keszel777 22.06.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam wszystkich budujacych. Jestem na etapie wyboru projektu domu z uzytkowym poddaszem ok 150m2. Projekt musi pasować do działki o wymiarach 37m szer x27 m dług, wjazd od wschodu. Dom chce postawic na prawej części działki uzyskując w ten sposób po lewej stronie ogród od południa. Po przeanalizowaniu wielu informacji z forum takie ustawienie wydaje sie najbardziej korzystne. Braliśmy z żoną pod uwagę kolejno różne projekty: Manuela, Libra, Emanuela, Adela, VirgoII z poj garazem, Karmina.Ostatnio zainteresował nas projekt Koleta z pracowni Archipelag. Jest to projekt nowy i ciekaw jestem Waszych opinii na jego temat i ewentualnych uwag do mojego planu usytuowania na działce. http://www.archipelag.pl/projekt.php?pid=576&KatID=3030300&CanBack=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier 22.06.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam ja również jestem na etapie wyboru projektu, ale waham się miedzy projektem Karmina, Pola z archipelagu, Agnieszka (http://www.mgprojekt.com.pl/domki/agnieszka/agnieszka.html#rzuty), a bachusem(http://nowydom.onet.pl/2703,projekt.html). Myślę że wygląd zewnętrzny domu to kwestia gustu. Każdemu może się podobać co innego. Projekt Karmina jest całkiem niezły choć błędów w nim też nie brakuje, jednak użycie "elementów zdobniczych" sprawia, że Karmina jest bardziej elegancka. Koleta - rozkład pomieszczeń oraz ich układ, zdecydowanie bierze górę nad Karminą. Wygląd, prostsza bryła.Dom musi być funkcjonalny i na miarę potrzeb oraz możliwości finansowych własciciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keszel777 06.07.2006 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Czy nikogo więcej nie zainteresował projekt Koleta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romekole 08.07.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Witam. Nam też bardzo podoba się projekt domu Koleta.Szczególnie proste i funkcjonalne rozmieszczenie pokoji na poddaszu bez zbędnych dodatkowych pomieszczeń ( garderoby).Na dole ma ładny duży pokój dzienny i sporą kotłownie co bardzo cieszy męża .Chcemy ogrzewać dom materiałem stałym i to miejsce jest niezbedne .Jedyne zmiany jakie chcemy wprowadzić w projekcie to umieścić taras z tyłu domu i wstawić zamiast okna drugie wyjście na taras.Nasza działka ma kształt prostokąta i wiazd będzie z prawej strony dlatego wybierzemy odbicie lustrzane tego projektu ,żeby ułatwić wjazd do garażu i wyeksponować ładniejszą cześć domu .Jak narazie jesteśmy na etapie zakupu dzialki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viki2216 23.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Poszukuję projektu domu KOLETA z pracowni Archipelag.Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?Z góry dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viki2216 12.05.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Czy ktoś może buduje dom KOLETA firmy ARCHIPELAG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubek8 12.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Też mi się ten projekt spodobał, ale podobno został przez Archipelag wycofany z powodu braku praw autorskich- tak mi powiedziano w pracowni z pół roku temu, gdy chciałam się czegoś dowiedzieć. Czyżby znowu pojawił się w ich katalogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viki2216 13.05.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Projektu dalej nie ma w ich ofercie. Z tego co sie dowiedziałem u nich to ten projekt był w katalogu RODZINNE DOMY 1/2006r ale nie moge go znaleźć.Projekt jak dla mnie jest idealny. Prosty i ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts