mazik20 11.05.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Rozpoczynam budowe i fachowcy (sprawdzeni) proponuja mi stawke godzinowa - 15 zl , niedawno skonczyli dom u sasiada - 200 m2 + garaz na 2 samochody, pod klucz ( z plytkami, podlogami, tylko bez malowania i instalacji i ogrodzenia) w systemie godzinowym wyszlo mu ok. 100tys. za robocizne, dom budowali mu od zera w 8 miesiecyczy to duzo, czy lepiej umawiac sie na m2 i ryzykowac ze beda sie spieszyc kosztem jakosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.05.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ja dziś dostałam : Dom 263 m kw + garaż na dwa samochody ( netto 297) Stan surowy zamknięty : 180.000 materiały 155.000 robocizna Odpowiednio stan surowy otwarty: 117.000 materiały 87.600 robocizna. To póki co najtańsza oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodnik szuwarek 12.05.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 @ mazik20 Jeśli się znasz choć trochę na budowaniu to zapłać od metra i kontroluj ekipę. Jeśli się nie znasz lub nie masz czasu to weź dobrego i pewnie drogiego kierownika budowy, który może i weźmie kilka tysięcy ale przypilnuję, żeby obyło się, bez fuszerek. Jeśli zdecydujesz się na stawkę godzinową to trzeba nad nimi stać całymi dniami, aby robili, a nie siedzieli w krzakach i pili piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata Cywińska 12.05.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 jeżeli trafisz na partaczy to czy zapłacisz im za godzinę czy za m2 jest bez różnicy. Za stawkę godzinową będą dłużej "partolić". Musisz wziąć ekipę sprawdzoną, jeżeli jest taka możliwość obejrzyj to co już zrobili.Jeżeli są solidni to umów się na m2. taniej ci wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 13.05.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Rozpoczynam budowe i fachowcy (sprawdzeni) proponuja mi stawke godzinowa - 15 zl , niedawno skonczyli dom u sasiada - 200 m2 + garaz na 2 samochody, pod klucz ( z plytkami, podlogami, tylko bez malowania i instalacji i ogrodzenia) w systemie godzinowym wyszlo mu ok. 100tys. za robocizne, dom budowali mu od zera w 8 miesiecy czy to duzo, czy lepiej umawiac sie na m2 i ryzykowac ze beda sie spieszyc kosztem jakosci? Nigdy nie zgadzaj sie na stawkę godzinową, zawsze umawiaj sie na konkretną robote. Pozatym 100tyś za samą robotę to drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 13.05.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 [/b]lee28 zrob to sam - będziesz mial dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts