Bidon79 11.05.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 A tu prosimy o komentarze, opinie, porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 11.05.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 witamy serdecznie na forum ludzi samowolnie pakujacymi sie w klopoty, czyli budujacy wlasne domy no i wy tym samym podejmujac ten krok juz macie klopoty i to duze ... tak na prawde to niezapomniana przygoda, stresy jakich jeszcze nie mieliscie i w koncu parapetowka na ktora tak dlugo sie czeka. zaladujcie jakies zdjecia z projektem, dzialka, itd. zycze powodzenia w realizowaniu marzen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 04.06.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witajcie, Gratuluję odwagi - trzeba jej dość dużo by zacząć budowę w tym boomie. Niestety nie otwierają mi się Wasze zdjęcia Równocześnie zapraszam do swojego dziennika - buduję systemem gospodarczym i większość prac wykonuję samodzielnie tak więc służę pomocą a zamieszczone zdjęcia może Was zainspirują Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za powodzenie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.06.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Życzę powodzenia. Ja ruszyłem z budową D29a jakieś 3 tyg. temu. Wprowadziłem mała zmianę w projekcie w postaci piwnicy pod częścią domu (pod kuchnią i sypialniami). Dziś ekipa zaczyna już zalewać strop (tzn. przygotowuje się do tego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 07.06.2007 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 fajny dziennik budowy!!zajrzeliśmy, namiętnie czytamy. Dzięki przyda się bardzo!! też planujemy większość prac wykonać systemem gospodarczym. Bum budowlany...heheh zrobił swoje ale i tak wolimy to niż kupować mieszkanie!! ceny nieporównywalne, że o komforcie życia nie wspomnę Zdjęcia poprawione!! Pichlak i jak ci się widzi D29A już w budowie?? coś byś zmienił??Może założysz dziennik i wkleisz zdjęcia??prześlij link koniecznie!! My też podpiwniczamy dom, bez garażu. Raz się buduje! A co!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 20.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 witamZapraszam do grupy olsztyńskiej...Tez jestem za tym aby Nikielkowo dołaczyć do Olsztyna:)http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=9429&highlight= Co do budowania ..Możecie podac mi namiary gdzie zaopatrywaliście się w materiały : drewno, stal , cegły itp...Ja buduję w Stawigudzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eris 06.08.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam.Ja również jestem "szcześliwą" posiadaczką działki w Nikielkowie,na terenach objętych planem z 1998 roku.Mieliśmy z mężem zacząć budowę wiosną tego roku, a tu, niespodzianka.Mam nadzeję,że wkońcu gmina poważnie podejdzie do tego tematu i uchwali nowy pzp w tym roku.Życzę cierpiwości i wytrwałości Wam i sobie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vpit 29.09.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Temat ze "zniknieciem" planu miejscowego to poniekąd moja niedżwiedzia przysługa zrobiona dla was ale sposób w jaki plan godził w moje interesy był nie do przyjęcia i obiecałem pani burmistrz że plan nie wytrzyma roku i tak się stało. Sory QurczaQ PS. Coś mozolnie ten wasz domek rośnie (tak jak mój) ale widze że ciągle do przodu a to najważniejsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 18.03.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 pozdrawiam i powodzenia w męczarnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 05.10.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Przyszłam powiedzieć dzień dobry dalszym sąsiadom - kiedyś miałam zostać waszymi sąsiadami. Los chciał, że trochę dalej podjęliśmy trud budowy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 07.10.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam, Na innym wątku przeczytałąm Twoj wpis że już mieszkacie w swoim wymarzonym domku Gratuluję i zazdroszczę My zaczynamy wykończeniówkę. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 08.10.2010 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 A mieszkamy, mieszkamy już od lutego!1 Powodzenia w wykończeniu! bo to prawdziwe wykończenie...wszystkiego i domu, i funduszy i czasu i sił... ale za to jakie efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blacky 11.10.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 teraz ja się wpiszę u Was w komentarzach;) coś Wasze zdjęcia nie chcą się ładować...Ale te, które się załadowały i owszem Ale tak po prawdzie to ja z zapytaniem gdzie kupowaliście więźbę i czy polecilibyście to źródło? I jeszcze dodam, że bardzo Wam zazdroszczę, że juz mieszkacie w swoim domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 13.10.2010 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Blacky my kupowaliśmy drzewo w tarktaku w Dłużku, koło Gietrzwałdu (ale nie w tym tartaku po lewej stronie) ale gość już interes zwinął. Porządny chłopina z niego, solidny i uczciwy do bólu ale się przebranżowił.Za to dekarza to mogę polecić naszego jeśli potrzebujecie. Z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 16.10.2010 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 witam. Przepiękna ściana ceglana - może na mój pogląd trochę wpłynąć fakt, iż podobają mi się takie sama właśnie poszukiwałam przepisu na ścianę z płytek cegła jest rozbiórkowa? czy jakiś klinkier "retro"? Poszukuję tynkarzy robiących tynki tradycyjne i kogoś kładącego glazurę (skoro swoich fachowców polecasz to poproszę kontakty na priv, jeśli można). co do reszty to zamierzam trochę sama przy tym pochodzić Podziwiam termin przeprowadzki - ja zamierzam trochę wystopować z obawy przed mrozami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 17.10.2010 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Cegła rozbiórkowa. Mamy z niej kominek, słupy, tą ścianę i murek w jadalni. Daliśmy ją do pocięcia na płytki i z tego zrobiliśmy ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 28.10.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 no właśnie na priv poszło zapytanie o cięcie płytek . Biorę to wszystko na karb antybiotyków, które biorę. bardzo mi się podobają koniki w pokoju dziecięcym - cóż u mnie musi być wszystko na różowo. Ostatnio przy zakupie hameraita usłyszałam pytanie - a różowego pan nie ma? I jeszcze wszystko z Barbią (cytat z córki). zaszczepienie miłości do Kubusia puchatka etc nie wychodzi - cóż przemożny wpływ przedszkola. A mogło być tak pięknie. Eh ...Na razie wygrywam bój o książki. Ale ciekawe jak długo jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 09.11.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 U mnie konie na okrągło. Kolor obojętny. Dostała pasję w genach po matce... Generalnie zwierzęta rządzą u naszej córy. Ciekaw co będzie jak dotrze do przedszkola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 20.11.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 w przedszkolu to narzuci swoje konie innym, albo przejmie różowe barbie. dziękuję na namiary na gościa od cięcia płytek. po podliczeniu stanu finansów chyba będę ciąć rozbiórkową cegłę wiec jadę w poszukiwaniu Pana w Ostrzeszewie. Mam pytanie o ostatnie zebranie sołeckie - coś ciekawego w naszej wsi się będzie działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 20.11.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 witam. Przepiękna ściana ceglana - może na mój pogląd trochę wpłynąć fakt, iż podobają mi się takie sama właśnie poszukiwałam przepisu na ścianę z płytek cegła jest rozbiórkowa? czy jakiś klinkier "retro"? Poszukuję tynkarzy robiących tynki tradycyjne i kogoś kładącego glazurę (skoro swoich fachowców polecasz to poproszę kontakty na priv, jeśli można). co do reszty to zamierzam trochę sama przy tym pochodzić Podziwiam termin przeprowadzki - ja zamierzam trochę wystopować z obawy przed mrozami. NIkielback tynki tradycyjne czyli ręcznie kładzione czy cementowo-wapienne? Ja miałam robione tynki cementowo-wapienne i gipsowe z mieszanki ale maszynowo. Z tynkarzy jestem zadowolona, jesli potrzebujesz namiaru na nich to daj znać na priva. Glazurnicy u mnie mają za "dorosła chwilkę" (jak mowi moja córka) tłumaczenie: DŁUUUŻŻŻSZĄĄĄĄ chwilę zacząć robotę. Na kiedy są Tobie glazurnicy potrzebni ??? Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts