Arkadly 26.06.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Złożyłem podanie o pozwolenie na budowę, po miesiącu otrzymałem do uzupełnienia (same drobnostki). Oddałem ponownie po niecałym tygodniu i czekam...Pytanie 1) Ile czasu może urząd rozpatrywać uzupełnioną dokumentację i ile razy mogą żądać uzupełnienia dokumentacji.Pytanie 2) Czy jeśli nie skończą rozpatrywać podania do 11 lipca obejmuje mnie nowe prawo budowlane i w jakim stopniu (czy np. będę musiał dokupić 4-ty komplet projektu)? Chodzi mi o stronę prawną zagadnienia, ale jeśli ktoś chce mnie zdołować i napisać jak długo walczył proszę bardzo. Arkadly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 26.06.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Obowiązuje Cię "stare" prawo budowlane , niezależnie od tego, ile razy i jak długo urząd Cię będzie jeszcze "przytrzymywał" . Sprawy rozpoczęte podpadają pod prawo obowiązujące w dniu złożenia w urzędzie (jest to ogólna zasada). Patrz ostatni Murator, komentarz do nwego prawa budowlanego, ostatni akapit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts