agakz 10.05.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Jestem kompletnym laikiem i nie wiem gdzie uzyskać interesujące mnie informacje: szukam domu dla mojej rodziny i rodziców. Chcemy mieszkać blisko, ale nie razem. Zamiast dwóch niezależnych pięter, wolelibyśmy 2 domy - mały domek dla rodziców w głębi działki. Takich rozwiązań widziałam dużo, ostatnio nawet 2 niemałe domy na 400 metrowej działce. To już przesada, ale gdybyśmy kupili 1 dom na działce rzędu 600-800m2, jak sprawdzić czy będę mogła dobudować drugi, mały? Nie zależy mi na dużym ogrodzie więc tym się nie martwię.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 10.05.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Przede wszystkim zapoznać się z warunkami zabudowy w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 11.05.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Przede wszystkim zapoznać się z warunkami zabudowy w gminie. Dokładnie - np. u mnie zabudowania wg planu zagospodarowania nie mogą zająć więcej niż 25% powierzchni działki - i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.05.2007 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Plan określa %, ale również linię zabudowy? Mogę mieć 25% ale np 15% z przodu a 10% w tyle działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 12.05.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Kupujac nawet dużą działke nie koniecznie na całości będzi mozna sie budować, gdyz działka tylko na kilku arach może byc budowlana a reszta działki ( co jets dość częste) jest rolna .Mozna to sprawdzić np w geodezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts