Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Budowa Kasi i Pawła - D29a"

Recommended Posts

witamy serdecznie na forum ludzi samowolnie pakujacymi sie w klopoty, czyli budujacy wlasne domy :lol: no i wy tym samym podejmujac ten krok juz macie klopoty i to duze :D ... tak na prawde to niezapomniana przygoda, stresy jakich jeszcze nie mieliscie i w koncu parapetowka na ktora tak dlugo sie czeka. zaladujcie jakies zdjecia z projektem, dzialka, itd.

zycze powodzenia w realizowaniu marzen... :wink:

• 4 weeks później...

Witajcie,

Gratuluję odwagi - trzeba jej dość dużo by zacząć budowę w tym boomie.

Niestety nie otwierają mi się Wasze zdjęcia :(

Równocześnie zapraszam do swojego dziennika - buduję systemem gospodarczym i większość prac wykonuję samodzielnie tak więc służę pomocą a zamieszczone zdjęcia może Was zainspirują :)

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za powodzenie budowy.

Życzę powodzenia. Ja ruszyłem z budową D29a jakieś 3 tyg. temu. Wprowadziłem mała zmianę w projekcie w postaci piwnicy pod częścią domu (pod kuchnią i sypialniami). Dziś ekipa zaczyna już zalewać strop (tzn. przygotowuje się do tego).

fajny dziennik budowy!!zajrzeliśmy, namiętnie czytamy. Dzięki przyda się bardzo!!

też planujemy większość prac wykonać systemem gospodarczym. Bum budowlany...heheh zrobił swoje ale i tak wolimy to niż kupować mieszkanie!! ceny nieporównywalne, że o komforcie życia nie wspomnę :lol:

Zdjęcia poprawione!!

Pichlak i jak ci się widzi D29A już w budowie?? coś byś zmienił??Może założysz dziennik i wkleisz zdjęcia??prześlij link koniecznie!!

My też podpiwniczamy dom, bez garażu. Raz się buduje! A co!!

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam.

Ja również jestem "szcześliwą" posiadaczką działki w Nikielkowie,na terenach objętych planem z 1998 roku.Mieliśmy z mężem zacząć budowę wiosną tego roku, a tu, niespodzianka.Mam nadzeję,że wkońcu gmina poważnie podejdzie do tego tematu i uchwali nowy pzp w tym roku.

Życzę cierpiwości i wytrwałości Wam i sobie również.

• 1 year później...

Temat ze "zniknieciem" planu miejscowego to poniekąd moja niedżwiedzia przysługa :cry: zrobiona dla was ale sposób w jaki plan godził w moje interesy był nie do przyjęcia i obiecałem pani burmistrz że plan nie wytrzyma roku i tak się stało. Sory QurczaQ

PS. Coś mozolnie ten wasz domek rośnie (tak jak mój) ale widze że ciągle do przodu a to najważniejsze.

Pozdrawiam

• 5 months później...
  • 1 year później...

teraz ja się wpiszę u Was w komentarzach;)

coś Wasze zdjęcia nie chcą się ładować...Ale te, które się załadowały i owszem ;)

Ale tak po prawdzie to ja z zapytaniem gdzie kupowaliście więźbę i czy polecilibyście to źródło?

I jeszcze dodam, że bardzo Wam zazdroszczę, że juz mieszkacie w swoim domku...

Blacky my kupowaliśmy drzewo w tarktaku w Dłużku, koło Gietrzwałdu (ale nie w tym tartaku po lewej stronie) ale gość już interes zwinął. Porządny chłopina z niego, solidny i uczciwy do bólu ale się przebranżowił.

Za to dekarza to mogę polecić naszego jeśli potrzebujecie. Z czystym sumieniem.

witam.

Przepiękna ściana ceglana - może na mój pogląd trochę wpłynąć fakt, iż podobają mi się takie :) sama właśnie poszukiwałam przepisu na ścianę z płytek :) cegła jest rozbiórkowa? czy jakiś klinkier "retro"?

Poszukuję tynkarzy robiących tynki tradycyjne i kogoś kładącego glazurę (skoro swoich fachowców polecasz to poproszę kontakty na priv, jeśli można). co do reszty to zamierzam trochę sama przy tym pochodzić

Podziwiam termin przeprowadzki - ja zamierzam trochę wystopować z obawy przed mrozami.

• 2 weeks później...

no właśnie na priv poszło zapytanie o cięcie płytek :) . Biorę to wszystko na karb antybiotyków, które biorę.

bardzo mi się podobają koniki w pokoju dziecięcym - cóż u mnie musi być wszystko na różowo. Ostatnio przy zakupie hameraita usłyszałam pytanie - a różowego pan nie ma? I jeszcze wszystko z Barbią (cytat z córki). zaszczepienie miłości do Kubusia puchatka etc nie wychodzi - cóż przemożny wpływ przedszkola. A mogło być tak pięknie. Eh ...Na razie wygrywam bój o książki. Ale ciekawe jak długo jeszcze.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

w przedszkolu to narzuci swoje konie innym, albo przejmie różowe barbie.

dziękuję na namiary na gościa od cięcia płytek. po podliczeniu stanu finansów chyba będę ciąć rozbiórkową cegłę :) wiec jadę w poszukiwaniu Pana w Ostrzeszewie.

Mam pytanie o ostatnie zebranie sołeckie - coś ciekawego w naszej wsi się będzie działo?

witam.

Przepiękna ściana ceglana - może na mój pogląd trochę wpłynąć fakt, iż podobają mi się takie :) sama właśnie poszukiwałam przepisu na ścianę z płytek :) cegła jest rozbiórkowa? czy jakiś klinkier "retro"?

Poszukuję tynkarzy robiących tynki tradycyjne i kogoś kładącego glazurę (skoro swoich fachowców polecasz to poproszę kontakty na priv, jeśli można). co do reszty to zamierzam trochę sama przy tym pochodzić

Podziwiam termin przeprowadzki - ja zamierzam trochę wystopować z obawy przed mrozami.

NIkielback tynki tradycyjne czyli ręcznie kładzione czy cementowo-wapienne? Ja miałam robione tynki cementowo-wapienne i gipsowe z mieszanki ale maszynowo. Z tynkarzy jestem zadowolona, jesli potrzebujesz namiaru na nich to daj znać na priva.

Glazurnicy u mnie mają za "dorosła chwilkę" (jak mowi moja córka) tłumaczenie: DŁUUUŻŻŻSZĄĄĄĄ chwilę zacząć robotę. Na kiedy są Tobie glazurnicy potrzebni ???

Monika