kolecik 11.05.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Mam w projekcie zbrojenie ław fundamentowych z prętów fi12, a strzemiona fi6 co 30 cm.Co o tym sądzicie? Mam przeczucie, że strzemiona mogą być w większych odległościach i o mniejszych przekrojach?Dodam jeszcze, że dom jest z użytkowym poddaszem i kryty dachówką...Pozdrawiam,kolecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.05.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Jest dobre - zwykle strzemiona co 25-50 cm i min. fi4,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 11.05.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Masz słabe przeczucie, nie kombinuj tylko się trzymaj projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.05.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 a skad to przeczucie? kwota za wieksza ilosc strzemion Cie nie powali tak wiec trzymaj sie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.05.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 a skad to przeczucie? kwota za wieksza ilosc strzemion Cie nie powali tak wiec trzymaj sie projektu Fajne takie medium, z chęcia zatrudniłbym na stanowisku sprawdzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolecik 11.05.2007 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dzięki za rady.Moje przeczucie było oparte na tym jakie zbrojenia widziałem. Zdawało mi się, że strzemiona były mniejsze i bardziej oddalone. Ale faktycznie będę się trzymał projektu.Pozdrawiam,kolecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_211 11.05.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Strzemiona w belkach ław fundamentowych nie są tak istotne. Mają za zadanie jedynie "trzymać" kształt belki. Tak więc ja uważam,że mogą być z drutu o mniejszej średnicy. Po co dawać drut grubszy niż pręty zbrojące. Co innego jest w słupach gdzie strzemiona spełniają ważną rolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.05.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Strzemiona w belkach ław fundamentowych nie są tak istotne. Mają za zadanie jedynie "trzymać" kształt belki. Tak więc ja uważam,że mogą być z drutu o mniejszej średnicy. Po co dawać drut grubszy niż pręty zbrojące. Co innego jest w słupach gdzie strzemiona spełniają ważną rolę Na odwrót drogi kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Strzemiona w belkach ław fundamentowych nie są tak istotne. Mają za zadanie jedynie "trzymać" kształt belki. Tak więc ja uważam,że mogą być z drutu o mniejszej średnicy. Po co dawać drut grubszy niż pręty zbrojące. Co innego jest w słupach gdzie strzemiona spełniają ważną rolę Na odwrót drogi kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.05.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Strzemiona w belkach ław fundamentowych nie są tak istotne. Mają za zadanie jedynie "trzymać" kształt belki. Tak więc ja uważam,że mogą być z drutu o mniejszej średnicy. Po co dawać drut grubszy niż pręty zbrojące. Co innego jest w słupach gdzie strzemiona spełniają ważną rolę Na odwrót drogi kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts