Katarynka_3 09.05.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Mam pytanie z którym wiążę się moja prośba. Chcę kupić gitarę i nie wiem, jaką- Akustyczną czy klasyczną. Nie bardzo wiem, czym się różnią i jaki wpływ mają te różnicę na gre i jej sposób. Z góry dziękuję za wszystkie odpwowiedzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 09.05.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Różnica jest niewielka. Akustyczna ma węższy gryf i pudło większe. Służy do gry chwytami(akordami). Struny ma stalowe zazwyczaj, aby grała głośniej.Klasyczna odwrotnie. Szeroki gryf, pudło ciut mniejsze, struny zazwyczaj nylonowe.W praktyce, to akustyczna może być klasyczną i odwrotnie.czasami słyszysz jak przedstawiają muzyków w zespole: gitara akustyczna Jan Kowalski. Tzn., że przeważnie gra akordami na gitarze.Gitara klasyczna, melodyczna: Józef Kowalski.W zespołach muzycznych gitarę akustyczną wypiera gitara elektryczna, którą też możemy podzielić na klasyczną i akustyczną.Podsumowując. Na akustycznej grasz i śpiewasz, aby wiadomo było co grasz. Na klasycznej melodię wydobywasz z gitary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 09.05.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ciekawe interpreto pozdrawiam Cię Janusz. I małżonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 09.05.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 29.05.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Janussz o jejki po przeczytaniiu tego tekstu musialem sie zastanowic jak sie nazywam bo tak to zakreciles ale ciekawe ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.06.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 ciekawe interpreto pozdrawiam Cię Janusz. I małżonkę. ...fajna strona - brakuje fot moim zdaniem ...trzymaj się ramy i majtek mamy - narra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarynka_3 28.12.2007 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Bardzo dziękuję za odpowiedz, moj dylemat zostal rozwiazany, przepraszam, ze dziekuje dopiero teraz, aczkolwiek z odpowiedzi skorzystalam wczesniej. Wybralam jednak klasyczna, byc moze niedlugo ją zmienie, bo faktycznie, jest duzo mniejsza od akustycznej.Dziekuje serdeczniePozdrawiamZycze szczesliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 28.12.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 http://forum.muratordom.pl/jak-kupic-gitare,t62424.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.01.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Wybralam jednak klasyczna, byc moze niedlugo ją zmienie, bo faktycznie, jest duzo mniejsza od akustycznej. Dziekuje serdecznie Pozdrawiam Zycze szczesliwego Nowego Roku Dziwne, przeciez klasycznych gitar jest tyle rodzajów , w dodatku wg mnie kasyczne sa wlasnie wieksze , a jesli czlowiek, ktory ma zamiar grac na tym, nie planuje pobierac nauk w szkole muzycznej, to chyba raczej szkoda kasy na gitare klasyczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts