Karolina 26.06.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 ... elewacji. Ja wiem, że wiele osób tego nie robi, ale są tacy co chca zrobić, a nie maja o tym zielonego pojęcia (np. ja). Ten temat nie był chyba jeszcze w Muratorze poruszany, przynajmniej w ciągu ostatnich 3-ech lat. W projekcie mam na naroznikach domu i nad oknami elementy ozdobne. Chciałabym wiedzieć z czego i jak to sie robi i ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.06.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Ja też mam ozdobne elementy wokół okien. Jak to można zrobić? Słyszałam, że są specjalne kształatki ze styropianu a może z czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.07.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Oglądałam takie elementy dekoracyjne z otynkowanego styropianu lub poliuretanu. Są bardzo drogie. Z racji swojej kolosalnej bryły mój dom też będzie musiał mieć takie ozdobniki, żeby swoim wyglądem bardziej przypominał pałac niż stodołę. Mam pomysł na wykonanie domowym sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.07.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Pyrko - napisz coś więcej jeżeli możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 12.07.2003 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 ... elewacji. Ja wiem, że wiele osób tego nie robi, ale są tacy co chca zrobić, a nie maja o tym zielonego pojęcia (np. ja). Ten temat nie był chyba jeszcze w Muratorze poruszany, przynajmniej w ciągu ostatnich 3-ech lat. W projekcie mam na naroznikach domu i nad oknami elementy ozdobne. Chciałabym wiedzieć z czego i jak to sie robi i ile to kosztuje. W domach ze ścianą dwuwarstwową takie elementy ozdobne wykonuje się z styropianu. Później kolejność jest znana: narożniki, klej, siatka, klej, tynk dekoracyjny. Efekt rewelacyjny. W Twoim przypadku może być problem, bo masz ścianę jednowarstwową, którą prawdopodobnie tynkujesz tynkiem mineralnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 14.07.2003 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Mylisz się Zbychu, nie mieliśmy większych problemów z wykonaniem elementów ozdobnych, grunt to dobrzy fachowcy. Daliśmy tynk silikatowy KABE na siatce (baranek). Elementy ozdobne nad oknami ze styropianu (na to siatka, klej i biały tynk), na ganku elementy ozdobne z gotowych kształtek styropianowych (na to tynk). Na narożach domu zrezygnowaliśmy ze styropianu, ale za to zrobiliśmy bruzdy (obrobione katownikami z siatką). Efekt całości - rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.07.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Karolino czy mogłabyś pstryknąć parę fotek tego wykończenia, żeby zobaczyć jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts