mc 17.07.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Gdzie dają opust 22 % ?Jutro kupuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 18.07.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 z 22% opustem ja też z chęcią kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 18.07.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Gościu - wejdź na wątek "gdzie kupować we Wrocławiu" i podziel sie namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 18.07.2003 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 na Brassa dostałem 16% - podwójna s-ka, 230 mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 18.07.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 A propos Brassa i Unibet'a: jeden ze sprzedawców, niezbyt przychylnie wypowiadający się o Brassie pokazał mi dachówki obu firm, tak do porównania. I miał rację:Brass: jakieś nadlewki betonu w dolnch krawędziach i braki (nie za duże, ale w porównaniu z Unibetem widoczne), wierzchnia warstwa - bardzo porowata, w porównaniu z Unibetem - tandeta. Czy macie podobne doświadczenia, czy tylko sprzedawca sprytnie przedstawił mi towary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Opust, upust ... , ja tam wolę po staremu - UPUST.Nie trzeba się za bardzo wymądrzać, wystarczy sprawdzić w encyklopedii.Ja sprawdziłem i oba wyrażenia są poprawne!!Niech więc żyje upust! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 29.07.2003 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Sprawdza się w słowniku języka polskiego a nie w encyklopedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.07.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ten "opust" zupełnie mi nie leży, wręcz mnie irytuje... Skoro przyjęło się w naszym języku popularne słowo "upust" to po co reaktywować jakieś staropolskie dziwolągi... A może zapytać MIODKA??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 29.07.2003 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 To mnie na Braasa dali 11% na euronit 12% a ten unibeton to co to jest? PS proponuję RABAT nieźle brzmi [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 30.07.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Grzegorz ma rację, brzmi jak z jakiejś regionalnej gwary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 30.07.2003 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Zamykając wątek:juz kładą mi esówkę Unibetu. A co do opustu i upustu (wg słownika j. polskiego PWN): opust m IV, D. -u, Ms. opuście, blm1. hand. &zniżka ceny kupna, przyznawana nabywcy przez sprzedawcę (zwykle przy zakupach hurtowych); rabat, bonifikata&Udzielić opustu.Hurtownia otrzymuje od wydawcy książki z opustem od ceny katalogowej. 2. sport. &w ćwiczeniach gimnastycznych: ruch kończyn lub tułowia ku dołowi& upust m IV, D. -u, Ms. ~uście; lm M. -y1. &odprowadzenie nadmiaru cieczy, pary lub gazu ze zbiornika albo z jakiegoś urządzenia&Dzięki szybkiemu upustowi ciśnienie pary spadło.Upust wody ze zbiornika retencyjnego.Δ med. Upust krwi &zabieg leczniczy (dziś rzadki) polegający na nakłuciu lub nacięciu żyły, zwykle łokciowej, i wytoczeniu pewnej ilości krwi (np. w nadciśnieniu)&◊ Dać czemuś (np. oburzeniu, niechęci, łzom, goryczy) upust &dać czemuś ujście, pofolgować sobie w czymś; wyładować się& 2. &urządzenie do odprowadzania, spuszczania wody ze zbiornika, kanału itp.; śluza, spust&Otworzyć, zamknąć upust.Wybudować dodatkowe upusty. Więc daję upust swojej niechęci do upustu i życzę dużych opustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 30.07.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Pawle, do słownikia zajrzałem juz tygodnie temu, po twoim pierwszym poście w tej sprawie . Niemniej mądra definicja nie przekonuje mojego ucha. Ono krzywi się na opust , choć przyznaję - teoretycznie wygląda na to, że masz racje. hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2003 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Euronit 20%Braas - czekam ... tymczasem około 12% ale to była wstępna wycena.Jeśli braas da tyle co Euronit to wezmę braasa, chociaż w wycenie katalogowej całego dachu jest ciut droższy, ale mają podobno lepsze farby . CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 30.07.2003 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 witam Ciekawe gdzie dostałeś upust 20% na euronita? A jeśli chodzi o Braasa to słyszałem dokładnie odwrotnie: Braas ma farby polimerowe (trwałość 5 lat) Euronit ma farby akrylowe, co przy ich znacznie dłuższej trwałości i samoczyszczeniu przekonuje bardziej niż oferta Braasa. Ciekawostką jest fakt, że mój kolega odwiedzając głównego mechanika produkcji Braas Polska, usłyszał mniej więcej tekst: "... Panie jak by Pan wiedział i widział jak to się produkuje to by Pan nigdy nie kupił, nie polecam.." ciekawe co miał na myśli? A mój kumpel w końcu wybrał blachodachówkę.... Ponawiam pytanie o UNIBETON jak to ma się do ww konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 dzięki za informacje o euronicie i braasie, a te 20% to rzeczywiście - nie wydumane !!! w konkurencji powiedzieli, że cyt. " ten to psuje rynek " i jeszcze coś tam pod nosem ... Ale mnie to nie obchodzi - ja kupuję i chcę to zrobić wiadomo jak najkorzystniej. W końcu mnie też konkurencja psuje rynek och i to jak !!! CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 31.07.2003 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Miły Gościu jeśli możesz zadbać o bliźniego podaj namiary na tego co psuje rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 generalnie wychodzi tak :Dach prosty dwuspadowy 230 m2, wyłaz, ławy kominiarskie 2 szt. folia DACHOWA 2000 g/m2/24h, połączony z garażem, a więc kosze, wszyściutkie elementy do dachu ( bez rynien i obróbek), żadnych plastikowych nieoryginalnych wykończeń. Euronit S dachówka - cały dach - 9 100 zł brutto,Braas Celtycka - cały dach - 9 500 zł brutto, I co wybrać ???Muszę szybko podjąć decyzję. CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Encyklopedia WIEM : UPUST - 1 - budowla hydrotechniczna 2 - upust krwi 3 - 4 - 5 - 6 - bonifikata, rabat, zniżka ceny 7 - 8 - i jeszcze kilka innych znaczeń.Jak widać słownik języka polskiego nie wyjaśnia znaczeń, raczej pisownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 31.07.2003 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Encyklopedia WIEM : UPUST - 1 - budowla hydrotechniczna 2 - upust krwi 3 - 4 - 5 - 6 - bonifikata, rabat, zniżka ceny 7 - 8 - i jeszcze kilka innych znaczeń. Jak widać słownik języka polskiego nie wyjaśnia znaczeń, raczej pisownię. Nie chcę się wymądrzać ale WIEM nie jest tzw. wydawnictwem normatywnym (papier a szczególnie dysk jest cierpliwy) - w przeciwieństwie do słownika PWN. A słownik języka (np. polskiego) tym się różni od sł. ortograficznego, że wyjaśnia właśnie znaczenie i poprawne użycie słowa. Myślę, że warto skończyć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 kurcze chyba pomyliłem wontki, nie - wątki o upustach, sorry - o opustach czy ortografii, gramatyce czy jak tam ?Właściwie nie "sorry" tylko "przepraszam". Piszcie co chcecie, jak chcecie byle na temat.A to co piszecie i jak piszecie świadczy o Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts