RYDZU 26.06.2003 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Jak w temacie. Przepis mówi że można rozbierać niższe niż 8 m i stojące w odległości połowy wysokosci od granicy działki bez projektu (wystarczy poinformować urząd i to wszystko)Projekt muszę zrobić bo budynek stoi w granicy działki. Za diabła nie wiem ile to może kosztować a wypadało by mieć jakąś orientację w cenach przed rozmową. RYDZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 26.06.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Pięć tysięcy, kto da więcej . A tak serio, to jeśli chcesz dostać konkretną odpowiedź to podaj trochę więcej szczegółów : wielkość, rodzaj budynku, itp. Może nawet znajdzie się kilku chętnych na zrobienie takiego projektu. Mógłbym się tego podjąć, jeżeli to w moim regionie (Pomorze Środkiwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 26.06.2003 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 No i jak zwykle zapomniałem o tych najważniejszych detalach Tak orientacyjnie to tak sie przedstawia: Budynek z kamienia, 2 kondygnacje - parter i piętro- chociaż "budynek" to może przesada - z budynku pozostały ściany konstrukcyjne i pozapadane do środka resztki poszycia dachu i fragmenty stropów, niektóre pomieszczenia parteru mają takie "niby piwniczki" w podłodze. Generalnie ruina. Wymiary - wysokość około 7-8m, Długość około 30m. Szerokość 6,5-7 m Długą scianą budynek przylega to terenu będącego we władaniu gminy, a jedną z bocznych do sąsiadów. Mediów żadnych nie ma - zostału poodłączane juz ładnych kilka lat temu. RYDZU PS Lokalizacja budynku - Częstochowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 26.06.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 No to ja odpadam (za daleko), ale za tego typu opracowanie policzyłbym ok. 1000 zł.Jednak na Twoim rynku ceny mogą kształtować się inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM-C 24.02.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Koszt projektu rozbiórki w głównej mierze zależy od tego czy jest dokumentacja budynku (np. inwentaryzacja). Znaczenie ma też rodzaj obiektu do rozbiórki, jego lokalizacja względem innych budynków. Opisanie technologi rozbiórki oficyny budynku 4 piętrowego, z pozostawieniem części frontowej budynku, wymaga większego nakładu pracy niż rozbiórka wolnostojącego domu mieszkalnego. W projekcie muszą znaleźć się ilości materiałów budowlanych pozostałych z rozbieranego budynku (drewno, stal, żelbet, materiały ceramiczne, czasem azbest) Dla standardowego domu jednorodzinnego koszt wykonania projektu rozbiórki powinien się zmieścić w kwocie 1,5 - 2 tys zł ( w zależności od tego czy jest inwentaryzacja). O nietypowych obiektach należy rozmawiać indywidualnie. W razie zainteresowania, wykonujemy takie projekty.501 897 771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belski1 04.07.2014 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Witam ja mam trochę podobna sprawę w centrum miasta mam mała chatkę do rozebrania która stoi od granicy równoległej do chodnika w odległości większej niż połowa wysokości budynku, ale stoi na granicy działki z sąsiadem...czy muszę tez robić projekt rozbiórki??? nie wystarczy ze dogadam się z sąsiadem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.07.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 W prawie budowlanym z żadnej sytuacji (ani rozbiórki ani budowy ani posadowienia budynku) nie ma pojęcia "zgody sąsiada". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts