piotru7 10.05.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Jak powinno być prawidłowo podłączone naczynie wzbiorczew instalacji otwartej, kocioł na opał stały.Mam zbiornik który ma z dołu wejscie 1 cal, z boku 3/4 calaa z góry 1/2 cala.Widziałem parę schematów, ale na jednym było podłączenie zbiornika z dołuz rury zasilającej grzejniki a w drugim schemacie było podłączenie z góry ruryzasilającej, a z dołu zbiornika był powrót. Gdzieś jeszcze widziałem że byłozmostkowane jedną rurą podłączenie i dolne i górneNo i tu mam dylemat czy wystraczy doprowadzić tylko jedną rurę z pionuczy trzeba dwieW obu przypadkach z boku zbiornika było odprowadzenie do kanalizy.Dzięki za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 10.05.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Rura wzbiorcza (1") od dołu.Przelew do kanalizacji (3/4") z boku.Odpowietrzenie (1/2") z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 10.05.2007 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Rura wzbiorcza (1") od dołu. Przelew do kanalizacji (3/4") z boku. Odpowietrzenie (1/2") z góry. A rura wzbiorcza z nitki zasilającej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 wzbiorcza bezposrednio od kotła do naczynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 10.05.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Rura wzbiorcza (1") od dołu. Przelew do kanalizacji (3/4") z boku. Odpowietrzenie (1/2") z góry. A rura wzbiorcza z nitki zasilającej? ważne żeby była wpieta jeszcze PRZED wszelkimi zaworami, filtrami, pompami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts