Marzena 25.06.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Parę tygodni temu był dość długi wątek o możliwościach zastosowania innego materału do ocieplenia poddasza niz wełna mineralna czy styropian. W hurtowni pokazano mi alutherm - czy ktoś może zna go??? Na stronie internetowej (mage.com.pl) wygląda tak dobrze , że trudno uwierzyc dlaczego nie jest konkurencją dla welny lub styropianu? Będę wdzięczna za wszystkie uwagi - chcę się na coś zdecydować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 26.06.2003 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 "Opór cieplny pomiędzy dwoma ściankami emitującymi ( +200C i -200C) izolowanych matą ALUTHERMO& R = 4.873" Ciekawe jak będzie wyglądał jak będzie +20 i - 1 ? Według mnie jest to dobre na samoloty ale nie do domów mieszkalnych. Materiały do ocieplania domów badane są przy tem 10 C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts