Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe BK z Ytonga

Bartt

Recommended Posts

Podobno Ytong zaczął dodatkowo robić bk o wymiarach dokładnie takich jak polscy producenci np. 24*24*59, bez PW i bez uchwytów.

Czy ktoś to już kupił? - jak z jakością, rabatem i ceną - czy jest to droga/tańsza/tania wersja dalej dobra jakościowo?

Pytam, bo zaproponował mi to hurtownik - cena wyższa niż bk z Milicza o jakieś 60gr/sztuka, ale może da się taniej - pytanie czy warto

Gość rtp
Podobno Ytong zaczął dodatkowo robić bk o wymiarach dokładnie takich jak polscy producenci np. 24*24*59, bez PW i bez uchwytów.

Czy ktoś to już kupił? - jak z jakością, rabatem i ceną - czy jest to droga/tańsza/tania wersja dalej dobra jakościowo?

Pytam, bo zaproponował mi to hurtownik - cena wyższa niż bk z Milicza o jakieś 60gr/sztuka, ale może da się taniej - pytanie czy warto

Mam wycenę za 37 zł za mkw - nazywają to suporex- na palecienazywa się bk autoklawizowany, z tego bedzie mój dom ( itong normalny wycena

60 zł ) róznicy golym okiem nie widac

JA też buduję właśnie z tego Ytonga. Potwierdzam, że jakość jest bez zastrzeżeń. Bloczki są barzdo równe i na palecie nie więcej niż 3 lub 4 lekko poobijane. Jak narazie zużyłem koło 35 palet i były tylko 2 bloczki bardiej uszkodzone.

Z transpoetem w okolice Łodzi zapłaciłem 36,70 m2 ale jeszcze przed podwyżką (marzec). Cena w fabryce była 4,40 za bloczek czyli koło 31,0 zł/m2. Kleję na klej psb 11,50 za worek 25kg. Teoretycznie worek powinien wystarczyć na 1 paletę pustaków ale mnie wychodzi nieco więcej koło 1,2 worka na paletę.

Moj murarz też mocno chwali materiał.

Pozdrawiam

Zbychu

Gość rtp

Moja cena 37 brutto ( jeszcze nie przyklepnieta ) ze wszystkim oprocz kleju, chyba kupię drozszy

itongowski klej bo po wymurowaniu jest biały jak bloczki - jestem

estetą i zapłace za to :oops: 20 zł za 20kg worek by Ytong