Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka w kolorze czerwona angoba, jaki kolor okien????????

Recommended Posts

Nie do konca sie zgadzam, bo ja mam ciemno orzechowe okna w srodku i ide w jasne kolory i styl nowoczesny. Przyznam tylko, ze mam troche problemu z doborem kuchni, tzn koloru batow i frontow do okien( wlasnie robie jej projekt). Mi sie np nie podobaja biale okna w srodku, bo tak mi wszystko wygląda plastikowo, Ciemny kolor okien jest bardzo domowy i absolutnie kazdy styl mozna do niego dobrac

Ja bym chciała kuchnię w kolorze czereśni z jasnym blatem (może ciemnym) i mama wrażenie że okna orzechowe nie będą pasować chociaż bardzo podobają mi się na elewacji.

Pozdrawaim

Khm.. nie do końca zdajecie sobie sprawę jakie są możliwości wyboru kolorów.. możecie np. wziąć jakąś okleine drewnopodobną od zewnątrz ciemną, a od środka okleinę drewnopodobną ale białą.. Wygląda ona jak normalne drewno pomalowane na kolor .. khm.. biały ;) Bynajmniej nie wygląda "plastikowo". Inna sprawa, że nikt oprócz nas takich okien nie zrobi :)

pzdr

Piotrek Jezierski

PPH Jezierski

Wiem jedno, na pewno będą szprosy w kolorze okna 18mm grubości....do końca tygodnia będę miała chyba z 10 wycen i to będzie najwyższy czas by podjąć decyzję... podobają mi sie też ona od Jezierskiego, ale podobno ostatnio zdrożał, więc nawet nie robiłam wyceny, a szkoda, bo widziałam jego złoty dąb i nawet nie wydawał mi się żółtawy... :wink: :)
mamy czerwona ceramiczna dachówkę i do tego właśnie okna w kolorze złotego dębu. jak dla mnie swietnie harmonizują ze sobą. W tym kolorze (może odrobinę jasniejsze) mamy też krokwie
mamy czerwona ceramiczna dachówkę i do tego właśnie okna w kolorze złotego dębu. jak dla mnie swietnie harmonizują ze sobą. W tym kolorze (może odrobinę jasniejsze) mamy też krokwie

Jeśli to nie kłopot pochwal się domkiem chetnie zobaczę jak sie ma czerwona angoba do złotego dębu... :p

postaram sie wkleić zdjęcie ale niewiele będzie widać:( . Elewacja jest w trakcie ocieplania/tynkowania i ramy okien sa zaklejone, no ale krokwie i dach widac :D

pierwsze - okno niestety zaklejone, ale krokwie widoczne:

http://images20.fotosik.pl/348/13d26d26d1cefe29med.jpg

cały domek

http://images20.fotosik.pl/336/85a6453237273b06med.jpg

za dni parę skończa tynkowac to poodklejamy opaski i wtedy zrobię lepsze zdjęcia.

Tutaj mam probke akurat koloru macore i miedzianej dachwoki. Macore jest bardziej czerwony niz zloty dab. Bardzo pasuje do miedzianej dachowki a jeszcze lepiej wygladala ta czeresia, ale nie mam niestety okleiny w tym kolorze.

A ha dachowka to koramic L15 czerwona angoba ;)

http://img176.imageshack.us/img176/5807/dachowkapm7.jpg

Pozdraiwam-tez Agnieszka ;)

Bardzo podoba mi się ten kolor okleiny, czereśnia również ale czy można dostać drzwi w tym kolorze i bramę garażową? Bramę wudziałam tylko w kolorze złotego dębu i machoniu.

Pozdrawiam

Niestety okienka jeszcze nie są zamontowane (czekaja na montaż) ale szprosy też mam 18 milimetrowe :D . Proszę się nie zrażać cenami tylko poprosić o wycenę okien Jezierskiego. Ja co prawda zamawiałam w grudniu ale też krążyła opinia, ze to jedne z droższych okien. Prawda jest taka, że tanie nie były ale znacznie drożej zażyczyli sobie w M&S (chyba Pomorska Fabryka Okien-o ile dobrze pamiętam) oraz Avante (na profilach Deceunik). Okienka Jezierskiego (Elite) są bardzo ładne i wygladają na solidne. Przejrzałam masę opinii na forach i nie spotkałam się z krytyka jakości tych okienek. To mnie przekonało. Poza tym pozostaję pod wrażeniem fachowości obsługi u dealera (firma Mróz w Łodzi). Gorąco polecam!!!!!!!
A jeśli chodzi o zestawienie kolorystyczne to widziałam okna orzech (przy czerwonej dachówce) w domku niedaleko Łodzi. Bardzo dobry efekt, który mnie przekonał. Absolutnie nie za ciemne, wręcz w sam raz. Moim zdaniem za ciemny jest dąd bagienny. Jeśli chodzi o dobór mebli kuchennych to też planuję ciemne (w kolorze okien) raczej w stylu rustykalnym (blat jasny-granitowy najchętniej :D) . Sądzę jednak, że jasne meble (nawet nowoczesne) też będą się nieźle komponowały. Może wtedy zamiast klamek okiennych w kolorze stare złoto wybrać coś w srebrze :D ? Serdecznie pozdrawiam.