slaweks1 09.05.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam.Jestem laikiem w dziedzinie budownictwa, dlatego mam pytanie do Was. Na razie posiadam tylko działkę, na której jest już budynek (do rozbiórki). W tym samym miejscu chcę postawić nowy dom (prawie dokładnie w tym samym miejscu). Czy aby uzyskać decyzję o warunkach zabudowy, muszę najpierw rozebrać ten stary? Jest to dla mnie ważne o tyle, że na decyzję o warunkach zabudowy czeka się wiele miesięcy, natomiast rozbiórkę planuję dopiero na wiosnę 2007. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 09.05.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Wiosna 2007 to już tuż, tuż Ale do rzeczy. Przeszedłem tą samą drogę w 2000 roku i jeżeli nic się nie zmieniło to wygląda to tak: Warunki zabudowy dostaniesz bez względu na to co tam teraz stoi. Jak już będziesz miał te warunki to występujesz sobie o pozwolenie na rozbiórkę (obydwie sprawy nie mają ze sobą nic wspólnego). Pozwolenie na budowe też dostaniesz nawet jeżeli dotychczasowy budynek będzie stał (ale wcześniej musisz mieć pozwolenie na rozbiórkę). pozdrawiam, Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.05.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 tu kilka szczegółów http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/przed-budowa/kiedy-pozwolenie_-a-kiedy-zgloszenie_,6320_3363.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweks1 09.05.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dziękuję za szybką odpowiedź W takim razie w przyszłym tygodniu przejdę się do gminy złożyć wniosek. PS. Chodzi oczwywiście o wiosnę 2008 :> Pozdrawiam serdecznie, Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts