odaro 11.05.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ponieważ coraz poważniej myslę o went. mech z reku trafiłem na strony Dospela a tam znalazłem taki tekst ......Z DNIEM 15.03.07 DOSPEL BAZUJĄC NA OBOWIĄZUJĄCYM OD 1 MAJA 2004 ROKU UREGULOWANIU KWESTII GWARANCJI PRODUCENCKIEJ WPROWADZA WYŁĄCZENIE GWARANCYJNE DOTYCZĄCE JAKIEJKOLWIEK SPRZEDAŻY ASORTYMENTU DOSPEL COMFORT POPRZEZ INTERNET, CO OZNACZA, ŻE DOSPEL SP. Z O.O. ZAPRZESTAJE UDZIELANIA GWARANCJI, NA TOWAR PODLEGAJĄCY TRANSAKCJOM INTERNETOWYM....... Tak mnie zatkało że nie wiem co tym mysleć. Pierwszy raz słyszę żeby producentowi nie zależało na sprzedaży internetowej. Są tu prawnicy O jakim uregulowaniu tutaj chodzi Przed chwilą znalazłem internetowy sklep......... Dospela. http://sklep.dospel.com/ no to jako to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.05.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Wychodzi z założenia ze towar macany nalezy do macanta i wtedy może podlegać gwarancji itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 11.05.2007 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 A w warunkach korzystania z sklepu internetowego Dospel znalazłem to Gwaranjca: Zakupiony sprzęt objęty jest 24 miesięczną gwarancją. Okres gwarancyjny może być przedłużony, w zależności od produktu. Sprzedawany sprzęt jest nowy w oryginalnych opakowaniach. Dobre co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 12.05.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Bez wzgledu na to, czy dany towar posiada gwarancje, czy nie - sprzedawca odpowiada przed kupujacym z tytułu "zgodności towaru z umowa"> Reguluje to Ustawa Konsumencka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 12.05.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 A może przyczyna leży w średniej jakości wyrobów Dospela ?Za dużo wydawali na naprawy gwarancyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.05.2007 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 A może przyczyna leży w średniej jakości wyrobów Dospela ? Za dużo wydawali na naprawy gwarancyjne. No właśnie jak to jest z tą jakością Dospela, macie jakieś przykre doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Przed chwilą znalazłem internetowy sklep......... Dospela. http://sklep.dospel.com/ no to jako to jest Róznica jest istotna. W sklepie Dospela np.cenralka ECONOMIC 120 II z automatyką kosztuje 4030 zł . na Allegro taką samą centralkę mozna kupić za 2 632,00 . Z tego wynika, że producent sprzedaje o ponad 50% drożej. Oferta na Allegro obejmuje dostawę przesyłką kurierską i gwarancję udzieloną na 5 lat. Co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 25.06.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A może przyczyna leży w średniej jakości wyrobów Dospela ? Za dużo wydawali na naprawy gwarancyjne. No właśnie jak to jest z tą jakością Dospela, macie jakieś przykre doświadczenia Zakupiłem swego czasu kilka wentylatorów kanałowych tej firmy. Po miesiącu użytkowania we wszystkich łożyska sie wyrobiły i w momencie włączania całe poddasze drgawek zaczynało dostawać. Zakupiłem później kilka używanych ebm'ów i prawie rok minął a ich wciąż nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seki 17.10.2013 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Zakupiłem swego czasu kilka wentylatorów kanałowych tej firmy. Po miesiącu użytkowania we wszystkich łożyska sie wyrobiły i w momencie włączania całe poddasze drgawek zaczynało dostawać. Zakupiłem później kilka używanych ebm'ów i prawie rok minął a ich wciąż nie słychać Skuszony dobrą ceną zakupiłem wentylator domowy Play Classic WCH. Okazało się, że nie idzie ustawić potencjometrów hygro a potencjometry kręcą się bez oporu min/max. W odpowiedzi serwis dospela uznał w październiku 2013r, że jest to uszkodzenie mechaniczne i nie podlega gwarancji. Wniosek taki, że Dospel wypuszcza na rynek nie w pełni wartościowe produkty i nie podlegają one gwarancji bo... są niskiej jakości i nie posiadają jak widać pełnej kontroli produkcji. Szkoda pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 20.10.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 wentylator powinieneś reklamować u sprzedawcy, ale bez względu na wynik reklamacji kupiłbym coś innego producenta .... na naszym forum jest wystarczająco dużo wątków na temat produktów tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts