Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Godzina 12.30 dzwoni do mnie małża i oznajmia ,że właśnie jest po rozmowie z doradcą z Nordea,ktory zaprasza ja i mnie jutro (czwartek) do dopełnienia formalności zwiazanych z finalizowaniem kredytu hipotecznego na budowe domku.

Kurna wczoraj jeszcze sie cieszyłem jak dopisałem sie do listy Nefer na zlot muratora.Dzisiaj po tym telefonie niestety nie jest mi do śmiechu.chciałem tam pojechać i zobaczyć jak cieszą się Ci forumowicze ,którym sie juz udało wybudować.

Przyznali nam kredyt w wys.220000 tyś i nie wiem co robić.Chcę wybudować dom ze studia- atrium magda gl312.Kosztorys mam na kwote 430000tyś zł.Wiem ,że systemem gospodarczym,przy pomocy dobrych ludzików(np. rodzinki)można wybudować go dużo taniej.Zastanawiam sie a czasu na zastanowienie juz niewiele ,czy te wspomniane 220000 wystarczy a jak tak to na jaką część inwestycji?

Jutro bede wiedział wiecej o samym kredycie niemniej prosiłbym tych którzy chcą mi cos podpowiedzieć ....czy brac tyle i budować jak ceny tak świrują?Czy po prostu powiedziec pas i dać sobie luz z tym budowaniem?

chciałem na końcu dodać ,że jest to chyba ostatni bank na którego wogóle nie stawiałem .Czekałem na milenium i rodzimy pekaosa.

pozdrawiam NS.

https://forum.murator.pl/topic/78523-kredyt-w-nordeaw%C5%82a%C5%9Bnie-sie-doczeka%C5%82em-aleco-z-tego/

Ja bym wzial. Mimo wszystko.

Nie to, zebym "czarnowidzial", ale jesli sie nie wyrobisz w 220 kPLN, to najwyzej sprzedasz i oddasz kase. I pewnie tez lekko zarobisz.

A moze wszystko bedzie w porzadku z kasa, moze odlozysz troche.

Bierz.

PS

Ja mam podobna sytuacje. Bralem kredyt w grudniu, a dopiero teraz zaczynam.

Witam,

Ja mam podobną sytuację i będę brał i to może nawet w Nordea.

Na twoim miejscu nie zastanwaiłbym się bo ważne jest by isc do przodu, a jak materiały tak będą szalały a nie zapowiada się na lepsze to w ogóle później nie postawisz.

Pozdrawiam,

NS

zdecydowaleś się na ten kredyt ?

pozdrawiam

Dobre pytanie.Nic nie pisałem bo w poniedziałek czyli 14.05 będe znał szczegóły.Moja kochana małża mówi żeby brac a ja jednak ostroznie jak kocur sie zastanawiam.Na ostatniej wizycie Pan " konsultant"dużo opowiadał o refinansowaniu i ubezpieczeniu.Spokojnie czekam do poniedziałku o czym zainteresowanych poinformuje.

pzdr NS

Ja sie wylamie. Nie bralabym. Kasy Ci nie wystarczy - nie ma zmiluj. Bedziesz musial dobrac gdzies (w innym banku). Zakladam, ze obciazysz hipoteke nieruchomosci, na ktora wlasnie bierzesz kredyt. Majac wpisana hipoteke na Nordee nie dostaniesz kredytu hipotecznego w zadnym innym banku. Zaden bank nie zgodzi sie byc wpisanym jako drugi do hipoteki. No chyba, ze na drugi kredyt obciazysz hipoteke innej nieruchomosci.

Ja bym poszla po kredyt do innego banku.