KBijan 16.05.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 No prosze wiec kryteria miałysmy podobne. Ja też początkowo szukałam działki obok ośrodka jeżdzieckiego, a nawet takiej gdzie obok moznaby dokubić działkę rolną na padok. Ale niestety rzeczywistosc zweryfikowala moje marzenia. Wsztkiego nie dało sie pogodzic i mamy w sumie fajna dzialkę ale na koniki musze troche dojeżdżać. Konie to moja pasja i moim marzeniem nadal pozostanie mała stajnia na dwa koniki obok domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.05.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 No nie!!!!! Ale farcicho!!!! Tak daleko a tak blisko!!! Uwielbiam, kocham konie!!! Zawsze to nich czulam ale dopiero od trzech lat tak naprawde mam mozliwosc ciszyc sie z ich bliskosci. Mnostwo musze sie jeszcze nauczyc ale jedno jest pewno - dopoki bede sprawna dopoty bede cieszyc sie mozliwoscia patrzenia na swiat z konskiego grzbietu!!! Coraz bardziej Was lubie!!! Nie wiem czy bede umiala wkleic zdjecie, bo w materii komputerow jeastem jakby zdziebko uposledzona, ale sprobuje pokazac Ci moja najukochansza Ksiezniczke i Pania prof. doc. dr hab. w zakresie nauczania jazdy konnej madamme Brazylia (a jak sadzisz, skad to pseudo? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.05.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 JEZUS MARYJO!!! Jak SIE WKLEJA ZDJECIA!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 16.05.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witaj KBijan i Mormira. Śledzę Wasze poczynania. Ja zacznę budowę w Tarnowskich Górach ale na Granicznej, Wesołej śledzę budowy. Poszukuję ekipy. Chciałabym z tym roku choć dojść do stanu fundamentów by przez zime dobrze "osiady" ale jeszcze mam PAPIERY przd sobą związane z działką i kredytem UFF. Może pomożecie po sąsiedzku coś z budowlańcami. Pozdrawiam Śląsk i grupę z Mysłowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 16.05.2007 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Czyli najgorsza przeprawa jeszcze przed Tobą Urzędy w Polsce to najkrótsza droga do obłędu. Czasem czułam się jak Rzepowa błąkajac sie od jednego biurka do drugiego gdzie Pani z nieuzasadnionym poczuciem wyższosci próbowała wytłumaczyć mi, że nie mam racji i musze donieśc jeszcze kilkanaście dodatkowych oswiadczeń/potwierdzeń/wniosków. Grunt to miec dystans i walczyć o swoje:) Znajomy mówił mi ostatnio , że ma namiary na ekipe, która podejmie się jeszcze w tym roku budowy na śląsku. Zapytam i wyśle ci namiary na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 16.05.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Kaśka, Odnośnie koni to chyba nie zbadałaś okolicy. Na Granicznej, jakieś 200-300 m za naszą działką gostek ma kilka koni i nawet podobno można na nich pojeździć pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 17.05.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Czyli najgorsza przeprawa jeszcze przed Tobą Urzędy w Polsce to najkrótsza droga do obłędu. Czasem czułam się jak Rzepowa błąkajac sie od jednego biurka do drugiego gdzie Pani z nieuzasadnionym poczuciem wyższosci próbowała wytłumaczyć mi, że nie mam racji i musze donieśc jeszcze kilkanaście dodatkowych oswiadczeń/potwierdzeń/wniosków. Grunt to miec dystans i walczyć o swoje:) Znajomy mówił mi ostatnio , że ma namiary na ekipe, która podejmie się jeszcze w tym roku budowy na śląsku. Zapytam i wyśle ci namiary na priv. Pozdrawiam Zdaje sobie sprawę, że jeszcze wiele mnie z meżusiem czeka ale myślę, że damy radę. Mamy 2 dzieciaczki i dla nich musimy dać radę. Ciasno nam jakoś tak w bloku, nie ma czym "oddychać". Będę czekała na namiary tej ekipy może uda Ci się zdobyć namiary. Jeśli możesz to podpytaj czy "fachowcy" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mormira 17.05.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Potwierdzam, rzeczywiście za nami na Granicznej są 3 lub 4 koniki , często stępują( chyba tak to się pisze ) na naszej ulicy( oczywiscie nie same ) albo harcują u ogrodnika na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 17.05.2007 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Kaśka, Odnośnie koni to chyba nie zbadałaś okolicy. Na Granicznej, jakieś 200-300 m za naszą działką gostek ma kilka koni i nawet podobno można na nich pojeździć pozdrawiam ROJTER Ech, wiec jest lepiej niż myślałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.05.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 hej Kasiu. dotarly do Ciebie zdjatka, czy jednak co skopalam?przyjrzyj sie dokladnie okolicy, moze cos wiecej przoczylas? A teraz nadrabiam niedopatrzenie, jak ma na imie to Twoje cudo?Pozdrawiam i czekam na kolejne relacje z budowy (z niecierpliwoscia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 17.05.2007 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Nie dostałam żadnych zdjęć Przesyłałas je na priv? W okolicy widzialam juz bażanty, zające, hasające sarenki ale hasających koni jeszcze nie:) Wiec jest szansa na poranny weekendowy galop po okolicznym lesie, ale extra! Koń nazywa się Sierżant, ale ja na niego mówię Księciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 17.05.2007 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Potwierdzam, rzeczywiście za nami na Granicznej są 3 lub 4 koniki , często stępują( chyba tak to się pisze ) na naszej ulicy( oczywiscie nie same ) albo harcują u ogrodnika na działce. czyli Rojeter mnie nie wkręca, extra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.05.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 zaklne brzydko sacreubleu. wyslalam na priva adres do photosita. sprawdz prosze, a jak nie to moze na priva dasz mi swoj e-mail? nie bede nachalna i jesli tylko sobie zazyczysz natychmiast po wyslaniu zdjec go wykasuje. Jutro jade pogalopowac, maly minus to to, ze mam kawal drogi do dobrego terenu, ale jak sie zrobi cieplo - jade nad morze!! wyobrazasz sobie galop w morskich falach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.05.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 a teraz konkretne pytanie. czy warto budowac z porotohermu? czytam jak oszalala broszurke (kupilam z Muratorem), weszlam na ich strone no i owszem, brzmi zachecajaco. ale gdzie jest haczyk i jaki. wypowiedzcie sie prosze, jestescie lepsi ode mnie i bardziej doswiadczeni. czy to sie naprawde oplaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 17.05.2007 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 zaklne brzydko sacreubleu. wyslalam na priva adres do photosita. sprawdz prosze, a jak nie to moze na priva dasz mi swoj e-mail? nie bede nachalna i jesli tylko sobie zazyczysz natychmiast po wyslaniu zdjec go wykasuje. Jutro jade pogalopowac, maly minus to to, ze mam kawal drogi do dobrego terenu, ale jak sie zrobi cieplo - jade nad morze!! wyobrazasz sobie galop w morskich falach... Wysłałam mój aders na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 17.05.2007 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 My budujemy z poromuru G25P+W. Ten temat zgłębiał mój małzonek i nasz architekt. I ja im wierzę Generalnie pustaki poryzowane mają lepsze (dla kieszeni inwestorów) współczynniki przenikania ciepła . W efekcie zwrot z inwestycji jest duży i widoczny w twoich kosztach ogrzewania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.05.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 dzieki piekne (wyslalam zdjecia na e-maila mam nadzieje ze tym razem dojda). mysle o tych pustakach, bo tak jak pisalam oferta brzmi zachecajaco. przyjrze sie temu tematowi blizej. czekam na relacje z Twojej budowy!!! tak niesmialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 No co jest!!?? Macie juz ten stan zero??!! Lenisz sie droga Kasiu, a to bardzo nieladna cecha!! A tak powaznie to ostudzili mi dziasiaj zapal w UG bo okazuje sie ze do dzialeczki, co to ja mialam na oczku kanalize trzeba chyba doprowadzac pod szosa wojewodzka. Podobno to gorsze od ataku terrorystycznego Mam wiec dola i prosze, daj mi poogladac Wasz budujacy sie domek, nie SE chociaz pomarze Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 22.05.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 U nas w koncu zaczęło się cos dziać. Przez ostatnie dwa tygodnie nic nie robiliśmy bo beton musiał stężeć a poza tym nasi górale prowadzą równoczesnie inną budowe i jeszcze tam kończyli prace. Wczoraj juz zaczęli i plan jest taki, że dzisiaj maluja sciany fundamentowe. To taka dodatkowa izolacja fundamentów przed wodą gruntową. Potem wsupuja do środka ziemię którą wczesniej wybrali , na to wsypuja piasek, ubijają i dopiero potem wylewaja płytę zero. Ostatecznie zero będzie dopiero w przyszły piatek. Pewnie jutro zrobię jakies nowe fotki to zamieszczę.Wracajac do twojej działki. Rozpatrywaliscie możliwość zbudowania szamba lub przydomowej oczyszczalni. Rozwiązanie pewnie mniej komfortowe od kanalizacji ale pewnie tańsze i moglibyście kupic ta wymarzona dzaiłeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.05.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 No nie wiem... Z szambem to jakos tak, a oczyszczalnia... . Jak narazie nie chce mi sie nawet myslec. Odetchne, nabiore dystansu i rusze umawiac sie z Panem od Dzialeczki. Jego posiadlosc jest tuz obok, w koncu kurde blade wody ze studni nie ciagna!! Przegladalam oferty biur w okolicach K-gu i nic ciekawego nie znalazlam, a ceny z innej Galaktyki!!! Zaczynam rozsylac powazne wici po znajomych. Pozdrawiam i czekam na relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts