Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki opust na Braasa i Unibeta?

Recommended Posts

Ja moze nie na temat ale jakże miło zobaczyć "opust" an ie ten wstrętny "upust". Paweł jesteś jednym z nielicznych ludzi posługujących się tym terminem prawidłowo :D :D :D Ludzie skąd ten "upust" !!!??? :o :evil: Przecia upuścić to można komuś krwi lub sobie kamień na nogę :x Ceny się opuszcza !!!!!

Gość-

dzięki za pochwałę.

Staram się o przynajmniej elementarną poprawność. Przyznam, że gdy pierwszy raz zobaczyłem "opust" to pomyślałem, że to błąd, ale po refleksji sprawdziłem i to jest poprawnie. A wyposażony w różne pomocnicze akcesoria językowe jestem dobrze bo moja żona jest polonistką.

Więc prośba do wszystkich- dbajcie o to jak piszecie. Ostatnio wyrzuciłem do kosza ofertę na dach głównie z powodu nieczytelności i błędów np. co to jest "kołnież"?

Pozdrawiam

Paweł

Ostatnio wchodzę do jednej z moich ulubionych hurtowni i zapytałem się ile dostanę opustu na Brassa i powiedziano mi 10%. Stwierdziłem, że w innych miejscach dostanę co najmniej 15% i wtedy dowiedziałem się o ciekawej rzeczy. Na Śląsku 16 czerwca zostało podpisane porozumienie pomiędzy paroma większymi hurtownikami, że nie będą dawać większych opustów niż 10% na Brassa :evil: . W bardzo złym humorze sprawdziłem jak się ma to do rzeczywistości. Hurtownie które wcześniej dawały mi 15% opustu wycofały się z tej oferty. Zaproponowano mi w niektórych 13% i powiedziano: "Więcej nie możemy, a i tak daliśmy za dużo jakby się ktoś tam dowiedział to byśmy stracili swoje stałe rabaty" :lol: . Ale całe szczęście znalazłem bez problemów dostawców niezależnych i hurtownie, które nie zgodziły się na taką umowę gdzie 15% rabatu dostaje się na starcie :lol: . Poza tym małopolskie hurtownie (do których mam jakieś 20km) wcale nie się nie przejmują tym co się dzieje na Śląsku.

• 2 weeks później...
Pochodziłem, popytałem i dowiedziałem się, że BRAAS daje hurtowniką opust 22%. Hurtownik jeszcze jest obciążany transportem. Na śląsku teoretycznie mówi się o tym ze opust dla klienta nie powinien byc wiekszy niz 10%, ale nikt tego nie przestrzega. Na razie mam 17%, ale inny dostawca powiedział mi że da mi 10% bo nie może powiedzieć inaczej, ale kwotowo bedzie mniej niz 17%.

Jestem po dzisiejszych rozmowach w temacie dachowki:

Rup sirius angoba- 15%

Wiekor L15 angoba - 16%

Dach 500m2. Chce kupic lacznie z rynnami ewentualnie wiezba.

Prosze o info jesli ktos w okolicach wawy dostal cos wiecej.

Poprosze rowniez o namiary na dobre sklady z dachowkami.

Maluszek - gdzie ten Creaton tak dobrze sprzedaja?

Bede wdzieczny za info.

Fugas