mamamatinka 10.05.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 bardzo proszę o radę. Mam wycenę stropu terriva w opcji z pustakami zużlobetonowymi i keramzytowymi. Różnica w cenie wynosi 2 tys. Czy jest waszym zdaniem sens kupować te droższe (keramzytowe)?? Czy walory jakośicowe są warte tej różnicy w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.05.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Moim zdaniem nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.05.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 a witaj, Geno, można na ciebie ekspresowo liczyć no ja własnie tez tak myslałam, że chyba nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.05.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 a witaj, Geno, można na ciebie ekspresowo liczyć no ja własnie tez tak myslałam, że chyba nie ma sensu. Lepiej zainwestowac w izolację akustyczną np. (styropian akustyczny) na stropie. Ja przynajmnie nie znalazłem poza sloganami żadnych argumentów "za" , markietingowcy coś tam tylko forsują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.05.2007 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 dzięki, geno, serio przeczytałes książkę "Właściwości betonu"??? od deski do deski ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.05.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 dzięki, geno, serio przeczytałes książkę "Właściwości betonu"??? od deski do deski ?? Kiedys się zdarzyło - stare i nowe wydanie. Ciekawie wyglada porównanie , bo oba dzieli chyba około 20 lat i pozornie w dziedzinie bez tajemnic można znaleźć duzo nowych teorii, więc przed dogłebnym poznaniem betonu jeszcze troche drogi jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 10.05.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Keramzytowy będzie lżejszy i cieplejszy. Pytanie czy to potrzebne. Jeśli nie to za 2 tys więcej nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 10.05.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ja pokusiłem się na pustaki keramzytobetonowe i teraz jak wieszam np żyrandole, to myslę, czy nie pospadają. Ale fakt, że na razie wszystkie wiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.05.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 dzięki wam!!! chyba moje wątpliwości zoastały rozwiane. te 2000 zainwestuje lepiej w lepszą izolację stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 26.07.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 forumowicze - odnawiam niejako wątek, a jeśli tu nikt nie odpowie założę nowy bo sprawa dość pilna. Nasza terriva właśnie się układa i nas i majstra (który de facto terrivę z żużlobetonu układa po raz pierwszy) niepokoi trochę fakt, że bloczki są bardzo nierówne pod wzgledem jakości - niektóre są fajne wytrzymałe, dobrze zawirowane, nie widać w nich grubego kruszywa są gładkie a inne (z innej daty produkcji) są o wiele gorsze zrobione jakby z orzeszków arachidowych - z grubego źle zawirowanego kruszywa. Majster stanął na dachu na jednym takim bloczku a on pod nim pękł. Na każdej palecie jest niby atest, ale teraz pytanie jest takie - czy tego typu różnice w właściwościach w wyglądzie mieszczą się w normie czy po prostu część materiału nadaje się do reklamacji???? Jakie są tolerancje dla takich bloczków żużlobetonowych???? No i pytanie najważniejsze, czy ze względu na te słabsze bloczki stop będzie wystarczająco wytrzymały??? Jutro chłopaki mają układać dalej a ja sama nie wiem czy podjemować jakies kroki czy poprostu wrzucić na luz. Pomóżcie!A, bylismy u sąsiada który też się buduje i jego strop wygląda de facto tak samo jak nasz jeśli chodzi o strukturę bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.07.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Wytrzymałośc stropu będzie ok. Te bloczki to tylko wypełniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 26.07.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 dzięki, czyli mam wrzucić na luz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.07.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 forumowicze - odnawiam niejako wątek, a jeśli tu nikt nie odpowie założę nowy bo sprawa dość pilna. Nasza terriva właśnie się układa i nas i majstra (który de facto terrivę z żużlobetonu układa po raz pierwszy) niepokoi trochę fakt, że bloczki są bardzo nierówne pod wzgledem jakości - niektóre są fajne wytrzymałe, dobrze zawirowane, nie widać w nich grubego kruszywa są gładkie a inne (z innej daty produkcji) są o wiele gorsze zrobione jakby z orzeszków arachidowych - z grubego źle zawirowanego kruszywa. Majster stanął na dachu na jednym takim bloczku a on pod nim pękł. Na każdej palecie jest niby atest, ale teraz pytanie jest takie - czy tego typu różnice w właściwościach w wyglądzie mieszczą się w normie czy po prostu część materiału nadaje się do reklamacji???? Jakie są tolerancje dla takich bloczków żużlobetonowych???? No i pytanie najważniejsze, czy ze względu na te słabsze bloczki stop będzie wystarczająco wytrzymały??? Jutro chłopaki mają układać dalej a ja sama nie wiem czy podjemować jakies kroki czy poprostu wrzucić na luz. Pomóżcie! A, bylismy u sąsiada który też się buduje i jego strop wygląda de facto tak samo jak nasz jeśli chodzi o strukturę bloczków. To chyba jest nie majster tylko "majster" skoro łazi po bloczkach - chodzi się po ułozonych deskach gr. 32 mm np. opartych na belkach (kratownicach), nejlepiej w węzłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 27.07.2007 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 o tu muszę stanąć w obronie majstra - mea culpa - to ja się źle wyraziłam bo on właśnie mi poweidział, że po desce szedł i bloczek pod deska pękl i spał, ale poniewaz nie bardzo sobie umiałam to wyobrazić jak leży ta deska to tak skrótowo napisałam, ale majster jest w porzo - nie spacerował po samych pustakach )) Także przepraszam za moją nieścisłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 o tu muszę stanąć w obronie majstra - mea culpa - to ja się źle wyraziłam bo on właśnie mi poweidział, że po desce szedł i bloczek pod deska pękl i spał, ale poniewaz nie bardzo sobie umiałam to wyobrazić jak leży ta deska to tak skrótowo napisałam, ale majster jest w porzo - nie spacerował po samych pustakach )) Także przepraszam za moją nieścisłość. Więc deska była cokolwiek zbyt "cienka" bo nie powinna się aż tak uginać aby pod człowiekiem poprzez deskę pękł pustak. Niemniej jednak,moze rzeczywiście jakieś słabe pustaki - przy pompie trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Niemniej jednak,moze rzeczywiście jakieś słabe pustaki - przy pompie trzeba uważać. czyli przygotować parę worków po cemencie na zatykanie garów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.07.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Niemniej jednak,moze rzeczywiście jakieś słabe pustaki - przy pompie trzeba uważać. czyli przygotować parę worków po cemencie na zatykanie garów Też. Można tez bardziej Pr0 - ułozyć je na folii i zadeklowac zaprawą cementową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.07.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 chodziło o moment betonowania, kiedy gar mógłby pęknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.07.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 chodziło o moment betonowania, kiedy gar mógłby pęknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.07.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 chodziło o moment betonowania, kiedy gar mógłby pęknąć Jesli ktoś już kiedyś używał pompy to zacznie od miejsca w którym nie pęknie np. wieńca , zresztą najpierw to i tak jak wiesz trzeba rzeczywiście znaleźć gdzieś miejsce jak będzie pompa pluła żwirem i wodą niemalże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts