Bartt 26.06.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Podobno Ytong zaczął dodatkowo robić bk o wymiarach dokładnie takich jak polscy producenci np. 24*24*59, bez PW i bez uchwytów.Czy ktoś to już kupił? - jak z jakością, rabatem i ceną - czy jest to droga/tańsza/tania wersja dalej dobra jakościowo? Pytam, bo zaproponował mi to hurtownik - cena wyższa niż bk z Milicza o jakieś 60gr/sztuka, ale może da się taniej - pytanie czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rtp 26.06.2003 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Podobno Ytong zaczął dodatkowo robić bk o wymiarach dokładnie takich jak polscy producenci np. 24*24*59, bez PW i bez uchwytów. Czy ktoś to już kupił? - jak z jakością, rabatem i ceną - czy jest to droga/tańsza/tania wersja dalej dobra jakościowo? Pytam, bo zaproponował mi to hurtownik - cena wyższa niż bk z Milicza o jakieś 60gr/sztuka, ale może da się taniej - pytanie czy warto Mam wycenę za 37 zł za mkw - nazywają to suporex- na palecienazywa się bk autoklawizowany, z tego bedzie mój dom ( itong normalny wycena 60 zł ) róznicy golym okiem nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 26.06.2003 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Ja właśnie z tego ytonga buduję swój dom. Jakość bardzo dobra, bloczki równiutkie, cena metra kw. 42 zł, nie zdążyliśmy przed podwyżką przez producenta, byłoby jeszcze taniej. Budujemy ścianę dwuwarstwową więc grubość 24 cm, potem ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 26.06.2003 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 rtp, jolana - czy podane przez was ceny to ceny brutto czy netto? - z transportem i rozładunkiem, czy bez? - i wreszcie ile upustu wynegocjowaliście PS Jeszcze jedno, czy klej wliczono w tę cenę, czy płaciliście osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 26.06.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Bartt, cena brutto z transportem i rozładunkiem, klej osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 26.06.2003 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 To jest to dobra cena , Na bk 600 na klej z Milicza uzyskałem z transportem 37,50/m2, więc różnica nie jest już aż tak wielka. PS Targowałaś się ostro czy tak sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbychu 26.06.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 JA też buduję właśnie z tego Ytonga. Potwierdzam, że jakość jest bez zastrzeżeń. Bloczki są barzdo równe i na palecie nie więcej niż 3 lub 4 lekko poobijane. Jak narazie zużyłem koło 35 palet i były tylko 2 bloczki bardiej uszkodzone.Z transpoetem w okolice Łodzi zapłaciłem 36,70 m2 ale jeszcze przed podwyżką (marzec). Cena w fabryce była 4,40 za bloczek czyli koło 31,0 zł/m2. Kleję na klej psb 11,50 za worek 25kg. Teoretycznie worek powinien wystarczyć na 1 paletę pustaków ale mnie wychodzi nieco więcej koło 1,2 worka na paletę. Moj murarz też mocno chwali materiał. PozdrawiamZbychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rtp 28.06.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Moja cena 37 brutto ( jeszcze nie przyklepnieta ) ze wszystkim oprocz kleju, chyba kupię drozszy itongowski klej bo po wymurowaniu jest biały jak bloczki - jestem estetą i zapłace za to 20 zł za 20kg worek by Ytong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts