punkty 1 i 2 mają się nie najgorzej, natomiast mam kilka pytanek o wodę: - ile wam more-less m3 wody poszło ? - ja kombinuję z wodą od sąsiada. Z wodociągu. Założę u niego podlicznik i jakąś rurką po płocie chcę zasilić moją działkę w wodę (ok 50 metrów akwaduktu) I teraz pytanie zasadnicze, jaką rurę polecacie ? Ma to byc tanie i tymczasowe rozwiązanie. Najtańsze są chyba z polietylenu do zgrzewania, ale ja chyba wolałbym coś rozwijanego z kręgu (nie mam zgrzewarki, poza tym z jednego kawalka bezpieczniej). Fajne są takie ogrodowe czarne, chyba "Gardena" ale nieco drogo wychodzi. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? Pozdrawiam Dawid zastosuj zwykła rure niebieska do wody..kosztuje ponizej 2zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 13.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Zgadzam się z moim przedmówcą.Tanio będzie z rury PE średnicy np 20.Lub 32 ktora mozna potm wykorzystac na przylacze wodociagowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts