butterfly 12.05.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Musimy rozplanować kanalizacje ale mam problem z projektem łazienki. nie wiem jak poustawiać wszystkie elementy. Mam nadzieję że zdjęcie czytelna ale w razie czego podaje jeszcze wszystkie wymiary(wszystkie w cm).Łazienka ma wymiary 343x184(cm)Drzwi szer 80, po lewej stronie od drzwi 40, po prawej 223Okno na prawej ścianie od drzwi szerokie na 90; na prawo od okna 16 do ściany, na lewo 78 do ściany.Ściana naprzeciwko drzwi: wymiar 176 to wnęka (176x174) w której będzie chyba wanna. Na razie innego pomysłu nie ma i raczej pasuje tam tylko wanna bo wstawiliśmy filary po bokach. na prawo od wnęki 52, na lewo 78cm komin, który wystaje na 10cm. No i 37 od komina do sciany. Małżowinek uparł sie że musi być prysznic a ja go nijak nie umiem ustawic bo zawsze coś nie wejdzie.Poza prysznicem (mam nadzieję że poparta opiniami furomowiczów zniechece go do tego, ale jak sie zmieści to czemu nie) chcemy tam wstawić umywalke, kibelek, bidet i pralkę http://images20.fotosik.pl/333/25930d12b5c46062.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.05.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Przepraszam, ale ja tych filarów i komina nie widze na tym planie Jakoś kiepsko dzis z moją wyobraźnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 12.05.2007 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Nie widzisz bo ich nie umieszczałam podałam tylko orientacyjnie gdzie co sie znajduje. Umieszczenie filarów na tym projekcie na razie mi niepotrzebna.Znajdują sie one mniej więcej tu ( na czerwono) Komin tez na czerwono i wystaje od ściany 10cm http://images20.fotosik.pl/334/5faf1893270d7402.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.05.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Trochę ciasne upakowanie, ale chyba ciągle na granicy rozsądku. Naprzeciwko drzwi wnęka prysznicowa oddzielona od wanny ścianką. Wystający komin wyrównany zabudową, można zrobić półki w rogu. Wanna asymetryczna wrysowana na czuja, nie wiem, czy rozmiar realny. W samym rogu wąska pralka ładowana od góry. Naprzeciwko wanny bidet wc i umywalka. Jesli bidet z WC będzie w jednym a da się tak zrobić, to proponuję WC pod oknem a umywalkę na lewo od drzwi. http://www.bexlab.pl/foto/lazienka-butterfly.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 12.05.2007 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 JoShi dzieki za pomoc ale w swoim projekcie nie uwzgledniłam tej wneki, po prostu jej nie rozrysowalam bo tam raczej będzie wanna. Zależy mi na rozmieszczeniu pozostałej części łazienki A ta wneka jest zaraz za filarami jak na zdjeciu. Wymiary w postach wyżej http://images21.fotosik.pl/279/b8cf39bde7997fad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.05.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Acha... Czyli jeszcze lepiej, bo wanna będzie tam gdzie ty narysowałas na czerwono, czyli nie przed a za filarami... Teraz już rozumiem. To ja w ogóle nie widzę problemu w zmieszczeniu wszystkich sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajsyl 13.05.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 WITAMjeśli mogę służyć swoim pomysłem to proponowałbym nie stawiać żadnych ścian bo zmniejszy to wnętrze ja bym kombinował takw rogu z kominem umieścić wannę , we wnęce nad wanną podświetlane półeczkiwnękę z filarami można zaadoptować na świetny prysznic -pomiędzy kolumnami wstawić szklane półokrągłe drzwi i prysznic na dwie osoby nawet z siedziskiem byłby hitemścianę pod oknem zabudować blatem o ile to możliwe i umieścić tam umywalkę a pod blatem pralkęresztę na ścianie z drzwiamipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts