Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dyskryminacja

pitbull

Recommended Posts

Frankai, szefie musimy sie bronic. Za duzo pieknych kobiet nas atakuje.

Przede wszytskim przy rozmowie musza byc dobre fliudy i chec dogadania a nie dokopania drugiemu. Zwizek ma sie uzupelaniac nawet przeciwnosciami.

Co do Angileskiego tao faktycznie nie maja takiego problemu z formami czsu przeszlego. Ale mamy jezyk bardziej gramatycznie skomplikowany w zwiazku z tym po prostu uzywajmy formy biernej.

Skoro artykuly Muratora sa redagowane gramatycznie, interpunktowo itp. to najwyzszy czas wprowadzic to samo w internecie. W koncu zasady sa te same.

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A może po prostu:

CO W NASZYM MURATORZE?

Skomentuj artykuły z "Muratora" - zgadzasz się, masz inne doświadczenia, chcesz coś dopowiedzieć...

Przyznam szczerze ta forma: "Przeczytała(e)m w" jest dla mnie ciężka do strawienia, kojarzy mi się z wypełnianiem formularzy - "gotowców" lub ankiet, a poza tym stawia nas facetów w nawiasie.

Alanta - nie słyszałem o paleniu biustonoszy, ale brzmi to idiotycznie; pali się papierosy, ogniska, węgiel, ale nie wiedziałem, że biustonosze też są do palenia :???:

Z tą swoją męskością, to nie przesadzaj - o ile potrafiłem zobaczyć to na zdjęciu wyglądasz jak normalna dziewczyna. A to że mózg masz męski... Jest ponoć coś takiego jak płeć mózgu. Poza tym - jak wszystkie dziewczyny byłyby identyczne, to byłoby trochę zbyt monotonnie.

Pitbull - zgadzam się z teorią przeciwności. Jak moja żona byłaby taka jak ja - to chyba bym tego nie zdzierżył. Taki spokój, że nic tylko zabić się własną pięścią. Dzięki temu, że jest inaczej, to coś iskrzy między nami, a czasem tak bardzo, że lecą pioruny :lol: W końcu przyciąganie jest na linii S-N, a nie S-S czy N-N. Poza tym, co należałoby pomyśleć o dziewczynie, która tak jak ja oglądałaby się za innymi dziewczynami? :lol:

Budowlaniec - nawias mnie nie obchodzi, ale faktycznie głupawo to wygląda. Ja zawsze takie tekściki czytam dla zgrywy bez nawiasu - więc tu będzie "przeczytałaem".

Alanta - nie widzę "Twoich" buźek. Może jak zrobisz odstęp przed buźką, to je zobaczę? Oczywiście, że cechy przynależne płci odnoszą się do uśrednionego osobnika. Powiedzmy 8 na 10 facetów ma lepszą orientację przestrzenną od kobiet, a np. 1 na 10 jest lepszy w języku. Obcym naturalnie :wink:

Ja jeszcze wyróżniłbym inne grupy - np. facet w czapce za kierownicą. Na takiego, to trzeba bardziej uważać niż na blondynkę z zielonym listkiem. Nawet chyba wiem dlaczego.

Kiedyś mi się trafił takowy nabłyszczony, co to mi groził palcem bo za późno hamowałem i chyba naruszyłem strefę 2m wokół niego. Za drugim razem to już wysiadał z samochodu. Wydaje mi się, że był to typ gościa, który za oszczędności całego życia kupił sobie peżocika i nawet nie pomyśli, że za 2 lata jak mu wyjdzie pakiet ubezpieczeń, to nie będzie go stać na zapłatę takowego.