Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkiet Jesion całość

Recommended Posts

Własnie wróciłem z "wybierania" parkietu. I czy może mi ktoś pisnąć czy 150zł/m2 w tym 103 za sam parkiet to dobra cena. Te 150 zł to parkiet I klasa jesion, będzie układany prosto z klepek różnych rozmiarów od 20-36cm, cyklinowanie i 6 - 7 krotne malowanie polskim lakierem (taki wybraliśmy). Powieżchnia do ułożenia to ok. 45m2. Tak więc czy 150zł/m2 za wykonanie parkietu na gotowo to cena dobra?? dobra oczywiście dla klienta :D

Dziekuję za odp., tyklko zastanawia mnie jakie są różnice w cenach pomiędzry regionami. Wczoraj np. rozmawiałem z sąsiadem i on wspominał o cenie 120 zł/m2 bo tak układają w moich regionach, lecz szczerze to nie mogę natrafić na taką cenę. Patrząc na ceny samego I klasy jesiony to wacha sie on od 80-100zł m2 ale to same drewno, a teraz dodać do tego chemię, cyklinowanie i robociznę, no i przede wszystkim notoryczny brak solidnych wykonawców, 150zł też wydaje mi się ceną zadawalającą.

Własnie wróciłem z "wybierania" parkietu. I czy może mi ktoś pisnąć czy 150zł/m2 w tym 103 za sam parkiet to dobra cena. Te 150 zł to parkiet I klasa jesion, będzie układany prosto z klepek różnych rozmiarów od 20-36cm, cyklinowanie i 6 - 7 krotne malowanie polskim lakierem (taki wybraliśmy). Powieżchnia do ułożenia to ok. 45m2. Tak więc czy 150zł/m2 za wykonanie parkietu na gotowo to cena dobra?? dobra oczywiście dla klienta :D

a masz jakąś ekipę z polecenia? Mogę prosić o namiary? Mnie zaśpiewali 102 zł za ułożenie plus chemię...