Mags 09.05.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No właśnie - rośnie sobie takie coś w rogu mojej działki, niby nie przeszkadza, ale jednak lipa Ktoś się do niej już dobierał, bo widoczne są cięcia po pile. Pytanie - mogę sobie wyciąć na własny rachunek czy muszę mieć jakieś pozwolenie? Chcę usunąć jeszcze przed budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.05.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No właśnie - rośnie sobie takie coś w rogu mojej działki, niby nie przeszkadza, ale jednak lipa Ktoś się do niej już dobierał, bo widoczne są cięcia po pile. Pytanie - mogę sobie wyciąć na własny rachunek czy muszę mieć jakieś pozwolenie? Chcę usunąć jeszcze przed budową. Obowiązkowo wydział ochrony środowiska, piszesz podanie. jest to bezpłatne ale za to nawet "miły" sąsiad nie zaszkodzi , tylko drzewa do 5 lat i owocowe można wycinać bez pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarkGyver 15.06.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Odgrzebię temat, coby nowego nie zakładać.Trochę poszperałem w sieci i...http://infografika.wp.pl/kat,1031349,title,Ile-kosztuje-legalne-wyciecie-drzewa,wid,14466969,wiadomosc.html?ticaid=110c64w porównaniu z Art. 85 ust. 2 Dz. U. Nr 151, poz.1220 daje kosmiczną rozbieżność. Skąd pochodzą cyferki, podane przez infografika.wp.pl?Znajomy niedawno coś tam z działki wycinał i płacił za to jakieś grosze (przynajmniej tak stwierdził). Czyżby w takim razie artykuł na portalu był bardziej wiarygodny niż tekst ustawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts