kasiaiwojtek 11.05.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Cześć.Na imię mam Wojtek i szukam kogoś kto buduje domek z biura projektowego "Krajobrazy" a domek nazywa sie "ROMA" http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/roma/#nowhereChętnie podyskutuje o tym projekcie. Właśnie go kupiliśmy i ciekawi jesteśmy wszystkiego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 12.05.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 12.05.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Cze Wojtek (a gdzie kasia ?? ) i formalnosci stało się zadość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek porada 23.01.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witaj Wojtku, my tez zaczynamy budować Romę ,mam nadzieję,że w marcu. Będziemy budować systemem gospodarczym,dom od podstaw będzie stawiał mąż,ponieważ z zawodu jest murarzem.Budujemy też w okolicach Głogowa.Mimo rosnących znowu cen materiałów jesteśmy pełni optymizmu i nie możemy się doczekać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 24.01.2008 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Hej.Cieszę się że nie tylko my zamierzamy budować ROME. Jeśli nie sprawiłoby to kłopotu moglibyśmy wymieniać się doświadczeniami z budowy. Ciekawi mnie czy wprowadziliście zmiany w projekcie, bo my troszkę zmieniliśmy np. poszerzyliśmy dom o 1m.PozdrawiamWojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 29.01.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witaj Kasiaiwojtek Piękny domek z tej Romy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 30.01.2008 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witaj skorpionek1975 Czyżbyś już kończył ROME może coś podpowiesz, poradzisz. Będziemy wdzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 30.01.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witaj kasiaiwojtek Roma nie jest moim domkiem ale patrzyłam na link który podałeś , i bardzo mi się podoba ,jest piękny Ja wybrałam Feniksa z Atrium ,ale niestety nikt na Forum nie buduje tego domu i jestem w tym osamotniona życzę wam wielu sukcesów i cierpliwości w budowaniu Waszego Bajecznego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek porada 31.01.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witajcie. Nasza Roma będzie stała w Kotli.Co do zmian to; wysuneliśmy wykusz o pół metra,wysuneliśmy też daszek nad tarasem o 1m.Zamiast garderoby będzie pralnia[jeszcze nie wiemy czy połączona,w jakiś sposób z łazienką czy tez nie]między kuchnią a salonem prawdopodobnie będzie ściana.Chcemy zrobić strop drewniany i schody drewniane[nie wylewane jak w projekcie].Napiszcie co wy na to.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 01.02.2008 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Hej.Z wykuszem świetny pomysł. Pralnia z garderoby? hmm ciekawa koncepcja. Wy chyba macie odbicie lustrzane. Schody tez planujemy drewniane ale położone na płycie betonowej, ta płyta zasłania łazienkę na dole. Pod schodami mały schowek lub płyta betonowa tylko nad łazienką. Strop u nas zostaje wg projektu, przynajmniej na razie. My poszerzyliśmy cały budynek o 1m dzięki czemu mamy wejście do garażu z wiatrołapu. z tym że drzwi 02 do pomieszczenia 1.6 znikają, ściana ciągła, oraz drzwi uchylane na garaż. Taka powiększona garderoba ze schowkiem. Obawiam sie tylko że wiatrołap będzie za szeroki.Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek porada 02.02.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witam nasza Roma to wersja podstawowa.Jeżeli chodzi o pralnie,to nie chcę mieć pralki na widoku w łazience,a tak naprawdę to nie ma w tym projekcie dobrego miejsca na takie pomieszczenie.J chciałabym wykorzystać przestrzeń pod schodami ,ale obawiam się,że będzie bardzo mała.Fajny pomysł z tym poszerzeniem domu,nas niestety ograniczają wymiary działki.Myślę,że ganek tej szerokości nie będzie wyglądał żle.Wszystko okaże się po wybudowaniu.Kiedy zaczynacie? A może już zaczeliście? Mój mąż pojechał właśnie wytyczać budynek,mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu zaczniemy kopac fundamenty.Jakie kolory elewacji planujecie?Bo my takie jak w projekcie.Na razie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 02.02.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/roma/#nowhere z tej strony i tego biura kupowaliśmy projekt. Ciekawi mnie jak wygląda wasz projekt. Co do budowy to nic jeszcze nie zaczęliśmy, rozglądamy sie za kierownikiem i geodetą do wytyczenia budynku. Nam również podobają sie kolory elewacji, tylko dachówka jakaś nie taka, drzwi wejściowe do garażu i data nad wyjściem na taras na pewno zniknie. W umie wygląda to wszystko na jakąś leśniczówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek porada 02.02.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Polecam Pana Sarbinowskiego,nie jest naltańszy,ale solidny.Geodeta za 250zł.Dach u nas będzie grafitowy lub czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaska 11.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witajcie Romowicze My też budujemy "Romę", a bynajmniej mamy zamiar. Materiały kupione, budynek wytyczony i zgłoszenie do nadzoru dokonane. Czekamy na dobry moment i ruszamy. W projekcie generalnie nie zmieniamy nic... no może prócz wyglądu zewnętrznego. Jakoś ciężko było dobrać kolor dachówki do tej z wizualizacji. Staneło na brązowej Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek porada 15.02.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam, u nas fundamenty już prawie wykopane,garaż blaszak już stoi narazie jako pomieszczenie gospodarcze potrzebne na budowie no i oczywiście toaleta Zamówiliśmy już okna i umówiliśmy się na zrobienie więzby i dachu.W sobotę mąż jedzie rozmawiać do tartaku na temat drewna oczywiście.No to powoli ruszamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 10.03.2008 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 jacek jakie zastosowałeś strzemiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaiwojtek 06.08.2008 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 witajcie budujący ROME.czy mysleliscie nad pompa ciepła?? a w ogóle to na jakim etepie juz jesteście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaska 16.08.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 witajcie budujący ROME. czy mysleliscie nad pompa ciepła?? a w ogóle to na jakim etepie juz jesteście?? My planujemy ogrzewanie na eko-groszek. W kwestii zaawansowania robót zapraszam do dziennika. A jak to wygląda u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts