AAgnieszk 10.05.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam , wyobrażałam sobie, że wybór okien to już czysta przyjemność, niestety to powód to kolejnego stresu.. Wydawało mi się, że złoty dąb będzie ok, dachówkę mam w kolorze czerwona angoba z nazwy, bo wygląda na miedzianą. Wczoraj oglądałam ona w kolorze złotego dębu i jakieś takie za żółte...może z drewna miałyby inny odcień ale kupuję z pcv i mam spory dylemat... jaki kolor będzie pasował do mojego dachu oprócz złotego dębu? Doradzcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 10.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Mi osobiscie tez nie odpowiadal kolor zloty dab do miedzianej dachowki. Sprawa gustu. Rowniez jestesmy na etapie wyboru okien. Najbardziej pasuje mi czeresnia (kirshe) lub macore i te dwa kolory w dodatku bardzo mi sie podobaja. Patrze tez pod kontem pozniejszego urzadzania wnetrza Tutaj mam probke akurat koloru macore i miedzianej dachwoki. Macore jest bardziej czerwony niz zloty dab. Bardzo pasuje do miedzianej dachowki a jeszcze lepiej wygladala ta czeresia, ale nie mam niestety okleiny w tym kolorze. A ha dachowka to koramic L15 czerwona angoba http://img176.imageshack.us/img176/5807/dachowkapm7.jpg Pozdraiwam-tez Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 10.05.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 ja mam do czerwonej dachówki okna złoty dąb. Moim zdaniem pasuje. Jeździliśmy wybierać okna z dachówką. Przy czerwonej dachówce wybór jest największy. Weźćie pod uwagę to, że dach jest pod innym kątem niż okna i w rzeczywistości zestawienie wygląda nieco inaczej niż przykładając dachówkę do futryny.AAgnieszko nie wszystkim złoty dąb musi sie podobać,.ale trudno o nim powiedzieć, że jest żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 10.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Mam czerwoną dachówke angabowaną. Okna -kolor dąb bagiienny ( ciemno brązowe ) .Potem musicie wybrac kolor parapetów zewnetrznych , kolor rynien, drzwi wejściowych , bramy garazowej, podbitki ,( ogrodzenia). W zasadzie to bedzie decydowac o całości. U mnie to wszystko jest ciemno brazowe. Łatwo dobiera sie do niego inne dodatki . Jak narazie odkryłam jedną wadę tego koloru - znać kurz na parapetach. Niedługo bedę się wprowadzać i naprawdę to co mnie mocno zmęczyło przy budowie domu to właśnie konieczność dokonywania wyborów ( albo udreka ,że sie źle wybrało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 10.05.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Mam czerwoną dachówke angabowaną. Okna -kolor dąb bagiienny ( ciemno brązowe ) .Potem musicie wybrac kolor parapetów zewnetrznych , kolor rynien, drzwi wejściowych , bramy garazowej, podbitki ,( ogrodzenia). W zasadzie to bedzie decydowac o całości. U mnie to wszystko jest ciemno brazowe. Łatwo dobiera sie do niego inne dodatki . Jak narazie odkryłam jedną wadę tego koloru - znać kurz na parapetach. Niedługo bedę się wprowadzać i naprawdę to co mnie mocno zmęczyło przy budowie domu to właśnie konieczność dokonywania wyborów ( albo udreka ,że sie źle wybrało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 10.05.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Zgodze sie, ze dach bedzie mial inny odcien, bo pod innym kontem pada swiatlo, ale to bedzie wciaz ta sama temperatura barwowa Widzialam kolor rozany z ta dachowka i tez slicznie wyglada, mimo, ze jest duzo ciemniejszy. Na punkcie kolorow to mam jobla i bardzo denerwuje mnie kiepski wybor w ofercie wielu firm. M. twierdzi nie raz, ze przesadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.05.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 u nas jest miedziana angoba Creatona ( i wygląda jak miedziana), okna orzech i bardzo ładnie pasują. Złoty dąb do takiej dachówki mi nie pasuje (właśnie taki za żółty jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 10.05.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ja mam dachówkę L-15 czerwoną angobę koramica i do tego okna w kolorze ciemny orzech, ktory tak na prawde jest srednim orzechem. Okna z kolorze złoty dąb tez moim zdaniem wyglądają ok. Wszytskie dodatki, tzn brama, drzwi, podbitka beda ciemnobrązowe, elewacje planuję w kolorze budyń waniliowy ( nazwa robocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lina 10.05.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Mój mąż uparł się ( jak osioł) na okna złoty dąb, bo były do nich rolety w tym samym kolorze.Dachówkę mamy karpiówkę miedzianą creatona i jak poczytałam wątki o elewacjach - byłam nieźle zesteresowana, że wyjdzie nam mdły koszmarek. Po wstawiemiu okien - kamień z serca, wygląda fajnie, zaskoczyło mnie to że mają taki czerwony poblask i nawet w mocnym słońcu nie są jaśniejsze od dachówki - teraz myślimy nad kolorem elewacji. I powiem szczerze łatwe to nie jest, bo kolor dachówki znienia się co chwilę. pozdrawiam wszystkich wybierających:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 10.05.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 My będziemy mieli dachówkę angobowaną koloru kasztan, a okna mamy ciemny dąb (wyszedł taki ciemny brąz) i ciemnobrązowe rolety - kolor ten pasuje nam do koloru podbitki. Slyszałam, że podstawową zasadą jest zasada nieprzekraczania trzech kolorów na zewnątrz domu. My planujemy: czerwony - dach, ciemny brąz - podbitka i okna, rolety i jeszcze jakiś jasny odcień na elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 12.05.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 My także mamy dachówkę Creatona miedzianą i będziemy mieć okna w złotym dębie oraz bramę garażową i drzwi. Widzieliśmy taki domek w realu i bardzo nam się podobał. W poprzednim domu mieliśmy miedzianego Robena i okna w kolorze machoniu. Był ok ale teraz chcemy jakiejś odmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.05.2007 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Temat okien przerabiam już ponad tydzień, obejrzałam już chyba wszystkie nowe domki w mieście i ciągle wracam do ..... złotego dębu Zauważyłam, że najładniej wygląda od strony pólnocnej, w słońcu jednak nieco zółtawy.Uf... chciałabym mieć to już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitas 14.05.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Do dachówki czerwona angoba (Bogener) wybrałam okna Jezierskiego w obustronnym kolorze orzech. Wydaje mi się, ze do miedzianej angoby to również idealny wybór (nie za ciemne i co najważniejsze nie żółte!!!!!). Ja także mocno napracowałam się przy wyborze odpowiedniego koloru przeglądając tysiace zdjeć w gazetach i internecie oraz domki w realu. Życzę wytrwałości i serdecznie pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.05.2007 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Do dachówki czerwona angoba (Bogener) wybrałam okna Jezierskiego w obustronnym kolorze orzech. Wydaje mi się, ze do miedzianej angoby to również idealny wybór (nie za ciemne i co najważniejsze nie żółte!!!!!). Ja także mocno napracowałam się przy wyborze odpowiedniego koloru przeglądając tysiace zdjeć w gazetach i internecie oraz domki w realu. Życzę wytrwałości i serdecznie pozdrawiam !!!! Czy mogłabyś pokazać te okienka w zestawieniu z dachem? Orzech też mi chodzi po głowie ale wydaje mi sie za ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 14.05.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Do dachówki czerwona angoba (Bogener) wybrałam okna Jezierskiego w obustronnym kolorze orzech. Wydaje mi się, ze do miedzianej angoby to również idealny wybór (nie za ciemne i co najważniejsze nie żółte!!!!!). Ja także mocno napracowałam się przy wyborze odpowiedniego koloru przeglądając tysiace zdjeć w gazetach i internecie oraz domki w realu. Życzę wytrwałości i serdecznie pozdrawiam !!!! Chciałam się zapytać jaki będziesz miała styl w domu. mam wyobrażenie że orzech jest ciemny i obliguje do rustikalu i ciemnych kolorów mebli (orzech albo wenge) Pozxdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 14.05.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 14.05.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 14.05.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 15.05.2007 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Od niedawna możesz mieć także okna w kolorze wenge perlato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 15.05.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Chciałam się zapytać jaki będziesz miała styl w domu. mam wyobrażenie że orzech jest ciemny i obliguje do rustikalu i ciemnych kolorów mebli (orzech albo wenge) Pozxdrawiam Nie do konca sie zgadzam, bo ja mam ciemno orzechowe okna w srodku i ide w jasne kolory i styl nowoczesny. Przyznam tylko, ze mam troche problemu z doborem kuchni, tzn koloru batow i frontow do okien( wlasnie robie jej projekt). Mi sie np nie podobaja biale okna w srodku, bo tak mi wszystko wygląda plastikowo, Ciemny kolor okien jest bardzo domowy i absolutnie kazdy styl mozna do niego dobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts