Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witam. Okolice Głogowa pozdrawiają :)

Recommended Posts

• 8 months później...
Witaj Wojtku, my tez zaczynamy budować Romę ,mam nadzieję,że w marcu. Będziemy budować systemem gospodarczym,dom od podstaw będzie stawiał mąż,ponieważ z zawodu jest murarzem.Budujemy też w okolicach Głogowa.Mimo rosnących znowu cen materiałów jesteśmy pełni optymizmu i nie możemy się doczekać ... :lol:

Witaj kasiaiwojtek

Roma nie jest moim domkiem :) ale patrzyłam na link który podałeś , i bardzo mi się podoba ,jest piękny :D

Ja wybrałam Feniksa z Atrium ,ale niestety nikt na Forum nie buduje tego domu :-? i jestem w tym osamotniona :cry:

życzę wam wielu sukcesów i cierpliwości w budowaniu Waszego Bajecznego domku. :D

Witajcie. Nasza Roma będzie stała w Kotli.Co do zmian to; wysuneliśmy wykusz o pół metra,wysuneliśmy też daszek nad tarasem o 1m.Zamiast garderoby będzie pralnia[jeszcze nie wiemy czy połączona,w jakiś sposób z łazienką czy tez nie]między kuchnią a salonem prawdopodobnie będzie ściana.Chcemy zrobić strop drewniany i schody drewniane[nie wylewane jak w projekcie].Napiszcie co wy na to.Pozdrawiam :D

Hej.

Z wykuszem świetny pomysł. Pralnia z garderoby? hmm ciekawa koncepcja.

Wy chyba macie odbicie lustrzane.

Schody tez planujemy drewniane ale położone na płycie betonowej, ta płyta zasłania łazienkę na dole. Pod schodami mały schowek lub płyta betonowa tylko nad łazienką.

Strop u nas zostaje wg projektu, przynajmniej na razie.

My poszerzyliśmy cały budynek o 1m dzięki czemu mamy wejście do garażu z wiatrołapu.

z tym że drzwi 02 do pomieszczenia 1.6 znikają, ściana ciągła, oraz drzwi uchylane na garaż.

Taka powiększona garderoba ze schowkiem.

Obawiam sie tylko że wiatrołap będzie za szeroki.

Co o tym sądzicie?

Witam nasza Roma to wersja podstawowa.Jeżeli chodzi o pralnie,to nie chcę mieć pralki na widoku w łazience,a tak naprawdę to nie ma w tym projekcie dobrego miejsca na takie pomieszczenie.J chciałabym wykorzystać przestrzeń pod schodami ,ale obawiam się,że będzie bardzo mała.Fajny pomysł z tym poszerzeniem domu,nas niestety ograniczają wymiary działki.Myślę,że ganek tej szerokości nie będzie wyglądał żle.Wszystko okaże się po wybudowaniu.Kiedy zaczynacie? A może już zaczeliście? Mój mąż pojechał właśnie wytyczać budynek,mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu zaczniemy kopac fundamenty.Jakie kolory elewacji planujecie?Bo my takie jak w projekcie.Na razie ...

http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/roma/#nowhere z tej strony i tego biura kupowaliśmy projekt.

Ciekawi mnie jak wygląda wasz projekt.

Co do budowy to nic jeszcze nie zaczęliśmy, rozglądamy sie za kierownikiem i geodetą do wytyczenia budynku.

Nam również podobają sie kolory elewacji, tylko dachówka jakaś nie taka, drzwi wejściowe do garażu i data nad wyjściem na taras ;)

na pewno zniknie. W umie wygląda to wszystko na jakąś leśniczówkę.

• 2 weeks później...

Witajcie Romowicze :)

My też budujemy "Romę", a bynajmniej mamy zamiar. Materiały kupione, budynek wytyczony i zgłoszenie do nadzoru dokonane. Czekamy na dobry moment i ruszamy.

W projekcie generalnie nie zmieniamy nic... no może prócz wyglądu zewnętrznego. Jakoś ciężko było dobrać kolor dachówki do tej z wizualizacji. Staneło na brązowej :)

Pozdrawiam!

Witam, u nas fundamenty już prawie wykopane,garaż blaszak już stoi narazie jako pomieszczenie gospodarcze potrzebne na budowie no i oczywiście toaleta :wink: Zamówiliśmy już okna i umówiliśmy się na zrobienie więzby i dachu.W sobotę mąż jedzie rozmawiać do tartaku na temat drewna oczywiście.No to powoli ruszamy....

• 4 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...