Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

wiem, wiem "szukaj"

otóż szukałam moi mili ale nie znalazłam... :-?

więc tak, buduję dom o pow mieszkalnej 115mkw, ogrzewanie gazowe, woda podgrzewana gazem, kuchenka ELEKTRYCZNA, żadnych prądopijców nie przewiduję...

czyli:

- zasilanie 3 fazowe

- 16,1 kW

- 25A

i teraz pytania:

- co to jest moc przyłączeniowa zasilania rezerwowego??? to chyba przy firmach jak maja jakies ups?? :oops:

- roczne zużycie energii.... mieszkam teraz w kawalerce i przez 3 lata zużyliśmy we dwoje 2500 kWh.... to by dawało ok. 850 kWh rocznie :roll: ...

Skąd mam wiedzieć ile zużyję w domku???? Podpowiedzcie proszę :)

- no i finał... co to są ODBIORNIKI NIESPOKOJNE ???? :lol:

Pomóżcie kobiecie bo nie-mąż geograf i pojęcie ma znikome

:wink:

Pozdrawiam,

Marta

https://forum.murator.pl/topic/78668-wniosek-o-okre%C5%9Blenie-warunk%C3%B3w-przy%C5%82%C4%85cze-energet/

no wiem wiem, ale to z tych emocji :oops:

Własnie zadzwonił geodeta i potwierdził dokonanie podziału i podał numer działki... :D i tak się cieszę :D

Tylko że mnie czas pili, bo muszę WZ do połowy sierpnia dostać bo potem to z planem wchodzą.... i wtedy to na rok mogą wszystko wstrzymać :-?

czyli:

- zasilanie 3 fazowe

- 16,1 kW

- 25A

i teraz pytania:

- co to jest moc przyłączeniowa zasilania rezerwowego?

- roczne zużycie energii....

Zasilanie 3-fazowe - TAK

-25A Prąd zabezpieczenia głównego - TAK

16,1kW - Należy w Zakładzie Energetycznym dowiedzieć się jaka najmniejsza moc umowna odpowiada zabezpieczeniu głównemu 25A i taką moc wstawić.

Zasilanie rezerwowe dla domków rodzinnych nie jest stosowane. Potrzebne jest dla niektórych dużych obiektów.

Roczne zuzycie energii - nie wypełniać