pawel_l 25.06.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Jaki opust udało się wam uzyskać? Na Braasa (na razie bez negocjacji) dostałem 10%, na Unibeta - 15%. Cena bazowa Unibeta troszkę niższa.Wybieram między esówką Unibet i Celtycką Braasa. (kolor ceglasty / czerwony)Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 26.06.2003 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Rozglądałem sie na razie tylko i na Brasa dostałem 15% w Hadexie w Katowicach, ale wydaje mi się ze można jeszcze coś wywalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 26.06.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Na brasa dostaliśmy 16% na dach. podstawową i 15% na pozostałe elementy w dachluxie w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2003 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Nam proponowano ok. 20% upustu na Brassa. Wybraliśmy ceramiczną Creatona na którą dostaliśmy 25% - Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 26.06.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 To był upust od cen katalogowych? Aż nieprawdopodobne! Nam powiedział, że 16% to jest absolutny max. upust. Jesteście lepsi w negocjacjach niż my, a juz nam się wydawało, że osiągamy mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Ja moze nie na temat ale jakże miło zobaczyć "opust" an ie ten wstrętny "upust". Paweł jesteś jednym z nielicznych ludzi posługujących się tym terminem prawidłowo Ludzie skąd ten "upust" !!!??? Przecia upuścić to można komuś krwi lub sobie kamień na nogę Ceny się opuszcza !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 O jejku ale się czepiasz i tak wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.06.2003 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Gość-dzięki za pochwałę.Staram się o przynajmniej elementarną poprawność. Przyznam, że gdy pierwszy raz zobaczyłem "opust" to pomyślałem, że to błąd, ale po refleksji sprawdziłem i to jest poprawnie. A wyposażony w różne pomocnicze akcesoria językowe jestem dobrze bo moja żona jest polonistką.Więc prośba do wszystkich- dbajcie o to jak piszecie. Ostatnio wyrzuciłem do kosza ofertę na dach głównie z powodu nieczytelności i błędów np. co to jest "kołnież"? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 26.06.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Ale problem chyba w tym, że język polski należy ciągle do języków żywych i przyjmuje nowe słowa i nowe znaczenia słów. Upust w sprzedaży stał się już tak popularny, że chyba tylko czekać jak zawita do słownika poprawnej polszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 26.06.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Wiem, że powinno się używać słowa "opust", ale tak mi to strasznie nie brzmi i dziwnie kojarzy się z "odpustem". Coś w tym musi być, bo z kim nie rozmawiam (negocjuję), mówi właśnie o "upustach", a nie "opustach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 03.07.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Ostatnio wchodzę do jednej z moich ulubionych hurtowni i zapytałem się ile dostanę opustu na Brassa i powiedziano mi 10%. Stwierdziłem, że w innych miejscach dostanę co najmniej 15% i wtedy dowiedziałem się o ciekawej rzeczy. Na Śląsku 16 czerwca zostało podpisane porozumienie pomiędzy paroma większymi hurtownikami, że nie będą dawać większych opustów niż 10% na Brassa . W bardzo złym humorze sprawdziłem jak się ma to do rzeczywistości. Hurtownie które wcześniej dawały mi 15% opustu wycofały się z tej oferty. Zaproponowano mi w niektórych 13% i powiedziano: "Więcej nie możemy, a i tak daliśmy za dużo jakby się ktoś tam dowiedział to byśmy stracili swoje stałe rabaty" . Ale całe szczęście znalazłem bez problemów dostawców niezależnych i hurtownie, które nie zgodziły się na taką umowę gdzie 15% rabatu dostaje się na starcie . Poza tym małopolskie hurtownie (do których mam jakieś 20km) wcale nie się nie przejmują tym co się dzieje na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 11.07.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Pochodziłem, popytałem i dowiedziałem się, że BRAAS daje hurtowniką opust 22%. Hurtownik jeszcze jest obciążany transportem. Na śląsku teoretycznie mówi się o tym ze opust dla klienta nie powinien byc wiekszy niz 10%, ale nikt tego nie przestrzega. Na razie mam 17%, ale inny dostawca powiedział mi że da mi 10% bo nie może powiedzieć inaczej, ale kwotowo bedzie mniej niz 17%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 11.07.2003 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Jestem po dzisiejszych rozmowach w temacie dachowki: Rup sirius angoba- 15%Wiekor L15 angoba - 16%Dach 500m2. Chce kupic lacznie z rynnami ewentualnie wiezba. Prosze o info jesli ktos w okolicach wawy dostal cos wiecej.Poprosze rowniez o namiary na dobre sklady z dachowkami. Maluszek - gdzie ten Creaton tak dobrze sprzedaja?Bede wdzieczny za info. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKR 15.07.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Właśnie kupiłem Creatona karpówke z 14 % upustem więc jeżeli te 25 % to prawda to chyba jestem kiepskim negocjatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 15.07.2003 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Ostatecznie zdecydowałem się na Unibet esówka- na dach. podstawową 17, na dodatki 15%. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bd 15.07.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 i co w końcu wybrałeś? Czy masz zauwanie do dachówek betonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 15.07.2003 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Wybrałem j.w. myślę że nie będę żałował. Na dachu rodziców dach. cementowa (robiona w betoniarni "za rogiem") leżała 25 lat. Myślę że będzie to problem moich dzieci a może wnuków (jeśli oczywiście będą chcieli mieszkać ze starymi). P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 17.07.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Przed chwilą dowiedziałem się, że hurtownie we Wrocławiu, handlujące Braasem zawarły porozumienie o opuście 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.07.2003 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Jestem z okolic Wrocławia, też interesuje sie Brasem lub Unibetem, na obie dachówki mam zapewniony opust 22%pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts