JoShi 15.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Blat zamawiamy po zamontowaniu szafek.Z powodzeniem mozna stosowac kamien jako oblozenie sciany w kuchni trzeba tylko pamietac ze jest to grubosc 3 cm i jezeli nie chcesz aby taka plyta odstawala od sciany tzeba ja wpuscic wsciane wlasnie te 3 cm.Pozdr Chyba, że się zastosuje płyte 2 cm na ścianę, wtedy wystarczy ja wpuścic na 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 19.04.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 jak to wpuścic - znaczy wkuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 20.04.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Niestety, chyba trzeba to wkuć też o tym myślę. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 21.04.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Może ktoś jeszcze pokaże swój blat kompozytowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 06.05.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 z jakiego najlepiej materiału wykonać parapety wewnętrzne, czyli do łazienek, kuchni no i pokoi? Marmur, granit, trawertyn, konglomerat, corian, kompozyt - nie wiem, który czym się różni i na co się stosuje, żeby póżniej nie mieć problemów z utrzymaniem ich w czystości? Myślałem zrobić parapety z granitu, bo materiał twardy i chyba odporny na wszelkie plamy, zabrudzenia i wodę z kwiatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena Dziubińska 12.05.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam ....Chciałam zapytać was kochani jakie posiadacie blaty kuchenne w waszych domkach .Napiszcie czy warto inwestować w drogie blaty mam namyśli tu granit czy lepiej kupić z płyty mdf.... [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.05.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 wlasnie jestem na etapie wyboru kuchni i planuje blat wykonac z granitu wlasnie ze wzgledu na .... korzystna cene !! blaty polecane przez producentow kuchni sa wykonane ze specjalnego materialu, aby laczenia byly jak najmniej widoczne i odporne na uszkodzenia. sa tez blaty laczone w jakis chemiczny sposob i na wierzchu tych laczen nie widac .... ta technologia jest drozsza niz marmur ! wiec ja wejde w granit, bo coz .... mam MDF i nie sprawdza sie najlepiej. blat kamienny to od 300 zl/m2 w gore.\, a tych metrow nie ma az tak wiele .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśkaszymon2003 27.08.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Proszę o informację uzytkowników takich blatów. Co polecacie bardziej - wiadomo, że granit jest droższy i trwalszy, ale czy konglomerat jest też taki trwały? Jeżeli ktos kupił niedawno to jakia cena? Czy wogóle wart takiej ceny i czy może lepiej wogóle zrobić blat zwykły z płyty- bo np. taniej?? Mamy zamiar zrobić kuchnię murowaną z cegły-w środku płyta i drzwiczki też. Podobają mi się bardzo te blaty i wydaje mi się, ze do takiej kuchni będzie to super wygladało.Ale oczywiście wszystko toczy się wokół kasy, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 27.08.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam.Gramit jest 4 najbardziej twarda substancja na swiecie....a konglomerat niestety sie rysuje jest prawie jak granit ale prawie robi duuuuza roznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Z tą twardością granitu to różnie bywa. Niemniej jest to materiał całkiem naturalny - dla mnie konglomerat to jakaś podróbka. A cenowo - koleżanka ostatnio przyniosła próbki konglo na parapet, ceny miała mniej więcej takie same, jak mój granitowy blat, do którego się przymierzam. Kilka stówek za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 27.08.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 a nam zaspiewali za konglomerat 4 cm dwa razy wiecej niz za granit wiec wybralismy granit na blaty w kuchniCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Otóż to, jak sobie wymyśliłam granit, to myślałam, że mi palma odbiła na najdroższy materiał (marmur potrafi być tańszy, tylko się do kuchni nie nadaje). Do czasu jak zobaczyłam ceny na konglomerat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 27.08.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ludzie co wy z tymi cenami, cena to nie wszystko, proponuję aby właściciel blatu granitowego przekroił cytrynę i położył ją na blacie przekrojem do blatu na noc (z góry uprzedzam że nie ponoszę konsekwencjii finansowych prosze sie mnie jutro rano nie czepiac), a wlasciciel blatu z konglomeratu niech zrobi to zamo.... i zapraszam jutro na forum prosze sie podzielic obserwacjami, chetnie przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.08.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ludzie co wy z tymi cenami, cena to nie wszystko, proponuję aby właściciel blatu granitowego przekroił cytrynę i położył ją na blacie przekrojem do blatu na noc chetnie przeczytam Na moim blacie granitowym to mogą i całe tony cytryn leżeć i nic mu się nie stanie, bo go zaimpregnowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ludzie co wy z tymi cenami, cena to nie wszystko, proponuję aby właściciel blatu granitowego przekroił cytrynę i położył ją na blacie przekrojem do blatu na noc (z góry uprzedzam że nie ponoszę konsekwencjii finansowych prosze sie mnie jutro rano nie czepiac), a wlasciciel blatu z konglomeratu niech zrobi to zamo.... i zapraszam jutro na forum prosze sie podzielic obserwacjami, chetnie przeczytam I tu właśnie, z całym szacunkiem, myli Ci się granit z marmurem. Na marmurze owszem, będą plamy. Na granicie nie. Różnica składu chemicznego. Dlatego marmur do kuchni się nie nadaje, chyba że jest zatopiony w żywicy jakiejś epoksydowej (czyt. "konglomerat"). Cena nie gra roli. Składu chemicznego nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 28.08.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 sa rowniez granity, ktore bardzo "pija" wszelkiego rodzaju "kuchenne substancje" dlatego tez prawie kazdy granit nalezaloby wczesniej zaimpregnowac. Ja mam blat w kuchni zrobiony ze strzegomskiego granitu (jasnoszary) i nie zostal zaimpregnowany. Po paru latach troszeczke zmienil kolor (lekko sciemnial) ale nadal jest piekny i wzbudza zachwyt Nie jestem zwolenniczka konglomeratow .....w ogole nie lubie wszelkiego rodzaju podrobek oraz chinskich wyrobow Pozdrawiam ps. cena tego granitu (strzegom) nie jest wygorowana a wrecz nizsza od niektorych kongl. Granit im ciemniejszy tym drozszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 23.09.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 z czego macie i jak sie uzytkuja kuchenne blaty? zdjecia mile widziane ,ceny równiez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 23.09.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 blat granitowy, 3k zl. nie wiem jak sie sprawuje, bo blacik jeszcze sie montuje na szafkach i podporach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 23.09.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 granitowy to chyba kazdemu by sie marzył tylko cenny sa raczej powalajace .ile kosztuje taka przyjemnosc na gotowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz.stanczyk 24.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 3 tysiące za blaty to chyba nie jest powalająca cena. Za tą cenę otrzymujesz blaty z naturalnego kamienia, cholernie trwałe i łatwe w utrzymaniu. A do tego jak wyglądają w kuchni. Może nie jestem zbyt obiektywny, gdyż wykonuję takie blaty, ale jako ich użytkownik w swoim mieszkaniu, gwarantuję Ci że się nie zawiedziesz. http://www.arsgranit.pl/index.php?kid=14&id=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.