Eltom 12.05.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam, Chętnie widzielibyśmy u siebie kamienne parapety, jednak w każdej takiej realizacji czy też np. z klinkieru widać ślady zacieków po bokach parapetu. Jasne - są kapinosy. Ale nic nie chroni przed przelewaniem sie wody bokiem tuż przy ścianie. Efekt - już po roku ciemne smugi pod każdym oknem. Da się coś z tym zrobić? ... I jeszcze żeby to ładnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 12.05.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 bezbarwny silokon - paseczki po bokach i wyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 12.05.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 bezbarwny silokon - paseczki po bokach i wyle Wierzchem jak rozumiem, aby wskazać wodzie tor spływu? Po konsultacji propozycji z Zarządem - zdecydowanie nie silikon! A jak już koniecznie chcę silikon to mam go sam co tydzień czyścić.. Parapety oglądnięte - będzie granit, gładkie, fazowane po bokach, pod spodem wyrowkowany kapinos. A może wystarczy odpowiednio duże nachylenie parapetu dla wymuszenia odpływu w przód? Pewnie to tylko zminimalizuje efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.05.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Malutki rowek można też naciąć właśnie na górze pół centymetra od krawędzi parapetu. Wtedy na boki nie poleci ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 12.05.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 bezbarwny silokon - paseczki po bokach i wyle mój wykonawca powiedział to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 12.05.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 bezbarwny silokon - paseczki po bokach i wyle mój wykonawca powiedział to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wastenrod 29.08.2024 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Witam mam parapety z granitu i zacieki po bokach jeszcze firma pseudo fachowcy zrobili prawie na zero spadki Czy można jakoś temu zaradzić coś dokleić po bokach żeby woda miała odpływ I a łączeniach z parapetem fuga z silikonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts