derekpl 11.05.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam Mam następujący dylemat: Kilkanaście lat temu działa stanowiła całość teraz są to dwie oddzielne działki których mieszkańcy delikatnie powiedziawszy się nie lubią.Przypadł nam remont jednego budynku – sprawa ma się w ten sposób.Budynek sąsiedni przylega ścianą do granicy a nasz oddalony jest o około 1 m od niego, część naszego budynku wysunięta jest poza obrys sąsiedniego i w tej części umieszczone jest okno wychodzące na działkę sąsiada.I tu pytanie – podczas remontu chcemy wymienić okna, lecz zastanawia mnie to – czy sąsiad nie może poczynić kroków w celu nakazania nam zaślepienia tego otworu okiennego – na dobra sprawę znalazłem tylko przepisy o granicach i odległościach w budowie domów i to bez okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 11.05.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 To zagróź mu że poczynisz kroki zmierzające do przesunięcia jego domu gdy tylko będzie miał ochotę pomalować elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts