Froop 11.05.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 W styczniu kupiłem dachówki - w składzie należącym do PSB. Dzisiaj, kiedy nadszedł dzień realizacji dostawy, okazało się, że mój materiał został przez nierzetelny skład "puszczony w obieg", a ze względu na trudności z dostępem do materiału nie da się powtórnie skompletować mojej dostawy na czas. Skontaktowałem się z przedstawicielem grupy PSB i przedstawiłem sytuację.Na jego - podejżewam osobistą - prośbę, w ciągu jednego dnia zostały uruchomione rezerwy w fabryce i moja dachówka jest już w drodze do mnie!!! Powiem szczerze - kiedy składałem w styczniu zamówienie na dachówkę, logo PSB na składzie w zasadzie przeważyło o decyzji co do dostawcy. Ale nie myślałem, że rzeczywiście ma ono taką siłę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.05.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 nie dość, że zrobili Cię w tubę to jeszcze się cieszych i chwalisztaka dość prosta socjotechnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 11.05.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 nie dość, że zrobili Cię w tubę to jeszcze się cieszych i chwalisz taka dość prosta socjotechnika Zrobił go w tube skład budowlany a uratowało zrzeszenie składów. Też nie sądziłbym że ma to jakieś znaczenie ale widocznie ten bat w postaci "kontroli z góry" jakoś działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 11.05.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 zostały uruchomione rezerwy w fabryce i moja dachówka jest już w drodze do mnie!!! To się jeszcze nie ciesz, w drodze to ona może być jeszcze długo. Jak będziesz ją miał na budowie (i jak będzie odpowiednia) to wtedy się pochwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 11.05.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 święte słowa... a te przez telefon "już wyjechało" często rozmijają się z rzeczywistością. Jeśli to nie marketing psb na forum, to poczekaj aż dojedzie - wtedy dopiero chwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 12.05.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 nie wiem czy to pisać... zaraz mnie ktoś zlinczuje...jestem klientem pewnego duzego składu budowlanego dla którego odwołuje się rezerwacje innych i sprzedaje się już ich skompletowany towar. Pracownicy robia to z pełna premedytacją- pewnie twoja dachówka poszła do jakiegoś znajomego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 12.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ja z PSB miałem podobne doświadczenia. Zapłaciłem za towar na początku stycznia (całość) i miałem mieć na początku marca. Nie dostałem go ani na początku marca, ani pod koniec marca, ani nawet na początku kwietnia. W końcu pracownik się wygadał, że po tylko mój towar "nie opłaca im się samochodu puszczać i czekają aż ktoś jeszcze coś od tego producenta domówi" - czyli cholera wie kiedy. W tedy przestałem byś kulturalny i towar wreszcie w drugiej połowie kwietnia dostałem. Dlatego po tynk pojechałem już gdzie indziej z przeświadczeniem, że nawet jeżeli zapłacę (może) więcej to przynajmniej sprzedający będą uczciwi - i byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 12.05.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Jaki z tego wniosek ? nie wierzyć ślepo w magiczne reklamy Tv, tylko szukać ,szukać innych dostawców niekoniecznie tych których stać na drogą reklamę w TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 12.05.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ja również miałem przykre doświadczenia ze składem budowlanym w grupie PSB. Zaczynając, że pracownicy byli niekompetentni i niemili to towar przyjechał z 1,5 miesięcznym opóźnieniem. Było to rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 12.05.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 W poszukiwaniu dachowki po drodze trafiłam z mężem do PSB. Pan bardzo miło- czyt. nie był nieuprzejmy - nas "przyjął" i zamowienie rownież, wyszedł z nami na plac, gdzie stały "próbki" dachowek kilku producentów, po czym wskazując na dachowke brąz angoba z Koramika mówił, że jest to jesienny liść Ja na to, że NIE, jesienny liść jest z Robena i jest tutaj ( wskazałam miejsce), pana zatkało i po chwili stwierdził, " to przejdźmy może dalej" - grając, jak to mówi moja babcia, WARIATA. Na koniec rozmowy obiecał, że do wieczora da znać "co" z dachowki byłoby do dostania i kiedy. Fakt, nie sprecyzował, do którego wieczora. Po paru dniach ( dodam, że w między czasie szukaliśmy wszędzie dachowki gdzie sie dało) trafiliśmy ponownie do PSB......... ten sam Pan pociskając ogromną bułę skwitował nas zdaniem" no przecież mówiłem, że zadzwonie" Nie należe do ludzi obrażalskich - ale jak ktoś okazuje sie nierzetelny, to do niego nie wracam. Wyżej opisana sytuacja miała miejsce miesiąc temu - jak myślicie zadzwonił ??? Wielokrotnie sprzedawcy dali mi odczuć, że w budownictwie ich uprzejmość i zabieganie o klienta z chociażby 2005 roku - już się skończyła, ale moi drodzy nie dajmy się zwariować, chcemy być sznowani to idźmy do składów przygotowani - tzn. z wiedzą na dany temat - unikniemy " ładowania nas w tzw. BAMBUKO". Na potwierdzenie sytuacja z zeszłego tygodnia, inny skład budowlany. Zamawiam wyliczone przez siebie szt. elementów na dach - zgadza się z tym co wyliczył sprzedawca ( dachowke Bogenera będę miała w czerwcu ), rozmawiam o izolacjach....gdy przeszłam do kominów, spalin i technologii działania, mój rozmówca złapał się za głowę i powiedział : " Boże ile ta dziewczyna wie ! jestem w szoku" I był to dla mnie największy komplement jaki usłyszałam od .....niepamiętam już kiedy. Ale się wygadałam, może zacznę pisać dziennik??? Budujące babeczki trzymajcie się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Froop 21.05.2007 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Materiał dotarł parę dni temu - kompletny.Pozdrawiam. PS. Rzetelność składu budowlanego to jedno - nie polecam. Zwracać uwagę na logo PSB - to drugie. Mnie się opłaciło, i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts